Četvrtak 02.12.2010.
00:12
Mondo

Farmeri puše, "Pink" plaća

Postupaćemo po zakonu, ali nećemo farmerima zabraniti pušenje: Tatjana Vojtehovski

"Ovo je izuzetno delikatna situacija. Mi smo pregovarali sa nadležnima i iako nam je teško, postupićemo po prekršajnoj prijavi jer prosto nemamo pravo da farmerima zabranimo pušenje", rekla je portparolka Pink televizije.

Tatjana Vojtehovski ističe da Farma nije emisija poput "Utiska nedelje" ili "Magazina In" gde "snimanje traje sat vremena", ali da isto tako jeste prostor sa kojeg se emituje program.

"Postupaćemo po zakonu, ali nećemo farmerima zabraniti pušenje. Oni tamo žive i mi nemamo pravo da im to zabranimo, uostalom, neki od učesnika rijalitija su u svojim ugovorima jasno naglasili da im je pušenje jedan od uslova za ulazak na Farmu".

Tatjana dodaje da Pink ovim postupkom ne zagovara oglušivanje o Zakon o zabrani pušenja, a što se tiče predviđene kazne za kršenje zakona (500.000 dinara), kaže da "nije sigurno da li će se kazna 'pisati' televiziji, producentu..." ili pojedinačno po farmeru.

Što se tiče rijaliti šou programa Veliki brat koji počinje da se emituje u februaru sledeće godine i "planu napada" kada je ovaj problem u pitanju, Vojtehovski je rekla da je "to do produkcijske kuće Emotion koja bira kandidate", ali da bi najmanje glavobolje imali "kada bi u kući Velikog brata bili samo nepušači".

2024 © - Vesti online