Sreda 01.12.2010.
10:36
SarajevoX

Usvojila 1.500 pasa

Pošto je prodala svoju imovinu, Venđih je osnovala azil za napuštene pse u okrugu Tanćuan u Nanđingu.

"U početku sam se ovim bavila u slobodno vreme, ali kako se broj pasa povećavao, morala sam da im posvetim više vremena", rekla je Vanđih.

Ova Kineskinja zaposlila je i 10 radnika koji joj pomažu u poslovima u azilu za pse, a još dva radnika su zaposlena u azilu za napuštene mačke koji se nalazi u blizini. Njen projekat je naišao na prepreke, jer zvaničnici vlade nisu cenili njen trud. Njihova namera je bila da iskoriste zemljište u druge svrhe.

"Morala sam da pronađem novu lokaciju koja je napuštena i udaljena od ljudi, jer 1.500 pasa su jako glasni. To mesto je moralo da bude jeftino za iznajmljivanje, jer su donacije glavni izvor naših prihoda", dodala je Ha Venđih.

Novca je jako malo, tako da se njen azil oslanja delom i na volontere koji donose hranu za pse. Ha je pronašla novu lokaciju za azil u selu Houju u okrugu Pukou, ali su joj jako potrebna sredstva kako bi nastavila s radom.

Ona se nada da će joj volonteri 4. decembra pomoći pri transportu pasa do nove lokacije azila, i da će posle toga i očistiti šest autobusa koji su potrebni za prevoz ovolikog broja životinja, objavljeno je na internet sajtu ''Socialitelife.com''.

2024 © - Vesti online