Petak 03.12.2010.
08:00
Vestionline

Šta treba da zna svaki okoreli kupoholičar?

 Meka za kupoholičare: Njujork
 

Mnogi okoreli šopingholičari sigurno već znaju koji su gradovi pravi raj, mesta na kojima mogu hodočastiti po prodavnicama dok ne padnu s nogu, piše divinecaroline.com.

A za one koji to ne znaju, a u potrazi su za baš takvim odredištima, bez obzira koje je godišnje doba – evo traženog popisa!

Osim što su navedeni gradovi sami po sebi atraktivni, te ih ne bi trebalo zaobići ako se nađete u blizini, pravo su carstvo za one najzahtevnije šopingholičare.


7. Francuska, Pariz
Pariz ima jednu od glavnih uloga kada se govori o modi i dom je mnogih poznatih modnih kuća, kao što su: Christian Dior, Yves Saint Laurent, Chanel i Louis Vuitton. A to su samo neki od razloga.


6. Engleska, London
Svakom pravom šopingholičaru barem se jednom u životu pružila prilika da obilazi londonske radnje. Bond Street nudi luksuzno iskustvo, ali London je dom i mnogih pristupačnijih brendova.

5. Španija Madrid
Toliko sofisticiranih radnji možete obići u ovom gradu da je to milina. The Salamanca bi svakako trebalo da bude polazna točka!

4. Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai
Ako ikada posetite Dubai nećete se razočarati, a najbolji šoping je u Dubai Mallu, jednom od najvećih šoping-centara na svetu.


3. Italija, Milano
Osim što je dom Versacea i Armanija, Milano je jedna od najpoznatijih modnih pestonica. Ako možete priuštiti šoping u tom gradu, biće to jedno od vaših boljih iskustva. Ponuda je neverovatna, pogotovo u milanskoj modnoj četvrti Quadrilatero della moda.


2. Japan, Tokio
U ovom vas gradu očekuje jedinstveno šoping-iskustvo. Možete pronaći gotovo sve što poželite, a ako želite najbolje što Japan nudi okorelom šopingholičaru, onda je to definitivno okrug Ginza!


1. SAD, Njujork
I šećer na kraju, a na prvom mestu ove čuvene liste. Ako želite da olakšate svoj račun, onda je ovo pravo mesto za vas. Šoping-turu počnite u robnim kućama Macy's, Bloomingdales, Barneys i Saks. Bergdorf Goodman je turistima možda manje poznato ime, ali ponuda je odlična. Za Madison Avenue sigurno ste čuli u seriji Seks i grad, a znate šta to znači!

2024 © - Vesti online