Utorak 30.11.2010.
17:07
Vestionline

Džerels ipak igra za Partizan u Rusiji

Džerels je na beogradskom aerodromu rekao da ne zna puno o Partizanu, ali da se trudio i raspitivao da dobije sve informacije o tome šta ga čeka u crno-belom dresu.

"Ne znam mnogo o klubu, ali spreman sam da učim. Znam da momci rade sjajno i hoću da pomognem", rekao je Džerels.

Američki košarkaš, koji je u nedelju postao član Partizana, rekao je da je levoruk, a da najbolje igra na poziciji organizatora igre.

"Igram dobro odbranu, ali znam da postižem poene. Ja sam plejmejker i radim šta treba da se radi za tim", kazao je 23-godišnji Džerels, koji je letos tokom priprema igrao za NBA ligaše San Antonio i Nju Orleans, ali nije uspeo da se izbori za potpisivanje ugovora.

"Greg Popović mi je pričao o evropskoj košarci, u kojoj se igra čvršća košarka nego u Americi. Znam da se igra Partizana bazira na jakoj odbrani, kao i da ovi momci imaju odlične rezultate, tako da očekujem da mi brzo prođe period adaptacije. Znam i za navijače Partizana. Čuo sam da su veoma bučni i verni, to je ono što svaki igrač može da poželi. Nadam se da ću ispuniti očekivanja", istakao je Džerels.

Crno-beli do sada nisu imali sreće u sezoni sa plejmejkerima. Prvo je doveden Bojan Popović s kojim je posle mesec dana raskinuta saradnja, a onda je doveden Oliver Lafajet, koji nije ispunio očekivanja.

Košarkaši Partizana u sredu od 16.15 u Moskvi igraju protiv domaćeg Himkija u A grupi Evrolige. Crno-beli imaju učinak od četiri pobede i dva poraza, a ruski tim zabeležio je dva trijumfa i četiri poraza.

2024 © - Vesti online