Utorak 30.11.2010.
16:28
Vestionline

Klubovi podržali Partizan u zameni domaćinstva

Za ovu odluku glasalo je 12 klubova, dok su Crvena zvezda i Vojvodina bili protiv. Sednici nisu prisustvovali predstavnici Spartaka i Jagodine.

Predstavnici klubova koji su glasali "za" obrazložili su svoj potez time da treba popularizovati fudbal u Užicu, jer je to bio osnovni razlog zamene domaćinstva.

Naime, Sloboda je želela da srpskog šampiona, umesto ove subote u Lučanima, dočeka na novom stadionu u Užicu, u prolećnom delu šampionata, mada je konstatovano da on možda neće biti završen do tog datuma.

Predstavnici Vojvodine su pre sednice upozorili da će u slučaju ovakvog ishoda sastanka ozbiljno razmatrati mogućnost da za vikend ne doputuju u Beograd, na meč sa Crvenom zvezdom. Novosađani su održali obećanje, i u toku je hitna sednica Upravnog odbora kluba, na kojoj se raspravlja o predstojećem duelu.

Inače, sednica IO Zajednice Superlige zakazana je na zahtev predsednika Zajednice Branimira Babarogića, koji se usprotivio odluci komesara za takmičenje Branislava Delića da dva kluba zamene domaćinstva u poslednjem kolu jesenjeg šampionata.

"Sazvao sam Izvršni odbor da bismo proverili kako su klubovi primili i doživeli spornu odluku i zbog toga što mislim da nam to nije bilo potrebno, jer postoji mogućnost da se posumnja u regularnost takmičenja. Klubovi, međutim, nisu videli ništa loše u tome i potvrdili smo odluku Delića", rekao je Babarogić posle sastanka.

Susret je, inače, trebalo da se odigra u Lučanima, ali je na inicijativu domaćina dogovoreno da se on odigra u Beogradu.

Tome se oštro usprotivila Crvena zvezda, koja ih je optužila za narušavanje regularnosti takmičenja, pa je Babarogić, koji je inače član Zvezde, odlučio da sazove hitnu sednicu.

Takođe, Crvena zvezda je od komesara Delića zatražila da se derbi poslednjeg jesenjeg kola sa Vojvodinom na Marakani odigra u subotu, umesto u predviđenom terminu u nedelju, ali je taj predlog obijen. Zvezda je kao razlog navela ženidbu svog prvotimca Dejana Milovanovića, koji je svadbu zakazao 5. decembra.

2024 © - Vesti online