Ponedeljak 29.11.2010.
23:16
Tanjug

Đelić: Rekonstrukcija vlade početkom 2011.

Očekuje skoru rekonstrukciju vlade: Božidar Đelić
 

Đelić je na Forumu Srpske asocijacije menadžera kazao da, ukoliko Vlada bude smanjena na 15 ministarstava, "ništa nismo uradili", i istakao da Mađarska ima svega sedam ministara.


On je rekao da se zalaže za realnu rekonstrukciju i da će biti protiv rekonstrukcije ukoliko do nje ne bude došlo u prvom tromesečju sledeće godine, istakavši da je smanjenje Vlade važno zbog evrointegracija Srbije.


Đelić je naveo da je cilj Vlade da Srbija do kraja sledeće godine dobije status kandidata za ulazak u Evropsku uniju i da je cilj da se do kraja mandata ove vlade započnu pregovori o ulasku u EU.


Potpredsednik Vlade je kazao da bi trebalo unaprediti zakonsku regulativu o finansiranju političkih partija, promeniti izborni zakon da bi se primenio većinski izborni sistem, kako bi ljudi znali za koga glasaju, i da bi poslanici trebalo da budu vlasnici svojih mandata.


On je izrazio očekivanje da će "Telekom" biti dobro prodat i istakao da država taj novac neće upotrebiti za "jeftini populizam", odnosno da neće otići za povećanje plata i penzija.


Đelić je rekao da bi, ukoliko se "Telekom" bude dobro prodao i u zavisnosti od investicija Fijata u Srbiji, direktne strane investicije u Srbiji trebalo da iznose sledeće godine između tri i četiri milijarde evra.


Prema njegovim rečima, novac od prodaje "Telekoma", ukoliko bude prodat, otići će na razvoj putne infrastrukture ili vraćanje skupih dugova države.


Đelić je naglasio da će na taj način biti oslobođen državni sektor od nepovoljnih dugova, kako bi više novca otišlo u privatan sektor.

2024 © - Vesti online