Ponedeljak 29.11.2010.
18:28
Vestionline

Partizan bez pleja u Moskvi?

Trener crno-belih Vlade Jovanović kaže da ne znam da li će novi plej Kurtis Džerels igrati, zbog problemi papirološke prirode.

Vlada Jovanović

"Odlazak tamo bez plejmejkera i njihova trenutna situacija što se tiče broja bodova u Evroligi trebalo bi da nas zabrine. Mi ćemo biti jako motivisani, imamo kvalitete koje ćemo pokušati da pokažemo, pre svega borbenost, ali bilo bi neozbiljno da pretimo da ćemo odneti bodove iz Rusije i tako rešiti situaciju u grupi", rekao je Jovanović.

Strateg srpskog šampiona je objasnio zašto se klub odlučio na "rokadu" na poziciji plejmejkera. 

"Nismo bili zadovoljni igrama Lafajeta, tražili smo bolje rešenje, nešto što bi po individualnim kvalitetima trebalo više našoj ekipi. Složili smo se ljudi u klubu i ja da to moramo da uradimo u najskorije vreme. Sam Džerels je bio jedan od naših prvih izbora, ali je u tom trenutku bio zauzet treniranjem u San Antoniju i Nju Orleansu, pa nije bio na tržištu. Imali smo rokove koje smo morali da ispunimo, utakmice su nam se gomilale, pre svega u NLB i Evroligi. U ovom trenutku smo došli do toga da moramo da napravimo promenu, verujemo da će to biti dobro za ekipu", rekao je Vlada. Jovanović i ističe da Partizan ima vrlo težak raspored do kraja prve faze Evrolige. 

"U sledeća četiri kola imamo tri gostovanja od kojih su sva teška, ali prvo je protiv Himkija. Sada je situacija mnogo drugačija. Pre svega jer smo ih dobili i sigurno će ući jako motivisano u meč, da se iskupe za, pretpostavljam, neplanirani poraz od nas. Uz to, posle toga su ušli u rezultatsku krizu i nemaju broj pobeda koji su planirali posle šest kola, tako da će domaći teren na njemu tražiti rešenje problema. Opet, mislim da su sada kompletni što se tiče sastava. Poslednje kolo Evrolige protiv Prokoma se skidao i Tomas Kelati, tako da su i roster kompletirali. Očekujem ih u punom sastavu, jako motivisane". 

2024 © - Vesti online