Sreda 25.11.2009.
06:46
Vestionline

"Ujedinimo se oko Tome Nikolića!"

"Izneo sam verziju kako bi opozicija mogla da se ujedini i stane na put ovoj vladi koja ne rešava probleme u državi", rekao je Ilić novinarima u skupštini dodajući da građanima mora da se ponudi alternativa.

On je naveo da je među opozicionim strankama trenutno najjača stranka Tomislava Nikolića, i dodao da se uvek okupljalo oko najjačeg.

"Moramo zaboraviti stranačke interese tako što ćemo napraviti jednu dobru koaliciju koja će ponuditi rešenja. Što se tiče (Vojislava) Koštunice mislim da nema problema, naći će se tu mesta i za njega, dobar je kandidat za budućeg predsednika Srbije", rekao je Ilić.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić rekao je da je suviše rano govoriti konkretno i detaljno o nekom organizacionom okupljanju oko jedne stranke ili lidera da bi se izašlo na izbore "koji nisu u izgledu".

"Ako su u pitanju izbori, opozicija će morati da razmisli kako će se za njih organizovati, ali oni nisu u izgledu", kazao je Samardžić novinarima u skupštini i dodao da bi trebalo konsolidovati opoziciju na redovnim političkim stvarima.

DSS ima sporazum sa SNS o saradnji, ona se odvija i ona je dobra, ona bi morala i trebala da raste, ali to se i zbiva, kazao je Samardžić i dodao da nikakve spektakularne i nagle poteze ne bi u ovom momentu trebalo praviti kada je reč o DŠ.

Povodom ideje Velimira Ilića, šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je da oni koji imaju nameru da se ujedinjuju, neka to i rade, ali bez SRS koja ne želi da sarađuje sa "izdajnicima" iz SNS.

"Što se tiče SRS, sa izdajnicima nema nikakve priče dok nam ne vrate mandate, ni u kakvoj varijanti ne prihvatamo učešće sa izdajnicima", istakao je Todorović.

2024 © - Vesti online