Ponedeljak 29.11.2010.
14:55
Vestionline

"U Bosilegradu nema nacionalizma"

Protest bugarske zajednice u Bosilegradu

"Bez obzira na skup koji je održan u subotu, u Bosilegradu nema nacionalizma, ovde vlada harmonija među narodima", ocenio je Zaharijev.

Zaharijev je istakao da su građanima Bosilegrada potrebni razvoj i ulaganje države u ekonomiju, jer ljudi žele da rade i zarade.

ATAKA protestovala ispred ambasade Srbije u Sofiji

 

Bugarska desničarska partija ATAKA sprečena je u subotu da pređe granicu sa Srbijom, pošto su njene pristalice nameravale da protestuju na dan kada je pre 91 godinu Bosilegrad pripojen Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca. Oni su zatim održali protest ispred amabasade Srbije u Sofiji.

"Želimo bratski suživot sa svima. Nacionalizma nema i neće ga biti, niti ćemo prihvatiti ljude koji bi došli sa takvim idejama", naglasio je Zaharijev.

Bosilegrad je jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji i njoj nedostaju sredstava za razvoj i veće ulaganje države u ekonomiju, napomenuo je Zaharijev, dok je sve ostalo, kako je ocenio, "mnogo bolje nego što je ikada bilo".

"Ja volim Bugarsku, zemlju iz koje potičem, ali volim i državu u kojoj živim", istakao je Zaharijev, napominjući da je Bosilegrad "jedna od najmirnijih sredina u Srbiji”

Prema njegovim rečima, u Bosilegradu živi 99 odsto Bugara, "bez obzira na to kako se oni izjašnjavaju".

"Mi sa svima želimo bratski suživot i do sada se nije dogodio nijedan eksces", zaključio je Zaharijev.

2024 © - Vesti online