Ponedeljak 29.11.2010.
10:30
Vestionline

KiM: Molotovljev koktel na automobil Srbina

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je da je jutros oko 1.30 sati zapaljeno putničko vozilo prištinskih registarskih oznaka u ulici Kralja Petra i u severnom delu Mitrovice.

Jedan u seriji napada na Srbe koji rade pri međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama i kosovskim institucijama
 


On je dodao da je vozilo zapaljeno pošto je na njega bačen molotovljev koktel i da je tom prilikom materijalna šteta pričinjena na još jednom vozilu koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.


Kako je javio mitrovički Radio Kontakt Plus, vlasnik vozila koje je uništeno rano jutros je Miodrag Milićević, inače zaposlen u regionalnoj kancelariji OEBS-a u severnom delu Mitrovice.


KPS je otvorila istragu, a motiv za ovaj incident, kako su rekli još uvek nije poznat.
Ovim incidentom nastavljena je serija incidenata na severu Kosova u kojima se uništava pokretna imovina Srba koji rade pri međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama i kosovskim institucijama.


KPS nije uspela da otkrije odgovorne ni za prethodne slične incidente u kojima je u minulih nekoliko meseci na severu Kosova uništeno više putničkih automobila čiji su vlasnici kosovski Srbi.

2024 © - Vesti online