Ponedeljak 29.11.2010.
08:00
Vestionline

Antidruštvena mreža za samo 50 prijatelja

Path naziva sebe "lična mreža" jer ide suprotno od primera koji je postavio Twitter. Naime, u ovoj mreži ograničeni ste na samo 50 prijatelja. Zašto samo 50? Brojka nije slučajna.

Naime, prema teoriji oxfordskog profesora evolucijske psihologije Robina Dunbara, čovek se uspešno može nositi sa najviše 150 osoba, odnosno u toliko društvenih odnosa može stupiti.

Ako je 150 maksimum, onda je očigledno da su kreatori Patha razmišljali da je 50 idealna brojka koja se odnosi na najbliže i najintimnije prijatelje.

"Zbog toga što je vaša lična mreža ograničena na 50 najbližih prijatelja i članova porodice, možete verovati da smete uvek da objavite bilo koji trenutak, bez obzira koliko on bio ličan", objavila je kompanija na blogu kojim je najavila ovaj svoj proizvod. "Path je mesto na kome možete biti ono što jeste".

Reč je o paketu aplikacija (počevši danas s aplikacijom za iPhone) koje su usmerene na deljenje footografija. Sve što treba da uradite je da podelite sa svojim prijateljima slike i upišete tri informacije kako bi oni dobili kontekst: imena ljudi, mesta i stvari.

2024 © - Vesti online