Nedelja 28.11.2010.
19:17 >> 19:23h
Vestionline

Naser Orić traži srpsku penziju!

Naser Orić, ratni komandant Armije BiH

Orić je za sarajevski list rekao da je "svaki posao u životu radio predano i pošteno", i dodao da je tokom svog radnog staža u Srbiji obezbeđivao veliki broj političara među kojima i Slobodana Miloševića.

Trenutno penzioner Armije BiH, izjavio je da ima pravo na srpsku penziju i dodao da je uveren da će mu se određeni iznos isplaćivati kada se za to steknu zakonski uslovi.

"Išao sam gde god su me starešine rasporedile pa i na izvlačenje rudara iz rudnika u Kosovskoj Mitrovici. Dakle, moja penzija u Srbiji je pošteno zarađena. Nakon što sam se vratio iz Haga, u nekoliko navrata bio sam u Beogradu, gde sam obišao neke prijatelje, ali i našao advokata koji će regulisati moja prava iz penzijskog osiguranja", rekao je Orić.

Orić je napomenuo da će, kad počne da prima penziju na osnovu radnog staža u Srbiji, sav novac donirati deci poginulih ratnih drugova u Srebrenici.

Bivši zapovednik Armije BiH je podsetio da "on nije ratni zločinac", i da ga je sud u Hagu oslobodio svih optužbi za zločine nad Srbima za koje ga je tužilaštvo teretilo.

Naser Orić je, od 1987. godine do početka rata u BiH, radio u MUP-u Srbije kao specijalac. Radmilo Bogdanović, tadašnji ministar policije, uručio je 1990. godine pištolj sa posvetom Oriću kao nagradu za izuzetne zasluge. 

2024 © - Vesti online