Utorak 24.11.2009.
21:07
Vestionline, Slobodna Dalmacija

Hrvati ne puštaju Kristijana

Ništa od fajta: Kristijan besan
Takva odluka je doneta zbog negativnih konotacija koje se vežu uz Golubovića, piše "Jutarnji list", pozivajući se na policiju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske uskratilo je Goluboviću ulazak u Hrvatsku zbog sigurnosnih razloga, navode hrvatski mediji.

Prema članu 34., stava 1., Zakona o strancima procenjeno je i odlučeno da se Kristijanu Goluboviću odbije ulazak u Hrvatsku, doznaju mediji iz policije.

U spomenutom zakonu stoji “Strancu se neće odobriti ulazak u Republiku Hrvatsku ako "predstavlja opasnost za javni poredak, nacionalnu sigurnost ili javno zdravlje“.

 

Kerum VS Golubović

Splitski gradonačelnik Željko Kerum javno se suprotstavio najavljenom gostovanju srpskog predstavnika Aleksandra Kristijana Golubovića na spektaklu borilačkih veština koji je u Splitu zakazan za 28. novembar.


U saopštenju dostavljenom medijima Kerum ističe da Golubović kao
kontroverzna osoba i osoba koja iza sebe ima kriminalnu prošlost i sumnjive odnose sa podzemljem ne može biti dobrodošla u Splitu i Hrvatskoj, niti biti sportski uzor.

Golubović očito predstavlja opasnost za javni poredak i nacionalnu sigurnost, a prema neslužbenim informacijama, odluci da mu se odbije ulazak u Hrvatsku potpomogle su i njegove izjave u Slobodnoj Dalmaciji gde je kazao da je pucao u stotinu ljudi i da ima još onih koji ga žele mrtvog.


"Neka mi daju jedan dobar razlog zašto ne smem u Hrvatsku i sve ću da ih ljubim u d***. Nemam ništa protiv hrvatskog naroda, ali nemojte se hvaliti demokratijom kad niste demokratska zemlja. Svaka vam čast što ste toliki ekstremisti.", rekacija je Golubovića na zabranu koju prenosi "Slobodna Dalmacija".

"Ja ne propagiram nasilje i hteo sam doći kao sportista, a ne zločinac. Propagiram nenasilje, zaboravimo što je bilo nekad. Nisam ja nikakav arkanovac niti sam sudelovao u ratu. Nisam četnik."

Inače, priredbu borbi borilačkih veština, zakazanu za 28. novembar, dvorana Gripe u Splitu, organizuje novoosnovana organizacija "Milenium Fajting Čelendž", a u ringu je Golubović trebalo da odmeri snagu sa Mađarom Albertom Sarkozijem.

U Split je trebalo da stigne u utorak u večernjim satima.

Nek mi daju dobar razlog i ljubiću ih u d***

"Po mene su došli momci iz Hrvatske s dva automobila, i sina sam hteo da dovedem. A onda me nazvao menadžer i rekao da će mi praviti probleme ako dođem, da me neće pustiti preko granice. Kaže on da se bune, da sam četnik koji je bio u ratu."

Organizator priredbe Gordan Vatavuk komentarisao je novonastalu situaciju.

"Poštujem odluku MUP-a, verojatno imaju svoje razloge za takvu odluku. Ipak, krivo mi je što je došlo do toga. Priredba ide dalje, Kristijan je ionako bio samo jedna od uvodnih borbi, samo su ga mediji gurnuli u prvi plan".

Ovom odlukom u vodu pada i inicijativa grada da se organizatoru otkaže dvorana zbog sigurnosnih razloga.

"Slobodna Dalmacija" na kraju ističe da će na priredbi nastupiti dva Srbina, Sreten Miletić i Miodrag Petković “Pele”, a komplikacija oko njihova dolaska za sada nema.

2024 © - Vesti online