Nedelja 28.11.2010.
16:50
Vestionline

Koštunica: Stop cepkanju Srbije

''Umesto regionalnih skupština, vlada i birokratija, koje će morati da plaćaju osiromašeni građani, svu snagu bi trebalo usmeriti na razvoj gradova, sela i lokalne samouprave, kako bismo obezbedili pravi ravnomerni razvoj cele zemlje, što nalaže Ustav Srbije'', rekao je Koštunica.


On je, na predstavljanju Ekonomskog programa DSS za razvoj 21 grada i opštine u Srbiji, ocenio da je "promišljeni razvoj lokalne samouprave" najbolji put za ekonomsko jačanje Srbije.

Vojislav Koštunica
 


"Ekonomski razvoj zemlje u celini, ekonomski razvoj svakog mesta u Srbiji, predstavlja nacionalni interes. Osnovni nacionalni interes Srbije je oporavak privrede i ponovno stavljanje zemlje na stabilan put ekonomskog razvoja", poručio je Koštunica.


Preme njegovim rečima, zemlji je neophodan povratak na državotvornu politiku nacionalnog jedinstva, kakva je vođena u Srbiji od 2004. do 2008. godine, kada je DSS bila na čelu Vlade Srbije. On je najavio da će DSS na isti način uraditi konkretne programe za sva mesta u Srbiji i napraviti posebne programe za Beograd i Vojvodinu.

Koštunica je optužio vlast da je njena "ogoljena propaganda i površna demagogija" dovela zemlju u teško stanje.

rema njegovim rečima, DSS svojim ekonomskim programom razvoja poziva javnost i građane da zajedno okrenu novi list, kako bi se ponovo uspostavila državotvorna politiku "koja u sebi neraskidivo povezuje ekonomske i nacionalne interese Srbije".


Koštunica je istakao da na putu ponovnog uspostavljanja odgovorne vlasti u zemlji i sadašnja Vlada "može da uradi makar jedan, ali dobar potez".


"Pozivamo Vladu da donese odluku o zaustavljanju prodaje Telekoma i da tako ostane upamćena da je ipak donela jednu razumnu, za Srbiju korisnu odluku", rekao je Koštunica.

On je apelovao da se Srbija okrene razvoju gradova i sela, a da ostavi Evropskoj uniji i NATO da "rešavaju svoje probleme i brige".

2024 © - Vesti online