Nedelja 28.11.2010.
11:36
Tanjug

Goran Despotović osvojio "Zlatnu rukavicu"

Despotović je u finalnoj borbi u superteškoj kategoriji ubedljivo savladao predstavnika Slovenije Roka Urbanca i za to bio nagrađen najznačajnijim bokserskim trofejom.


Za najboljeg tehničara, u trodnevnoj međunarodnoj reviji, u kojoj je učestvovalo preko 70 boraca iz desetak zemalja, proglašen je Aleksandar Besputin iz Rusije, koji je tehničkim nokautom, u poluvelter kategoriji, savladao španskog predstavnika Alonsa Džonatana.


Za najborbeniji par proglašena je borba u poluteškoj kategoriji između našeg takmičara Marka Nikolića i Rusa Jegora Mehovceva, koju je dobio ruski predstavnik.


Reprezentacija Rusije proglašena je za najbolju ekipu, s obzirom da je imala najviše pobeda i najviše učesnika u finalnoj borbi.


U današnjim mečevima, u dvorani "Pinki", reprezentacija Srbije je imala trojicu predstavnika. Dvojica su izgubili svoje mečeve - Predrag Kovačević i Marko Nikolić, dok je Despotović bio jedini uspešan i zato osvojio "Zlatnu rukavicu".


Malobrojna beogradska publika je bila zadovoljna kvalitetom današnjih borbi. Prikazano je nekoliko sjajnih partija, u kojoj je najbolji utisak ostavio ruski predstavnik Ildar Vaganov, koji je u lakoj kategoriji (do 60 kg) pobedio Alžirca Abdelkadera šabija.


Ovoj lepoj bokserskoj manifestaciji prisustvovao je i veliki broj nekadašnjih šampiona i osvajača "Zlatne rukavice" - Ace Rusevski, Tadija Kačar, Vujković, Mujo Hajrović, Ljubiša Simić, živorad Jelisijević, Dragan Konovalov i Fazlija šaćirović.  

Rezultati:
Bantam kategorija (52 kg): Miša Alojan (Rusija) - Abdelfatah Nasil (Maroko) 2:0
Pero (56 kg): Garnik Harutinijan (Jermenija) - Dmitri Poljanski (Rusija) 2:0
Laka (60 kg): Abdelkader čadi (Alžir) - Jildar Vaganov (Rusija) 0:2
Poluvelter (64 kg): Džonatan Alonso (španija) - Aleksandar Besputin 0:2 (tko)
Velter (69 kg): Andrej Zamkovoj - Predrag Kovačević (Srbija) 2:0
Srednja (75 kg): Ahmed Varsi (Maroko) - Vitalij Pandarenka (Belorusija) 0:2
Teška (91 kg): Dervel Vulen (Bugarska) - Kristijan Delmaj (Albanija) 2:0
Superteška (plus 91): Rok Urban (Slovenija) - Goran Despotović (Srbija) 0:2

2024 © - Vesti online