Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 25.03.2017.
00:44
Vestionline A
Na aukciji sledećeg meseca naći će se dnevnik nekadašnjeg predsednika SAD Džona F. Kenedija, u kome je kao 28-godišnjak nakon posete 1945. Nemačkoj pisao o Adolfu Hitleru, naizgled fasciniran nacističkim vođom koji je četiri meseca pre toga izvršio samoubistvo, javio je CBS njuz.
Subota 25.03.2017.10:09
koja tajna kad se zna da je njegov deda jozef kenedi sa rokfelerom i inim govvnima finansirao hitlera...
Ponedeljak 03.04.2017.21:19
Eto... na Diskoveri i slicni programi mozete videti ali bukvalno svakog dana Hitlera i to 365 puta u godini dana ,bukvalno je tako...opsednuti su sa njime...evo ovde u Svedckoj ima neki kana 10 i svaki dan mozete videti Hitlera ali svaki dan,po 20-30 reklama dnevno idu na tv-u,kad ce biti emisija pustena i te fore,znaci strasno nesto...i nije mi jasno dokle ce trovati narod sa lazi da je Hitler izvrsio samoubistvo,kad nema ni jednog dokaza a njegovo telo nisu nasli a navodno znaju da je izvrsio samoubistvo...
Ponedeljak 03.04.2017.21:23
U jednom od najinteresantnijih detalja, Kenedi je Adolfa Hitlera uporedio sa - "legendom", prenose američki mediji. Posle pada na-cističke Nemačke 1945, DŽon F. Kenedi je u Bavarskoj posetio Hitlerovu bombardovanu rezidenciju Berghof kao i Kelštajnhaus, zgradu poznatu i kao Orlovo gnezdo koju su koristili funkcioneri nemačke na-cionalsocijalističke partije. Posle posete, koja je bila deo njegove turneje kao ratnog dopisnika lista Herst, Kenedi koji je tada imao 28 godina pisao je o svojoj fasciniranosti diktatorom koji je nekoliko meseci ranije izvršio samoubistvo, navodi Foksnjuz. "On je imao neograničenu ambiciju za svoju zemlju kojom je postao opasnost za svetski mir, ali je njegov životni put i način na koji je umro oko njega stvorio misteriju koja će živeti i rasti posle njegove smrti... Imao je u sebi građu od koje su sačinjene legende", pisao je o Hitleru 1945. potonji predsednik SAD.
Ponedeljak 03.04.2017.21:25
Kenedi je u svom dnevniku predviđao da će Hitler "iskrsnuti iz mržnje koja ga sada okružuje kao jedna od najznačajnijih ličnosti koje su ikada živele". Dnevnik će 26. aprila biti ponuđen na aukciji u Bostonu. Dirdre Henderson, Kenedijeva asistentkinja kojoj je bivši predsednik SAD predao dnevnik, povodom aukcije ističe da je Kenedi ciljao na Hitlerovu tajanstvenost, te da u ispisanim stranicama nigde nema "nijednog nagoveštaja simpatije za zločine na-cista ili za njihovu stvar". Henderson je rekla da se Kenedijevo interesovanje za Hitlerovo nasleđe može povezati s njegovim obrazovanjem i zanimanjem za istoriju koje je imao čitavog života. Ona navodi da se Kenedi interesovao za istoriju još kada je imao 12 godina - već tada je čitao Čerčilove memoare o Prvom svetskom ratu. "To je istorija koja je okruživala Hitlera - zašto je uradio to što je uradio? Ne mislim da će iko ikada znati", rekla je Henderson. "Ali Kenedi je to analizirao i rekao da je Hitler bio legenda.......

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)