Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 13.03.2017.
11:29
Vestionline A
Kandidat ekstremne desnice na izborima za predsednika Francuske Marin le Pen izjavila je za poljske medije da ako pobedi na izborima, radiće zajedno sa liderom poljskih vladajućih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim na tome da demontira Evropsku uniju.
Sreda 15.03.2017.22:45
Sa Orbanom i Kačinjskim, Marin le Pen želi prvo da pokrene raspravu o tome šta je u sadašnjoj Uniji nedopustivo, a pored mađarskog premijera i lidera poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda, potencijalnog pomoćnika u razaranju EU vidi i u britanskoj premijerki Terezi Mej. "Sigurno se nećemo složiti oko svega. Ali zato je svaka zemlja slobodna i suverena da brani svoje interese", kazala je Le Penova.
Sreda 15.03.2017.22:46
Po njenoj oceni problem oko koga će se sigurno lako složiti jeste to da mora da se spreči preraspodela izbeglica u evropske zemlje, protiv čega je kategorično cela Višegradska četvorka. Jaroslav Kačinjski se tokom vikenda zalažio za pomoć hrišćanskim izbeglicama iz Sirije, kao moralnu obavezu svakog poljskog katolika. Međutim ni njih ne želi da primi već se zalaže da im se pomogne u susednim zemljama u koje su se sklonili. "Unija želi sankcije protiv država koje nisu prihvatile izbeglice i ne pristaju na njihovu preraspodelu. Čak se pominje suma od 250.000 evra kazne za svakog izbeglicu. To je ludilo. To mora da prestane", kazala je Marin le Pen poljskom dnevniku.
Sreda 15.03.2017.22:46
Francuska ekstremistička desnica želi da pomogne poljskim vlastima i u sporu vlade premijerke Beate Šidlo sa Evropskom komisijom "zbog reformi koje su sistemski ugrozile pravnu državu kao jednu od osnovih vrednosti EU, pre svega napada na nezavisnost Ustavnog suda ali i pretvaranja javnih medija u državne i čistki u državnoj upravi". "Kritika kakva je formulisana protiv Poljske teško da nije mešanje u unutrašnje poslove zemlje", kazala je Marin Le Pen.
Sreda 15.03.2017.22:47
Spor Brisela i Varšave oko ugrožene pravne države zaoštrio se posle samita prošle nedelje, nakon reizbora bivšeg poljskog premijera iz sada opozicione Građanske platforme, Donalda Tuska na mesto predsednika Evropske komisije. Poljska je po svaku cenu pokušala da reizbor sabotira. Kačinjski je čvrsto računao da će uz Poljsku za čije "sabotiranje" Tuska nisu pokazale nimalo razumevanja ni najbliži susedi Češka i Slovačka, stati i mađarski premijer Viktor Orban, a kada je i Mađarska kao i sve članice EU osim Poljske bila za Tuska izjavio je da ga je Orban razočarao.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)