Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 12.03.2017.
20:46
Tanjug, Vestionline A
Ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble izjavio je u nedelju da je teško nastaviti saradnju sa Turskom oko ekonomske pomoći toj zemlji, zbog spora vezanog za turske ministre koji vode kampanju u državama EU i hapšenja nemačkog novinara turskog porekla u Turskoj.
Nedelja 12.03.2017.22:45
Dobro vam je Erdogan i rekao da ste fas..ti i nac..ti. BND (nemačka CIA) je 1979. godine poslala tim tajnih agenata u Zagreb s misijom da podrže Franju Tuđmana, ra*sistu koji je aktivno promovisao etničku mržnju i činio sve što je mogao da rasturi Jugoslaviju. Nemačka je podržala i finansirala ovog hrvatskog nacionalistu i poslala mu oružje pred rat. Bavarski ministar unutrašnjih poslova je 1992. godine izjavio: „Helmut Kol je uspeo tamo gde car Giljom i Hitler nisu uspeli“.
Sreda 15.03.2017.21:19
Zbog spora vezanog za turske ministre koji vode kampanju u državama EU i hapšenja nemačkog novinara turskog porekla u Turskoj teško je nastaviti saradnju sa tom zemljom oko ekonomske pomoći, rekao je ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble. "U ovakvim okolnostima naravno da je izuzetno teško nastaviti rad na tome. Mi ne želimo da to eskaliramo, svi u nemačkoj vladi su se složili, mi samo želimo da se Turska vrati razumu", rekao je Šojble za nemačku državnu televiziju ZDF.
Sreda 15.03.2017.21:19
Zbog rastućeg sukoba između Turske i Nemačke oko nastupa turskih političara na skupovima po Evropi, vladajuća nemačka Hrišćansko-socijalna unija (CSU), sestrinska stranka Hrišćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel, zatražila je povlačenje nemačkih vojnika iz vojnih baza u Turskoj, objavili su nemački mediji, prenosi Hina. "U trenutnoj usijanoj atmosferi nije u potpunosti sigurno može li i želi li turska vlada da garantuje bezbednost vojnika Bundesvera u Turskoj", rekao je za dnevnik Bild am zontag portparol poslanika CSU za bezbednosna pitanja Florijan Han.
Sreda 15.03.2017.21:20
Navodi se da on takođe traži da nemačka vlada zaustavi sve investicije vezane za bazu "Indžirlik" u kojoj se nalaze nemački izviđački avioni tipa "tornado" i oko 200 nemačkih vojnika koji učestvuju u međunarodnoj misiji kontrole vazdušnog prostora iznad Sirije i Iraka. "Nemačka ne sme da dozvoli da nemački vojnici postanu taoci politike pokazivanja mišića turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana", zaključio je Han. Navodi se da je njega podržala i opoziciona stranka Levica. Šefica poslaničkog kluba ove stranke u Bundestagu Zara Vageneht zatražila je povlačenje aviona i posade iz baze "Indžirlik", kao i obustavu isporuke naoružanja Turskoj.
Sreda 15.03.2017.21:20
Podseća se da su vojnici Bundesvera u Turskoj već jednom postali žrtve politike turske vlade koja je prošle godine, nakon što je Bundestag pokolj nad Jermenima u Prvom svetskom ratu, koji je izvršila turska vojska, proglasio genocidom, zabranila posete nemačkih političara vojnicima Bundesvera stacioniranim u Turskoj. Navodi se da se u poslednje vreme sukob intenzivirao zbog nastupa turskih političara po Nemačkoj koji lobiraju među nemačkim građanima turskog porekla za proširenje ovlašćenja predsednika Erdogana na predstojećem referendumu o ustavnim promenama u Turskoj sredinom aprila, na kojem bi 1,4 miliona turskih glasača u Nemačkoj moglo da ima presudan glas.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)