Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 12.03.2017.
17:19
Tanjug, Vestionline A
Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu nazvao je u nedelju Holandiju "prestonicom fašizma" tokom govora na mitingu u francuskom gradu Mecu, nastavljajući sporenja vezana za političku kampanju koju Ankara sprovodi među turskim imigrantima u Evropi, prenosi Rojters.
Sreda 15.03.2017.21:06
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу назвао је Холандију „престониц-ом фа-шизма” током говора на митингу у француском граду Мецу, настављајући спорења везана за политичку кампању коју Анкара спроводи међу турским имигрантима у Европи, преноси Ројтерс. „Холандија, такозвана престоница демократије, а то кажем под наводницима зато што су заправо престоница фа-шизма...”, казао је Чавушоглу у обраћању. АП наводи да је турски шеф дипломатије на митингу у Мецу, организованом у тренутку дипломатског спора са Холандијом, говорио пред више од 100 људи који су узвикивали „Турска” и „Бог је велики”. Чавушоглу је пре почетка митинга изјавио да ће Турска наставити да предузима кораке против Холандије док се ова земља не извини због дипломатског спора. Ројтерс подсећа да између две земље бесни спор након одлуке холандске владе да забрани Чавушоглуовом авиону слетање у ту земљу и спречавања турске министарске за питања породице да се обрати Турцима испред конзулата у Ротердаму. Агенција преноси да је Чавушоглу новинарима казао да Турска чека да види да ли ће европске земље критиковати „фа-шистички чин” Холандије.
Sreda 15.03.2017.21:06
Генерални секретар француске префектуре Мец, Ален Картон, изјавио је данас да је Чавушоглуу дозвољено обраћање на митингу у истоименом граду на истоку Француске јер је оцењено да тај догађај није представљао претњу по јавни ред и мир. АП преноси да је Картон навео да, уколико такав ризик не постоји, митинг мора да буде одобрен, у име слободе окупљања. Наводи се да се Чавушоглу појавио данас око поднева на митингу локалне турске популације у Мецу, на којем је очекивано и присуство Турака из оближњих немачких региона. Агенција примећује да је одлука француских власти да дозволи Чавушоглуу да води кампању у тој земљи, поводом референдума у Турској о проширењу надлежности председника Реџепа Тајипа Ердогана, у супротности са позицијом коју је поводом тога заузела Холандија. Подсећа се да је холандска влада јуче одбила да Чавушоглуу одобри слетање његовог авиона на аеродром у Ротердаму због противљења намери шефа турске дипломатије да ту одржи митинг поводом турског референдума.
Sreda 15.03.2017.21:07
Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу изјавио је у француском граду Мецу да ће Турска наставити да предузима кораке против Холандије док се ова земља не извини због дипломатског спора. Ројтерс подсећа да између две земље бесни спор након одлуке холандске владе да забрани Чавушоглуовом авиону слетање у ту земљу и спречавања турске министарске за питања породице да се обрати Турцима испред конзулата у Ротердаму. Агенција преноси да је Чавушоглу новинарима уочи митинга у Мецу казао да Турска чека да види да ли ће европске земље критиковати „фа-шистички чин” Холандије. Генерални секретар француске префектуре Мец Ален Картон изјавио је данас да је Чавушоглуу дозвољено обраћање на митингу у истоименом граду на истоку Француске јер је оцењено да овај догађај није представљао претњу по јавни ред и мир. АП преноси да је Картон навео да, уколико такав ризик не постоји, митинг мора да буде одобрен у име слободе окупљања.
Sreda 15.03.2017.21:08
Наводи се да се Чавушоглу појавио данас око поднева на митингу локалне турске популације у Мецу, на којем је очекивано и присуство Турака из оближњих немачких региона. Агенција примећује да је одлука француских власти да дозволи Чавушоглуу да води кампању у тој земљи, поводом референдума у Турској о проширењу надлежности председника Реџепа Тајипа Ердогана, у супротности са позицијом коју је поводом тога заузела Холандија. Подсећа се да је холандска влада јуче одбила да Чавушоглуу одобри слетање његовог авиона на аеродром у Ротердаму због противљења намери шефа турске дипломатије да ту одржи митинг поводом турског референдума.
Sreda 15.03.2017.21:08
Генерални секретар француске префектуре Мец Ален Картон изјавио је данас да је министру спољних послова Турске Мевлуту Чавушоглуу дозвољено обраћање на митингу у истоименом граду на истоку Француске јер је оцењено да овај догађај није представљао претњу по јавни ред и мир. АП преноси да је Картон навео да, уколико такав ризик не постоји, митинг мора да буде одобрен у име слободе окупљања. Наводи се да се Чавушоглу појавио данас око поднева на митингу локалне турске популације у Мецу, на којем је очекивано и присуство Турака из оближњих немачких региона. Агенција примећује да је одлука француских власти да дозволи Чавушоглуу да води кампању у тој земљи, поводом референдума у Турској о проширењу надлежности председника Реџепа Тајипа Ердогана, у супротности са позицијом коју је поводом тога заузела Холандија. Подсећа се да је холандска влада јуче одбила да Чавушоглуу одобри слетање његовог авиона на аеродром у Ротердаму због противљења намери шефа турске дипломатије да ту одржи митинг поводом турског референдума.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)