Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.03.2017.
01:42
Vestionline A
"Ukoliko EU ne siđe sa puta kojim sada ide – doći će do toga da postati samo deo istorije - rekao je Jaroslav Kačinjski, lider vladajuće partije Pravo i pravda.
Sreda 22.03.2017.18:48
Eu ce opstati,mozda bude neka redefinicija odnosa, ali ce opstati. Le Pen nece biti ni blizu pobede u Francuskoj,a Velika Britanija nikada stvarno i nije bila u Uniji. Eu je najbolji projekat mira ikada,kada je inace Evropa imala ovoliko perioda mira i napretka? Najveci problem su migranti,njih preko milion je uslo u Eu,to su uglavnom nepismeni i NK radnici. Oni ce hteti posle nekog vremena u Eu veca prava i vece plate,Eu ce morati da nadje nacin da ih vrati,kao sto su vratili sve Rome i Albance iz Srbije i okolnih zemalja koji su traziki azil sa nasim pasosima. Nema druge.
Sreda 22.03.2017.18:48
Za sve je kriva Amerika kja ne zeli konkurenciju, cak sta vise, podredili su Evropu Americi.
Sreda 22.03.2017.18:49
Realno je da bi izlaskom Francuske iz EU ova unija izgubila smisao postojanja.Jeste da je Francuska slaba i u potpunosti je predala vođenje unije Berlinu,ali zbog istorije ima određeni respekt,pogotovo među zemljama u južnoj Evropi.Iskreno ne verujem da će Le Pen pobediti,jer će se sve partije i ideologije udružiti protiv nje,tako da do referenduma o izlasku neće ni doći.Mada ima i drugih zemalja gde postoji potencijal za referendumom,kao što su Italija,Danska,Holandija...A ova primedba da Berlin nije oduševljen što mora da vodi uniju je smešna.Nemačka je na čelu unije od pada berlinskog zida i ujedinjenja i do 2008-e godine,do kada je sve bilo dobro,nije im smetalo da vode uniju,međutim sada kada se krize nagomilavaju je sasvim druga priča.U zadnjih četvrt veka Nemačka je ubedljivo najviše profitirala od EU,a čak i u vreme krize(2008)su zaradili,dok su neke članice bankrotirale ili uvele drastične mere štednje.Tada se videlo da ideja o solidarnosti,koja je bila zaštitni znak EU u stvari velika laž i iluzija.Kriza u Ukrajini je posledica puča,koji je organizovan od strane Berlina,a sa ciljem da se ta zemlja ekonomski porobi i da se iskoriste veliki resursi iz oblasti poljoprivrede i metalurgije.Migrantska kriza je nastala nakon poziva Merkelove izbeglicama da dođu u EU i Nemačku,a pri tome nije imala viziju kako će to izgledati niti plan kako da se to odradi.Zato je došlo do podela u uniji,pravljenju zidova na granicama,previranja...Berlin drži celu uniju pod svojom šapom,ali je jasno da nema kapacitete da reši ozbiljne krize.Britanci su izglasali Brexit,jer nisu hteli da slušaju komande iz Berlina.Dok se to ne promeni unija će sve više propadati i na kraju raspasti.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)