Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 12.02.2017.
17:47
Vestionline A
Savetnik Bele kuće Stiven Miler oštro je kritikovao federalni Apelacioni sud koji je blokirao izvršnu uredbu predsednika Donalda Trampa o imigraciji, nazvavši odluku tog suda "uzurpiranjem vlasti".
Subota 18.02.2017.19:46
Koje mlacenje prazne slame od strane Trampa. Junacenje sa vrhovnim sudom oko totalno beznacajne uredbe (sa aspekta sigurnosti). To samo pokazuje kako ce naredne cetiri godine da izgledaju. Ali, to je pobeda demokratije u kojoj vecina (pa makar bila i bez mozga) odlucuje ko ce biti na vlasti.
Subota 18.02.2017.19:46
Po Americkim zakonima predsednik ima dozvolu da dozvoljava i zabranjuje imigraciju kako on smatra za potrebno.Svi predsednici su koristili tu mogucnost,cak i Obama.Odluka suda je potpuno neustavna zato sto sud SPROVODI ZAKONE a po zakonu Tramp ima pravo da zabrani imigraciju iz bilo koje drzave.Nije nadleznost suda da bude zadovoljan ili nezadovoljan zakonima i odlukama politicara vec da postuje zakone drzave.Ako sud pocne i da izmislja zakone onda vise niko nije siguran,to je sistem ,,kadija te tuzi kadija ti sudi'' i takva drzava mora da propadne.Ovo je prvi slucaj u Americkoj istoriji da sudija zbog svog politickog misljenja ne dozvoli predsedniku da radi svoj posao.
Subota 18.02.2017.19:47
Evo drasticnog primera kad se su pocne baviti politikom. Na zalbu penzionera u vezi smanjenja penzija Vrhovni sud je doneo presudu koju je obrazlozio da Srbija nije ekonomski potentna da isplacuje tolike penzije i da ke to finansijski celiahodno. Ni rec o pravima! Kakve veze ima bilo koji sud o ekonomsko-finansijakom analizom. Sud mora da se vodi clanovima zakona a ne da pravnici glume ekonomiste. Trump je jedino pogresio sto je u uredbu uneo rec muslimanske drzave. Da je napisao Sirija, Irak, ... ne bi bilo nikakvih problema. On sutra moze da izda uredbu da ne prima iz Srbije i tacka. Da nece neko da kaze da je to protiv pravoslavlja. Ili iz Albanije, da nije to mozda protiv muslimana. Nije. A njihov sud postupa flertujuci sa demokratama uz politicki obojene presude.
Subota 18.02.2017.19:47
Nije taj sud "uzurpirao" vlast, vec upravo sluzi za to da kontrolise da li se predsednik drzi ustava i zakona ili ne. Nije Amerika neka tamo banana-drzava gde neki samovoljni uniformisani gospodar kaze kako se "necemo valjda drzati zakona kao pijan plota" ili "cinis 'voliko", pa lupi sakom o sto i potpise sta god. Nego postoji i pop iznad popa! Ako Tramp ovako nastavi brzi ce podeliti Niksonovu sudbinu.
Subota 18.02.2017.19:47
Američki ustav zabranjuje diskriminaciju po verskoj osnovi. Tramp je saopstio da će zabraniti ulazak u zemlju muslimanima i doneo je ovu odluku koja se odnosi na građane dominantne religije u ovim zemljama - što su evidentno muslimani. Stoga je sud doveo u kontekst predizborno obećanje i donetu odluku, i stavio je van snage zbog suprotnosti sa ustavom. Isto bi verovatno i sud u nekoj drugoj zemlji postupio. Mogu građani i da izaberu nekog ko bi recimo imao plan da protera jevreje, ali bi isto tako sud to morao da spreči iako su građani za to glasali. Recimo u Britaniji su građani glasali za Brexit, ali je sud doneo odluku da vlada ne može da to učini već sa to mora da bude njihov parlament. Američki kongres i dalje može da potvrdi tu odluku recimo promenom ustava.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)