Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 04.02.2017.
12:36
Tanjug, Vestionline A
U Kosovskoj Mitrovici u nedelju će početi uređenje prostora oko mosta koji deli južni od severnog dela, uključujući i uklanjanje potpornog zida, navodi Tanjug.
Subota 04.02.2017.13:44
Visoka politika i rat učinili su da varišica Štrpce na Šar-planini, nadaleko čuveno turističko mesto, dobije status enklave, a stanovništvo da živi u stalnom strahu za svoju bezbednost. Ovdašnji Srbi kojih je pre rata bilo 98 %, a 2001. godine 67 % (danas još manje), odolevali su albanskim pritiscima sve dok pojedinci željni novca i moći nisu preuzeli poluge upravljanja. Onu glavnu danas u rukama drži Bratislav Nikolić, "gradonačelnik" varošice po sistemu albanskih vlasti ali i član privremenog organa opštine po sistemu R. Srbije. O njegovom pogubnom uticaju na dalja iseljavanja Srba.Nikolić potiče iz generacijski komunističke porodice zavidnog uticaja. Otac mu je bio dugogodišnji predsednik Opštinskog odbora SPS Štrpce. I sam je bio član mladih socijalista ali je odmalena ipak igrao samo u svom filmu. Kao izuzetno loš đak, prgav, bezobrazan često se tukao što je boljka koju ni do danas nije u potpunosti „preležao".
Subota 04.02.2017.13:46
U svojoj sredini je poznat i po tome što je u slobodno vreme, pre političkog angažmana, obijao butike, trafike, automobile i sve što se moglo obiti i iz toga nešto ukrasti. Ali je vrlo rano i počeo da radi. Najpre kao radnik obezbeđenja (čuvar) u OSCE-u Štrpce, zatim kao vozač bivšeg predsednika opštine Štrpce Slađana Ilića. Nakon toga uspeva da se zaposli i u američkoj vojnoj bazi Bodnstil gde prolazi obuku za vatrogasca i odatle, zajedno sa svojim bratom Branislavom, danas savetnikom Hašima Tačija, i Daliborom Jevtićem, sadašnjim "ministrom za povratak u Vladi Kosova", odlazi na rad u američku vojnu bazu u Avganistanu.Postoji tvrdnja da je njegov brat spasao nekog Amerikanca tokom boravka u Avganistanu na osnovu čega njih dvojica posle toga dobijaju određene „bonuse", privilegije i zaštitu. Takođe, Branislav je postao i počasni građanin američkog gradića čijeg je stanovnika spasao.
Subota 04.02.2017.13:49
Upućeni veruju da su obojica „zavrbovana" u američkim bazama da rade za račun albanskih separatista jer odmah po povratku na KiM počinju da se bave politikom. Po povratku u Štrpce, Nikolići zajedno sa Jevtićem, počinje da radi na formiranju ispostave SLS u Štrpcu, odnosno Sirinićkoj Župi čime direktno jačaju uticaj ši-pt-arskih separatista i njihovih institucija, namećući „kosovsku državnost" kao neophodnost i neminovnost. Za to vreme aktivno rade na minorizaciji uticaja i gašenju srpskih institucija što posebno pozdravljaju Amerikanci u svojim dopisima objavljenim na Wikiliksu.Branislav Nikolić 2009. godine postaje kandidat SLS-a (Srpska liberalna stranka, prva politička ćelija Srba sa KiM pri "nezavisnom Kosovu") za gradonačelnika opštine Štrpce po sistemu separatista i učestvuje na ši-ptarskim lokalnim izborima te godine. Srbi su te izbore na celoj teritoriji KiM bojkotovali a kako je u opštini Štrpce upisano u birački spisak negde oko 8.500 birača srpske nacionalnosti, na birališta izlazi ne više od 300 ljudi, uglavnom rodbina kandidata za odbornike.
Subota 04.02.2017.14:22
На улицама Косовске Митровице вечерас нема карабињера, шип,тарских наоружаних формација нити било какве видљиве опасности. Читаву ситуацију власт „пумпа“, убеђени су овдашњи Срби. На улицама Косовске Митровице не може се приметити ништа што би одударало од већ уобичајене свакодневнице. Једино што се разликује јесте повећан број позива рођака и пријатеља из централне Србије, забринутих за наводно „алармантно стање“ на северу покрајине. На пар стотина метара од моста у Косовској Митровици, изнад трга „Браћа Милић“ окупљено је нешо више од тридесетак Срба у броју који се повремено мења како се на тренутак заустави неки пролазник и сачека да види хоће ли се нешто десити а онда настави својим путем. „Сви су овде по директиви, ја и он пролазили па свратили да видимо шта се дешава“ каже један од присутних Срба који са пријатељем грицка семенке и убрзо креће даље уз узвик нестрпљења и подсмех над читавом ситуацијом. И заиста, од окупљених су ту једино запослени у државним институцијама уз надзор својих шефова и нижих директора који их држе на окупу. Неко у маси помену Вучића и да су због њега дошли на шта се један гласно буни „ја сам дошао због своје деце и породице, заболе ме за Вучића“! „Ћути, шта се дереш“ кажу они који стоје поред њега, „хоћеш да те чује неко па да изгубиш посао“? „Нећу да ћутим, коме више да ћутим“ одговара овај истим тоном.Наспрам њега стоји Србин, такође део „скупа“, са рукама у џеповима и широким осмехом чека да „узбуњивач“ заврши своје излагање а онда му се експресно, али на пристојној дистанци, уноси у лице и истим тоном одговара „дошао си ти овде због стана, жими ти, и ништа друго“. „Шта тебе брига за стан, јеси ми га ти дао“ одговара овај увредљиво на шта креће смех оних који стоје у тој групи што показује на ниску озбиљност читавог скупа. А управо је то поента. Са нелегалном сменом власти и представника Срба раније изабраних на локалним изборима Р. Србије, нове општинске власти испред Владе Србије (полуегалне јер су у положају привремених органа могле да буду свега три месеца а прошло је више од три године што се чини како би заживеле шипт,арске квази-институције и власт на северу КиМ), поделиле су станове и радна места како би имале под контролом довољан број Срба које могу да окупе сваки пут кад им зат,реба маса да узбуне јавност и режиму добаве још неки политички поен.
Subota 04.02.2017.14:22
Можда покушај да се прикрије чињеница да је Шип тарима активиран међународни позивни број, можда све то да би се прикрили догађаји око случаја са Харадинајем… На више набројаних „можда“ само је једно сигурно. Нема ту никакве бриге за српски народ на Косову и Метохији, он је постао напредњачка монета за још једну криминалну трговину власти на међународном нивоу. А способност режима да реши проблем Срба, чак и ако га буде, више него довољно доказује чињеница да се Вучић са својим послушницима које медији без основа и лажно називају „представницима Срба“, срео у Рашкој. Он је први српски званичник који се са „представницима“ свог народа у „ризичном тренутку“ састаје ван територије Косова и Метохије и то захваљујући сопственој политици! Сви други пре њега били су са народом на месту догађаја.
Subota 04.02.2017.14:33
Да ли има живота у Србији после 5 октобра ?? Нема живота . Да ли има живота у Либији после скидања Гадафија ?? Нема живота . Да ли има живота у Румунији после скидања Чаушеску ? Нема живота . Да ли има живота у Ирак после скидања Хусеина ? Нема живота .

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)