Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 24.01.2017.
12:27
Vestionline A
Rusija, Turska i Iran postigli su u Astani sporazum o trostrukom mehanizmu za praćenje i jačanje primirja u Siriji, javila je turska državna agencija Anadolija.
Subota 28.01.2017.20:33
Iran, Rusija i Turska uspostaviće trilateralni mehanizam za posmatranje i obezbeđivanje punog poštovanja primirja u Siriji, sprečavanje bilo kakvih provokacija i utvrđivanje detalja u vezi sa odvijanjem primirja, saopštile su te tri zemlje, okončavši pregovore o Siriji u Astani.
Subota 28.01.2017.20:33
Teheran, Moskva i Ankara naveli su i da podržavaju spremnost sirijskih oružanih opozicionih grupa da učestvuju u narednoj rundi pregovora koja će biti održana u Ženevi 8. februara i primenu rezolucije 2254 Saveta bezbednosti UN, prenosi Rojters.
Subota 28.01.2017.20:34
U saopštenju se kaže i da će tri zemlje nastaviti zajedničke napore u borbi protiv Islamske države i ogranka Al Kaide u Siriji, a takođe pozivaju na odvajanje sirijskih pobunjenika od grupe povezane sa Al Kaidom poznatom kao Fatah el Šam, navodi AP.
Subota 28.01.2017.20:34
Sporazumom između Rusije, Turske i Irana okončani su pregovori o Siriji koji su juče počeli u kazahstanskoj prestonici između vlade u Damasku i pobunjeničkih frakcija. Ministar spoljnih poslova Kazahstana Kairat Abdrahmanov, koji je danas pročitao saopštenje tri zemlje koje su organizovale pregovore, rekao je da će te zemlje iskoristiti svoj uticaj da učvrste primirje, ne precizirajući kako će to funkcionisati, navodi američka agencija. Sirijski pobunjenici nisu zadovoljni saopštenjem kojim se uspostavlja mehanizam za primirje između Rusije, Irana i Turske, rekao je delegat sirijske opozicije.
Subota 28.01.2017.20:34
"Iran predvodi vojne ofanzive u mnogim oblastima, dovodeći do nasilnog raseljavanja hiljada Sirijaca i izazivajući krvoproliće. Ovo saopštenje legitimiše tu ulogu", rekao je isti delegat, koji nije želeo da bude imenovan. Drugi delegat, koji je naveo da opozicija neće podržati saopštenje, rekao je da je Turska slaba u pregovorima i da ne može da učvrsti položaj pobunjenika, prenosi Rojters.
Subota 28.01.2017.20:34
Specijalni predstavnik UN za Siriju Stafan de Mistura rekao je, komentarišući pregovore okončane u kazahstanskoj prestonici Astani, da sirijski mirovni proces treba da ostane pod vođstvom UN i bude nastavljen u Ženevi. "Mi (UN) smo glavni igrač kada je u pitanju politički proces", rekao je De Mistura, prenosi Rojters.
Subota 28.01.2017.20:35
On je ranije danas rekao se radi na deklaraciji koja će osigurati da prekid neprijateljstava postane još jači. "Ovo nije samo dokument, ovo je prekid neprijateljstava i spasava živote. Nismo daleko od konačne objave", dodao je Stefan de Mistura. Diplomate kažu da se sirijska vlada protivi korišćenju izraza prekid vatre umesto prekid neprijateljstava. Međutim, predstavnici sirijskih pobunjeničkih grupa, kako tvrdi njihov portparol Jahja el Aridi, ne planiraju da potpisuju nikakva zvanična dokumenta sa sirisjkom vladom na mirovnim pregovorima koji se drugi dan vode u glavnom gradu Kazahstana, Astani.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)