Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 14.01.2017.
15:55
Vestionline A
Građani Poljske svečano dočekuju 3.500 vojnika američke oklopne brigade.
Četvrtak 19.01.2017.18:41
Чешће ми ово падне на ум, па хоћу да подијелим. Дубоко вјерујем да су једино Пољаци од нас Срба политички ирационалнији и блесавији. Зато, као велики народ Средње Европе нису могли успоставити какву-такву функционалну државу све до 20-ог вијека. Сјетите се само liberum veta! Сада, без икакве потребе, постављају борбене системе НАТО империје према Русији, с мишљу "може нам се", поигравајући се сасвим непотребно с том другом империјом. А и будале морају знати да ће у првом нуклеарном удару због тога цијела Пољска бити спржена! И никакво страдање и историјска поука нису им довољни! Невјероватни ликови.
Četvrtak 19.01.2017.18:41
Пољаке је од на-циста ослободио Стаљин односно СССР а од Американаца незнам ко ће то урадити.Њихов дочек америчких јединица невероватно потсећа на дочек који су на-цистима приредили Словенци и Хрвати на почетку Другог светског рата...Пољаци размислите мало о томе,шта бисте данас били да није било Црврне армије...
Četvrtak 19.01.2017.18:43
Ех, господо Пољаци, радосно дочекујете окупатора. Дочекујете трупе на-цистичког режима Барака Обаме и Клинтонових, оних који су направили хаос по свету.Који су разорили државе , разбили породице, избомбардолави пола света, бацали касетне бомбе, чинили масовне ратне злочине.Тако су и Хрвати дочекивали Хитлерове хорде. Где вам је сада тај национални понос којим се годинама хвалите.Подржавате други на-цистички поход на Русију. Где вам је сада она фамозна Солидармошч и Лех Валенса?
Četvrtak 19.01.2017.18:43
Ко је са ђаволом тикве садио на крају је надрљао. Хенри Кисинџер је рекао да је тешко бити непријатељ Америке али и да је још теже бити пријатељ. Пољаци ће убрзо сазнати шта је Кисинџер тиме хтио рећи.
Četvrtak 19.01.2017.18:45
Потомци Јана Собјеског, што разбише Сулејмана Величанственог под Беч-ом, чекају у реду за осмех новом императору.Добар народ у рђавим рукама,.а како ствари стоје и на великим мукама.Ућутала се и Солидарност, а нема више ни Бродоградилишта.Јазук за толико бачених пара.Валенса се прејео и оболео од шећерне болести.Штете.Благо нишчима духом.
Četvrtak 19.01.2017.18:46
У Пољској под 'руском окупацијом' пољаци су имали бесплатно лечење и бесплатно школовање, а данас морају да плаћају и за америчке жваке и америчке војнике, који су успут изнад пољских закона. За могуће почињене злочине на тлу Пољаке, Пољска им не може судити америчким војницима. А што се тиче вашег '... znaju i ko im jedini moze pomoci...', нисам сигурна, било би боље да сте написали '.. знају ко им НЕ може помоћи'. У априлу прошле године, на заједничким војним вежбама са НАТО-м у близини Каљинграда пољци су се дефинитвно уверили да им ни НАТО ни Америка нису никакав штит па су напрасно и једнострано прекинули 'увежбавање силе'.
Četvrtak 19.01.2017.18:47
Јадни Пољаци! Сваки од њих, ако хоће у Америку, мора да вади визу, што остали источни Европљани не морају (1). Нико им није открио тајну да ће они ову војску морати да хране и дају им плате (2). А шта ће да буде кад у првој кафанској тучи уб-ију два - три Пољака и због тога буду прекомандовани у Бугарску, остаје да се види. После оваквог дочека, ништа боље нису ни заслужили. А да су их Руси ослободили од Немаца млада поколења и не знају, а стара су изумрла. Зато Руси кажу да су потписи њихових војника на Рајхстагу избледели и да их треба обнављати.
Četvrtak 19.01.2017.18:47
Помињати злочин уКатинској шуми,а не навести ко је ликвидиран није у реду.Поб-ијени су они који су били одговорни за ликвидацију око 40.ооо црвеноармејаца заробљених у контраофанзиви Пољске и Антанте 1920.,али све се памти и све се плаћа.Зашто није рецимо стр ељан Владимир Андрес,већ му је омогућено да формира Пољску армију од 12о.ооо војника и да се пребаци на Савезничкки фронт у Африку, преко Ирана стављеног под Совјетско-Британску контролу.Заборавља се да је Пољска прва склопила пакт о пријатељству са Немачком и да је 1939. заузела Тјешинску област од Чехословачке .Владислав Гомулка са дивизијом пољских комуниста учествује у највећој бици Другог светског рата( јул-август 1943.) на Курској дуги у саставу Совјетског Западног фронта којим је командовао генерал Константин Рокосовски,од оца Пољака и мајке Рускиње.А где је захвалност за ослобођење Пољске од пољског и германског нацифашизма .Ратом разорени СССР свакако није могао пружити економско благостање Пољској,као ни нама.
Četvrtak 19.01.2017.18:48
Сјаши КУРТА да узјаше МУРТА! Мало боли глава од овако бомбастичних наслова као "Poljska pozdravila dolazak američkih trupa" нарочито ако се жели бити Новинар. Не видех ја зтамо ПОЉСКИ народ. Чисти спин. Па више је хрвата раширених руку дочекало трупе трећег рајха у Загребу. Ви како хоћете...али ово не ваља али баш онако. Ко ће ту профитирати? Као и увек...америка која је после сваког рата економски јача и богатија.
Četvrtak 19.01.2017.18:49
Пољаке ће англосаксонци ”бранити” исто као што су их ”бранили” 1939 и у потоњем Варшавском Устанку итд. итс... Срећно вам било, јадна словенска браћо!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)