Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 11.01.2017.
17:31
Vestionline, Sputniknews.com A
Kandidat za mesto državnog sekretara SAD Reks Tilerson izjavio je da Rusija u svojim aktivnostima ne uzima u obzir interese SAD.
Sreda 11.01.2017.20:12
"Ruske i sirijske snage u Alepu krše međunarodni poredak Navodne mete bombardovanja u Alepu od strane Rusije i Sirije narušavaju međunarodni svetski poredak,..." - Sjajno! SAmo, jedno pitanje u vezi oveje izjave: Krše li Međunarodno PRAVO ili neki, samo Amerima poznat, međunarodni POREDAK? Kada su Ameri i ostali satrapi, bez mandata UN bombardovali i ubijali po Srbiji, da li je to bilo po PRAVU ili PORETKU? Uostalom, ko o čemu nego qrva o poštenju, a Ameri o međunarodnim normama i zakonima (do duše, više nisu ni norme ni zakoni, već POREDAK. Znamo koji: Novi Svetski POREDAK)
Utorak 17.01.2017.15:15
Кандидат за место државног секретара САД Рекс Тилерсон изјавио је да Русија у својим активностима не узима у обзир интересе САД. „Док Русија тражи поштовање и значај на међународној сцени, њене недавне активности не узимају у обзир америчке интересе“, рекао је Тилерсон на саслушању у Одбору за спољне послове америчког Сената. Тилерсон није рекао о каквим активностима се ради. Он је Русију поменуо у контексту „претњи у свету који се мења“. Сједињене Америчке Државе треба да имају искрен разговор са Русијом, сматра Тилерсон.
Utorak 17.01.2017.15:16
„Потребан нам је отворен и искрен дијалог са Русијом у вези са њеним амбицијама, да бисмо могли да исцртамо сопствени пут. Русија је упала у Украјину, заузела Крим и подржава сиријске снаге које брутално нарушавају законе рата. Наши НАТО савезници имају право да буду забринути опорављеном Русијом“, истакао је Тилерсон. „Русија данас представља опасност, али није потпуно непредвидива у промовисању сопствених интереса. Русија је упала у Украјину, заузела Крим и подржава сиријске снаге које брутално нарушавају законе рата. Наши НАТО савезници имају право да буду забринути опорављеном Русијом. Једини начин на који је могуће признавање Крима је шири договор који поштује интересе украјинског народа. Без тога никада нећемо морати да признамо присаједињење Крима, нагласио је Тилерсон. Америка је требало Украјини да испоручи оружје Вашингтон је требало да помогне Кијеву у војном одговору када су становници Крима гласали да се припоје Русији", изјавио је Тилерсон.
Utorak 17.01.2017.15:16
„Ја бих препоручио да Украјина узме сву своју војну имовину коју има на располагању, постави је на источној граници и обезбеди ту имовину оружјем неопходним за одбрану“, рекао је Тилерсон. Тилерсон је истакао да би он, такође, објавио да ће им Сједињене Државе „пружити обавештајне податке и да би или НАТО или САД обезбедили ваздушни надзор изнад границе како би контролисали сваки покрет“. Русија не полаже законско право на Крим, додао је он. „Не, то је било заузимање територије која није њихова“, одговорио је Тилерсон на питање да ли сматра да Русија има законско право на Крим након што се Крим припојио Русији након референдума у марту 2014. године.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)