Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 11.01.2017.
10:02
sputniknews.com, Vestionline A
Rusija i Indija ove godine obeležavaju 70-godišnjicu diplomatskih odnosa dve zemlje i tokom godine održaće se niz važnih događaja, koji će ojačati saradnju dveju zemalja. Na samitu u Gudžaratu Rusiju je predstavljao Dmitrij Rogozin koji je došao da razgovara o unapređenju saradnje dve zemlje.
Sreda 11.01.2017.14:30
ko su i sta su americki vojnici pokazali su u Mogadisu kada su ih somalijci vukli po ulicama....Gledati izjave prezivelih americkih vojnika je nesto neprocenljivo....amerikanci su jaki kada bombarduju sa 10000 metara,a kada se spuste na zemlju su plasljive ckepi....
Utorak 17.01.2017.14:10
Незванична посета руководиоца Крима Сергеја Аксјонова Индији изазвала је међународни скандал. Вашингтон је тражио од Делхија објашњења, а председник Украјине Петар Порошенко је оптужио Индију за љубав према новцу.
Utorak 17.01.2017.14:10
САД су крајње незадовољне понашањем Индије. Не само да су за време посете председника РФ Владимира Путина Делхију били потписани озбиљни споразуми у сфери одбране, енергетике и другим областима, већ су тамо примили и руководиоца руске републике Крим Сергеја Аксјонова. И не само примили: између Крима и организација Индијско-кримско парнтерство био је потписан меморандум о узајамном разумевању. Вашингтон није могао да судржи нервозу. То може да погорша атмосферу уочи састанка премијера Нарендре Модија и председника САД Барака Обаме у јануару, када ће амерички лидер стићи у Индију на свечаности посвећене Дану републике, упозорио је Стејт депармент САД.
Utorak 17.01.2017.14:11
Али Индија од смаог почетка није подржавала антируске санкције Запада и не планира да се оријентише на његово мишљење када и са ким да води послове, истиче члан комитета за међународне послове Савета Федерације РФ Игор Морозов.
Utorak 17.01.2017.14:11
Премијер Моди је врло озбиљан међународни политичар који води земљу са огромним људским и производним капиталом. То је једна од највећих економија на свету. И несумњиво као партнер Русије из БРИКС, она развија са њом своје односе независно од става Запада, између осталог САД. Што се тиче пута руководиоца Крима Сергеја Аксјонова, Крим је субјекат Федерације, који се налази у оквиру јединственог економског и политичког простора Русије. То што је губернатор субјекта РФ отишао у Индију обична је пракса. Са преседником, премијером увек одлазе губернатори. Ова пракса је део савременог цивилизованог правног света. Индија заједно са Кином и Русијом залаже се за формирање вишеполарног света. Али то је оно што Американци за сада не разумеју. Шта да се каже за Украјину.?
Utorak 17.01.2017.14:12
Руководилац Крима Сергеј Аксјонов није учествовао у званичном програму посете руског председника. Он је имао свој дневни ред. На састанку да индијским пословним круговима он је означио основне правце у којима може да се развија сарадња Индије и Републике Крим. То су туризам, сфера пољопривредне прераде, производња лекова, извоз намирница, област високих технологија. Индија не крије своју заинтересованост за развој веза са Кримом, каже сенатор Игор Морозов.
Utorak 17.01.2017.14:13
Крим намерава да формира регионалну економију, ослањајући се на иновационе технологије. Индија се данас налази у предводници иновационог света. То су и ИТ-технологије, и фармаколошки бизнис. Према медицинским иновационим препаратима Индија заузима једно од првих места у свету. И колико знам, Индијци су спремни да направе фармацеутску фабрику на Криму.
Utorak 17.01.2017.14:13
Плодотворна посета Аксјонова изазвала је шкргут зубима украјинског председника. Петар Порошенко је чак оптужио Индију да превише обраћа пажњу на новац. По свему судећи, руско-индијска, између осталог кримско-индијска сарадња наговештава велики профит за обе стране, тако да милијардер, чоколадни краљ, а уједно и председник банкротирале земље Петар Порошенко није могао достојно да прихвати дату информацију.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)