Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.01.2017.
05:30
Vestionline, b92.net A
Da li vesele praznične fotografije zapravo mogu izazvati tugu? Poslednja studija pokazuje da mogu.
Sreda 11.01.2017.20:35
"......Story: Šta biste voleli da promenite u svom životu u narednoj godini? Gordan Kičić: Svi smo postali robovi svojih telefona. Mislim da je to jedna od gorih stvari koje su se desile ovoj civilizaciji. Osuđeni smo na to. Evo, ne ispuštam telefon iz ruke. Slomljen je, nervira me. Ne sedim više uopšte za kompjuterom, sve gledam na telefonu jer je dovoljno veliki. Filmove još nisam počeo ali dokumentarce jesam. Zarobili smo se...."
Sreda 11.01.2017.20:39
".....Uhvatim sebe kako gledam Facebook, a jednom u godinu dana postavim nešto. Uz to, imam hiljade tih "prijatelja" koje uopšte ne poznajem.... Šta ja to gledam? Šta je to toliko važno da ne gledam u onog s kim sedim, nego u ekran?Eto, to bih voleo da promenim u sledećoj godini. Malo da se okrenem sebi i onome što mi prija......."
Sreda 11.01.2017.20:53
Једино имам ФБ и тамо свега 50-ак пријатеља које познајем и лично. Већина њих су стицајем животних околности се расули по свјету и драго ми је што смо у контакту од САД-а....па до Италије. Али....нове и напредне технологије имају и своју цијену и неријетко многи плаћају данак свему томе....За мене је болест...опсесија или манија јер другачије не знам да дефинишем потребу појединаца да свакодневно постављају слике како сједе у том и том кафићу....пију кафу...који колач једу....са ким сједе у друштву...осјећају се сретно на том и том аеродрому чекајући лет за ту и ту дестинацију.......итд!!! Болесно....ретардирано....иритантно...... Управо из тих разлога неколико особа сам и уклонила због таквог будаластог понашања.....!!! Уђем на ФБ веома ријетко, само када пожелим да се јавим неком од пријатеља.....А слике и фотографије и држим тамо гдје им је и мјесто....у албуму !!!
Sreda 11.01.2017.21:11
Из године у годину на тржиште се избацују све паметнији телефони....а ми као људи управо због тих паметних апарата смо све глупљи и затуцанији.....!!! Гледам сада за славу Св Николе, гости само што заузму мјесто за стол-ом, одмах ваде телефоне и готово сви за вријеме ручка блеје у екране........?! Сјутрадан братово друштво и друштво мојих братаница понављају тај ритуал......сви сједе, блеје у екране, зову неког, звоне им телефони....Практично нико ни са ким не прича....питала сам се у себи да ли су они сви нормални или ја ненормална јер једина нисам имала телефон....Осјећала сам се као Алиса у земљи чуда! Са овом болесном манијакалном пандемијом и живот и обичаји губе апсолутно сваки смисао! Некада су славе и свадбе служиле да се људи и родбина друже, да се посјећују, да се знају и познају а данас улиц-ом пролазимо једни поред других као духови.... ни добар дан...како си...хвала....ни осмјех...ни поглед....Сада имамо СМС-ове и емотиконе и сувопарне честитке за све пригодне догађаје.....Осамљујемо се и не знамо да међусобно водимо ни најобичнији разговор ни дијалог......

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)