Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 07.01.2017.
00:51
Vestionline A
Od 2014, kada je Rusija izvršila aneksiju Krima, Moskva i NATO su rasporedili snage duž granica, dok su se njihovi odnosi značajno pogoršali.
Ponedeljak 09.01.2017.22:25
Valjda je sada već svima jasno da je Zapad (SAD i EU) glavni ratnohuškač danas. Jedan za drugim povlače nerazumne poteze koje smišljeno vode u napetosti i ka potencijalnom ratu. Ako im je izgovor ruska aneksija Krima, koji se dobrovoljno vratio matici (za one koji ne znaju - Staljin ga je na silu oteo Rusiji svojevremeno, jadan je to izgovor. Rusija naravno nije 'anđeo', ali bar ne glumi kao ovi zapadni 'Milosrdnog anđela' i seje demoNkratiju svuda po svetu.
Ponedeljak 09.01.2017.22:25
Totalno nepotrebno...ako dodje do rata samo ce rakete presuditi rat..kakvi tenkovi kakvi bakrači.
Ponedeljak 09.01.2017.22:26
Ko je god igrao nekakvu strategiju, jasno vidi gde ovo vodi. Pitanje je samo vremena...
Ponedeljak 09.01.2017.22:26
Ovo su delovi stare hladnoratovske strategije, imati srednje masivan broj američkih trupa na tlu evrope kao taoce odnosno izgovor za intervenciju u slučaju da SSSR i istočni blok upadne u zapadnu evropu. Mada i jedni drugi su se trudili da izbegavaju bilo kakve vojne sukobe na području evrope, a ganjali su se po zemljama trećeg sveta što je više moguće. Koliko ovo ima smisla kao strategija danas jeste pitanje, jer ratovi odavno nisu konvencionalni i sredstva kojima se oštećuju odnosno slabe i osvajaju društva nije moguće rešiti oružjem. Jedino da natrpaju vojsku do te mere i prepuste stanovišto jednoj paralizi u stalnom strahu od Rusa.
Ponedeljak 09.01.2017.22:27
Sve što Rus treba da uradi jeste da bude dovoljno jak i uvećava svoju imunost na napad dok ljudi ne polude od savezničke okupacije koja lako može da ispadne samo medvedja usluga, jer se podrška ovom bazira na širenju straha. To dobro ne može da bude a svaka slabost se u današnjim tehnologijama pritisaka na društvo još kako koristi. Ove zemlje održavaju izbore i tu je već prilika da se serviraju drugačije ideje. Zar će SAD početi da poništavaju izbore ako im ne odgovaraju u drugim zemljama, kao što bi izgleda hteli kod sebe? Svašta je izgleda moguće.
Ponedeljak 09.01.2017.22:28
Amerikanci huskaju,a rusi odgovaraju istom merom,a u stvari se toliko vole da jedni bez drugih ne mogu.U njihovoj igri ,malima puca kicma,a ponekad i malo vecima.Evropa je talac svoje anemicne politike,koja je proizvod gubitka suvereniteta posle II sv.rata posle oslobodjenja uz pomoc Amerike.Nemacka,je potpuno pod kontrolom Amerike,koja kontrolise kompletan nemacki kapital. Rusi vise nisu sila kao sto je to bio SSSR,ali su i dalje neizmerno opasni,pogotovo u kombinaciji sa Kinom ili Indijom,drzavama cije stanovnistvo cini nesto vise od 1.3 ukupnog svetskog stanovnistva.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)