Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 18.12.2016.
17:10
Vestionline, Tanjug A
Nekoliko autobusa sa borcima iz istočnog Alepa i njihovim porodicama počelo je u nedelju da napušta poslednju oblast u tom gradu pod kontrolom pobunjenika, javila je sirijska državna televizija, a prenosi Rojters.
Utorak 20.12.2016.21:54
Чланице Савета безбедности УН постигле су договор о нацрту резолуције о посматрачима у Алепу, након што је Француска узела у обзир примедбе Русије, а гласање је заказано за 19. децембар, јављају агенције. „Очекујемо да ће гласање сутра ујутро о том тексту бити једногласно”, изјавила је амбасадорка САД при УН Саманта Пауер, навео је АФП. Руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин рекао је да мисли да имају добар текст. „Договорили смо се да гласање буде ујутро”, изјавио је Чуркин после три сата преговора о компромисном решењу за нацрт резолуције, пренео је Ројтер-с. Претходно је Француска поднела нацрт резолуције у коме се генерални секретар УН Бан Ки-мун позива да одмах распореди посматраче који би пратили евакуацију цивила из опко-љених делова Алепа и да ли се поштује међународно право.
Utorak 20.12.2016.21:56
"...........Vaš naslov/komentar sadrži nedozvoljene reči '.r_s'................"
Utorak 20.12.2016.21:58
Vestionline............. ви заиста постајете, па мало је рећи одвратни и огавни са вашим списком недозвољених речи....? Шта коме ова скраћеница "р с" смета....? Пас вам ма-тер продану.....!!!
Utorak 20.12.2016.21:59
Русија је, мејдутим, најавила да ће ставити вето на тај нацрт уколико не буде измењен и поднела свој нацрт, према коме би за слање посматрача УН у тај град било потребно одобрење сиријске владе. Чуркин је долазећи на затворену седницу УН рекао да би слање посматрача да „лутају по рушевинама Алепа” било позив на катастрофу. У руском нацрту су били искључени било какви посматрачи УН током евакуације цивила из Алепа.
Utorak 20.12.2016.21:59
Нацртом резолуције који су предложили Руси, генерални секретар УН се позива да осигура безбедност и друге аранжмане у „координацији са заинтересованим странама”, укључујући сиријску владу која сада контролише источни део Алепа како би се особљу УН омогућило да „прати услове у којима се налазе цивили који остану у Алепу у светлу међународног хуманитарног закона”. Дипломатски извори су током седнице АП-у рекли да чланице Савета безбедности разговарају да ли је могуће спојити ова два текста и после трочасовних преговора тај договор је постигнут, преноси Танјуг.
Utorak 20.12.2016.22:00
Неколико аутобуса којима је требало да буду превезени болесни и повређени из села Ал-Фуа и Кефраја у провинцији Идлиб, која су под опсадом побуњеника, нападнуто је и спаљено, јавља Ројтер с. Сиријски медији наводе да су „наоружани терористи” напали пет аутобуса, спалили их и уништили. Неки аутобуси и возила Црвеног кр ста стигли су до улаза у поменута села додаје британска агенција позивајући се на сиријску државну телевизију и Сиријску опсерваторију за људска права. Коалиција која се бори на страни владе председника Башара ал Асада тражи да се људима дозволи да напусте села чији су становници углавном шитски муслимани у замену за евакуацију побуњеника и цивила из источног Алепа – преноси Танјуг.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)