Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 13.12.2016.
09:18
Vestionline A
"Pored Hrvatske, koja je blokirala otvaranje poglavlja 26 koje se odnosi na obrazovanje, određene rezerve imala je i Bugarska", izjavio je u utorak ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, navodeći da teoretski još postoji mogućnost da se u Briselu otvori i to sporno poglavlje u pregovorima Srbije sa EU. I zaista, ako nas dojučerašnji gologuzani, kakvi smo i sami, koče na putu ka Evropskoj uniji, pa to je stvarno jadan savez u koji mi hoćemo da uđemo.
Četvrtak 15.12.2016.22:45
А које су замерке бугара, да је бугарска мањина у Србији обесправљена, не школују се на мате-рњем језику...? Сви ти "бугари" у Србији на граници са Бугарском су шопови, који говоре шопским говором и њега сматрају мате-рњим језиком. Бугарски језик говоре и разумеју исто као чачани или ужичани. Неки шопови се изјашњавају као бугари а када им даш неку књигу на бугарском, не умеју да прочитају то што пише нити да написано преведу на српски, толико су велики бугари и познаваоци бугарског језика. Иако је Софија центар шоплука, прави бугари тракијанци имају најгоре мишљење о шоповима. У време Вука Караџића њихови реформатори су писали за шопове да су прљави, нерадници, да су пијанице, да живе у неуредним и примитивним кућама... Чак и сада бугари тракијанци у својим коментарима преко интернета омаловажавају шопове и то баш софијанце, као да нису њихови грађани. Држ се земљо шоп те гази!
Četvrtak 15.12.2016.22:45
Био би ред да се напише и шта је то конкретно због чега Хрватска и Бугарска нису дале сагласност за отварање поглавља 26. За хрватски став се може начути да се ради о некаквим уџбеницима на хрватском језику (!), које Србија није обезбедила, док се о бугарском ставу не каже ни реч.
Četvrtak 15.12.2016.22:49
Нема сумње да би, на примjер, Немачка, кључна држава ЕУ, могла, само ако то стварно жели, ефикасно и у потпуности да исконтролише државу каква је Хрватска, али ваља са искреним поштовањем здраве народне памети свом народу отворено рећи да би у том случају Немачка тражила од Србије да испуни неке неприхватљиве услове, као што је даље српско попуштање захтjевима Приштине, или чак званично признање независности КиМ од стране Србије, дакле услов који Србију и иначе чека ако до краја истраје на свом пуноправном чланству у ЕУ. Хрватска Србију на њеном путу ка ЕУ непрекидно вређа, понижава и цинично условљава, а званична Србија пак тврди да то неће да дозволи. Како? Зар тако што ће сукцесивно пристајати на сепаратистичке уцjене Приштине у Бриселу? Тврдња политичког врха Србије да сусjедна Хрватска обнавља ус-ташку идеологију, која је усмjерена на геноцид и прогон српског народа, уколико је у питању реална процjена, а не пука флоскула, подразумjева озбиљнију реакцију и званичне Србије и ЕУ.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)