Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 10.12.2016.
11:55
aljazaeera.net, Vestionline A
Sirijski aktivisti navode da je kvart Kalasa u Alepu bio meta napada bombama sa hemijskim gasom, prenose agencije.
Subota 10.12.2016.13:38
Vidi se jedno dijete umotano u zavoje koga traumiraju ovi" doktori" i par baba dzihadista koje glumataju. Ako vec nemaju kreveta valjda imaju cebadi da improvizuju krevete. Ovo je prilicno suplja "novinarska" prica.
Subota 10.12.2016.19:30
ne bi bilo lose da dozivis (ne daj Boze tvoje dete ili clanovi familije) tu "improvizovanu scenografiju" ... A mozda si u pravu , Istocni Alepo bas izgleda kao scena iz holivudskih filmova strave i uzasa !
Nedelja 11.12.2016.06:00
Rusifili smatraju ako MEDIJSKA Rusija ili Srbija "nisu objavili vest , nije se ni dogodila" !!! Za Ruse i rusofile "RUSKA BOMBA" NIKAD nije usmrtila nejednog civila , zenu , nejac , dete .... Treba proci 70 godina da bi se donekle saznalo sta se desavalo po gulazima , a da se "podignu zavese" i "skinu maske" zlocina u Katinskoj sumi ( trebalo je proci 50 godina da bi Rusi konacno priznali da su likvidirali na hiljade poljskih oficira ) .... Potenciranjem TEZE da samo Zapad laze , a da Rusi i Srbi iskljucivo sire istinu je vise nego paradoks - a , time SVESNO nas vracaju direktno u carizam i despotiju !!! ... Zaboravljaju da na Velikom ZAPADU stampa i elektronski mediji mogu da sruse predsednike najmocnijih zemalja sveta (Ricard Nikson - Votergejt & Kristijan Vulf zbog precutanog polumilionskog kredita) ili bar da im dobro uzdrma stolicu (Klinton - Levinski) ... U Rusiji stampa i elektronski mediji imaju "ISKLJUCIVO i OSNOVNO PRAVO" da glorifikuje i slavi svog "velikog vodju" ... u Rusiji se siri i vlada istoumlje i jednoumlje .... Ko se u Americi kandiduje za predsednika drzave prinudjen je i MORA proci "sito i reseto" , a u Rusiji Jelcin prezentira javnosti pudlicu bez pedigrea (potpuno nepoznatu osobu - ni dan danas se ne zna sta je cinio i radio u sluzbi agenata KGB-a) , a Parlament Rusije je prinudjen i MORA odobriti !? To su SUSTINSKE razlike dva sistema koje rusofili jednostavno odbijaju da shvate , a kamoli da UVAZE ...
Ponedeljak 12.12.2016.21:13
ПАС маше репом, или реп маше псом? Ово друго, наслов је холивудског филма (код нас преведеног као "Ратом против истине") који показује колико је могуће извртати стварност, а чији наставак управо гледамо у стварности. Испливала је на површину чињеница да је Пентагон платио 540 милиона долара за лажне снимке Ал каиде и њима оправдао америчку инвазију на суверену државу Ирак, започету 2003. године.
Ponedeljak 12.12.2016.21:14
То је обелоданио Биро за истраживачко новинарство, упирући прст у британску пи-ар фирму „Бел Потинџер“, која је славу стекла пишући говоре за председнике и премијере најмоћнијих земаља. Оснивач и власник компаније Тимоти Бел, био је пропагандни гуру „гвоздене леди“, некадашње британске премијерке Маргарет Тачер, којој је својом пи-ар вештином чак трипут потпомогао изборни тријумф. За свој труд Бел је (по предлогу Тонија Блера) награђен титулом барона, а управо је он 8. априла 2013. године, саопштио свету вест о смрти своје кључне послодавке. Верује се да је награда за маркетиншки труд у Ираку, једна од најбоље плаћених услуга те врсте икад у свету. Додуше, улажењем у детаље види се да је „писање сапунских опера, снимање видео-мате-ријала за арапске информативне агенције и дистрибуција клипова које су снимили борци Ал каиде“ наплаћено сумом од „само“ у просеку 15 милиона фунти годишње. Остатак до укупног обелодањеног износа ишао је за трошкове продукције и експедиције.
Ponedeljak 12.12.2016.21:15
Пропагандни магови слични Белу, креирали су „истине“ којима су свргавани режими, заподевали се грађански ратови, оправдавале агресије на невине народе. Наручиоци су добро плаћали за уверљиве лажи. А шта је уверљивије од видео-снимка? Зар је могуће сумњати у сопствене очи?
Ponedeljak 12.12.2016.21:15
Финансијска инјекција за прљаве работе на „случају Сирија“, долази са многих страна, између осталог, из џепа једног од најутицајнијих фигура сиријске опозиције у егзилу, Ајмана Афсарија. Његова имовина процењује се на 1,2 милијарде долара. За „Кампању са Сирију“ само ове године Афсари фондација донирала је 180.000, док је фонд браће Рокфелер исплатио 120.000 долара. Остатак до укупне суме од 800.000 долара потиче од донатора који желе да остану непознати, каже Лејла Кики, портпарол кампање.
Ponedeljak 12.12.2016.21:16
Лажне видео-снимке Ал каиде који су сад процурили у јавност, одобравали су Бела кућа и генерал Дејвид Питреус, тадашњи директор ЦИА, који се касније нашао под истрагом због одавања пословних тајни својој љубавници. Истина је испливала пошто је бивши уредник видео-издања Бел Потинџера, Мартин Велс (52) одлучио да проговори. – У Багдаду смо снимали тајни садржај за психолошке операције. Видео-снимке правили смо у згради унутар америчке базе. На њима смо приказивали Ал каиду у негативном контексту и правили видео-мате-ријал који је изгледао као да је са арапских ТВ-станица. Слали смо тимове да снимају бомбардовање по граду с лошим камерама да снимци изгледали аутентично – сведочи Велс. – Правили смо и лажне пропагандне снимке Ал каиде које су амерички војници подметали у домове Ирачана да би потом бивали нађени у претресима.
Ponedeljak 12.12.2016.21:16
Биро за истраживачко новинарство вели да су Пентагон и „Бел Потинџер“ у периоду од маја 2007. до 2011. године потписали низ уговора и да је по основу њих исплаћена укупна сума од 540 милиона долара. Трагом ове вести долази се до податка који је објавио британски „Сандеј тајмс“ да је сличан уговор потписан 2006. године и да је гласио на сличну годишњу суму од 120 милиона долара. Ирак није био изузетак. Велс сведочи да су се слични филмови режирали по наруџбини и снимали за потребе извртања истине у Сирији и Америци, али да нема доказа да како су коришћени. Садашња пи-ар компанија „Бел Потинџер“, у међувремену је променила власника и садашња структура, тврди се, нема никакву везу са спорном „дивизијом“, укинутом 2011. године, пише „Сандеј тајмс“. Теоретичари завере, сумњичави и овог пута, упућују на чињеницу да је „кртица“ убачена током те исте године ухватила челне људе Потинџера да разматрају понуду за маркетиншки допринос свргавању ауторитарног режима у Узбекистану.
Ponedeljak 12.12.2016.21:17
Коруптивно новинарство ангажовано је и у случају Сри Ланке. Први на листи „упетљаних“ је амерички „Ченел 4“, оптужен да је снимао лажиране сцене које су потом коришћене као аргументација за закључак да тамошње власти одобравају и чине терор над становништвом. Шајам Теквани, експерт за тероризам и медије из Азијско-пацифичког центра за студије безбедности, тврди да је мате-ријал произведен у намери да шокира. „Ченел 4“ демантује да стоји иза снимака о стравичним зверствима против тамилског становништва. Где је заправо истина? Макс Блументал, новинар од професионалног интегритета, награђен низом професионалних признања, каже да „Кампања за Сирију“ – самопрокламована као залагање независне адвокатске групе за мир и демократску будућност ове земље поцепане унутрашњим оружаним сукобима различитих верских групација – заправо оперише по налогу Вашингтона. – Ова група играла је кључну улогу у сејању слика и прича о хорору у сиријском граду Алепу, а у сарадњи са тамошњим групама – какве су Сиријске цивилне одбрамбене снаге познатије као „Бели шлемови“ – у стању је да на улице изведе на хиљаде демонстраната. Иако има битну улогу у обликовању западне визије сиријског грађанског рата који траје шест година и сада је у једној од својих најкрвавијих фаза, стварни имиџ „Кампање за Сирију“, потпуно је непознат широј публици – каже Блументал.
Ponedeljak 12.12.2016.21:17
Слике о стању у Алепу које су, захваљујући Кампањи отишле у свет, имале су задатак да оправдају већи војни ангажман САД у Сирији. Ни „Бели шлемови“ као и „Кампања за Сирију“ нису самосталне организације. Основане су у колаборацији са америчком Агенцијом за међународни развој (УСАИД), тачније, њеног експлицитно политичког крила „Бироа за транзицијске иницијативе“, кључног у политичкој субвервзији на Куби и у Венецуели. УСАИД је, заправо, главни оснивач „Белих шлемова“, а од 2013. године наовамо, доставила им је најмање 23 милиона долара. Тај новац, био је само део буџета организације у износу од 340 милиона долара, намењених за „подршку активностима мирне транзиције ка демократској и стабилној Сирији“.
Ponedeljak 12.12.2016.21:18
Захваљујући агресивној пропаганди која је гурала „Кампању за Сирију“, „Бели шлемови“ су били номиновани за Нобелову награду, а већ су добили „Алтернативног Нобела“ који се додељује „храбрим људима и организацијама за практична решења глобалних проблема“. „Кампања за Сирију“, водила је акције прикупљања средстава за „Шлемове“ у оквиру којих су се, примера ради, ангажовали глумци Бен Афлек, Алиша Киз и Џастин Тимберлејк. „Шлемови“ су постали „звезде“ а видео-мате-ријал о њима, режиран да популарише наводну борбу за мир и демократију, као свој извор користи на десетине западних медија. – Претварање „Белих шлемова“ у интернационалну сензацију, само је један од низа успеха „Кампање за Сирију“ на америчком путу за истискивање актуелне сиријске владе са Асадом на челу – закључује Макс Блументал.
Ponedeljak 12.12.2016.21:18
И пи-ар компанија „Линколн груп“ базирана у Вашингтону, пласирала је у медије у Ираку текстове, које су тајно писали специјално ангажовани људи у америчкој војсци. Институт за мир и просперитет „Рон Паул“ на свом Фејсбук-профилу поставио је питање: – Да ли сте се икада запитали о видео-филмовима Осаме бин Ладена, или клиповима у којима се људима одсецају главе. Ако сте били сумњичави, били сте у праву. Пентагон је платио британским пи-ар фирмама пола милијарде долара да лажирају терористичку пропаганду!“ Овај Институт подсећа да је 2010. године ЦИА признала да је објавила лажни џихадистички видео. Зашто би то било последњи пут?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)