Nedelja 30. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 08.12.2016.
11:22
Sputnjik A
Većina stanovnika Nemačke (69 odsto), Francuske (55 odsto) i Italije (51 odsto) smatra da SAD nisu uspele kao svetski lider, ostavši jedina supersila posle raspada SSSR-a 1991. godine, pokazuju rezultati ankete "Sputnjika".
Subota 10.12.2016.22:37
U oba slučaja su isključene vojne mere jer Rusija i SAD i dalje žive u uslovima „garantovanog međusobnog nuklearnog uništavanja“. Tim pre što Amerikanci neće biti u stanju da bar do 2020. godine obezbede radikalnu izmenu nuklearne ravnoteže u svoju korist, niti da svoju teritoriju zaštite od udara ruskih strateških ofanzivnih oružja. Za Rusiju je najpametnije da, braneći svoje principijelne pozicije, izbegava sve što bi vodilo daljem rastu napetosti u međunarodnim odnosima. Ali, za nju bi bilo pametno i da preduzme dodatne mere na planu svoje vojne bezbednosti. Te mere bi mogle podrazumevati i ubrzanu proizvodnju novih balističkih raketa i super preciznih raketa za dalekoletnu avijaciju.
Subota 10.12.2016.22:38
Rakete za dalekoletnu avijaciju?Ima Rusija resenje jer Amerikanci i ako imaju vazuh-vazduh rakete kao"finiks"dalje domete ,Ruski avioni imaju elektroniku brze reakcije u kombinaciji"stelt-nevidljivosti"za radare i rakete,dakle nece pomoci domet raketa i odluciti bitku.Jer nedavno u Americi se pojavili Ruski lovci da ni NORAD ili neko drugi nije njih otkrio da letu nad drzavom Nju Hemsir i stvorena je stravicna uzbuna i panika svih Americki baza.Dakle Rusija je dala Americi bez rata"Sah-Mat"niko nije poginuo!Samo su Rusi preneli-depesu i poruku Koje TATA nebesa.
Subota 10.12.2016.22:39
Stose tice balisticki raketa Rusija je"modifikovala"te stare rakete da i one koriste sistem"nevidljivosti"plus ubrzanje 10 puta brze!Jer dodatkom"generatora"na svaku raketu je resilo sve probleme modernizacije plus usteda i performacija a taj generator je ispod 100kg.Tako kada se ukljuci na raketi stvara plazmu-oblak-mehur ide fantasticnom brzinom umesto 30 minuta stize za 10 minuta do Amerike plus nemoze se radarima pratiti ili unistiti laserkim topom jer nemozese pratiti i ako laser pogodi ona energija plazma oblaka samo jos vise se poveca i nahrani od lasera.Dakle i tamo je"Sah-Mat"Rusija ima "Zvezdano Naoruzanje"Ona ima da dominira Svet.
Subota 10.12.2016.22:40
Lepo je rekla Baba Vanga "Zapad ispred Vladimirove Rusije istopicese kao led i sneg"Svako njeno predvidjanje bilo je 99%tacno!
Subota 10.12.2016.22:40
Amerikanac ben bic, koji je kasnije napravio "nevidljivi avion" priznao je da je ideju za "stelt" ukrao od ruskog naucnika. Amerikanci su na osnovu naucnog rada koji je objavio akademik ufimcev, odnosno njegovih formula, izracunali parametre novog aviona. Dosli su do zakljucka da radovi sovjetskog naucnika pomazu da se napravi nevidljivi za radare "stelt". Teoretska osnova za gradnju "stelta" je dobijena iz sovjetskog naucnog casopisa, a zatim su stotine matematicara i fizicara, ali i drugih ljudi, razradjivali projekat u sad. Tek nakon toga je kompanija "lokid" dobila podrsku americkog rukovodstva za gradnju te vrlo skupe letilice.
Subota 10.12.2016.22:41
Zanimljivo je da su jos sezdesetih godina proslog veka u sssr-u proveli se-riju istrazivanja pomocu kojih su se proveravale ideje akademika ufimceva. Nekoliko konstruktorskih biroa je bilo napravilo letilice, ali je zakljucak bio da avioni, poput americkog "stelta" imaju dosta mana. Glavna njegova mana bila je to sto je bio spor i nije bio najboljih manevarskih sposobnosti. Ti "deltaplani" nisu mogli da budu efikasni u ratnim prilikama kad su potrebna nagla skretanja i manevri. Osim toga, takav avion ipak vide specijalni radari. Posebno ga je lako otkriti kad ide napred i koristi svoje oruzje.
Subota 10.12.2016.22:42
Sada, kada rusija ima vise od 150 milijardi dolara drzavnih rezervi, na red je dosla i modernizacija i zastita vojnih aviona. Prvi put amerikanci su f-117 koristili 1989. Godine u panami. Sa vojnog aspekta, upotreba "stelta" bila je nepotrebna, ali su amerikanci hteli da oprobaju novu tehniku. Tada je nad panamom poletelo sest takvih aviona. Kasnije su "nevidljivi avioni" korisceni u iraku. Tamo im se objektivno nije imao ko da suprotstavi, pa avioni "stelt" nisu imali pravo bojevo krstenje. U agresiji na jugoslaviju, 1999, prema zvanicnim podacima, protivvazdusna odbrana vojske jugoslavije je oborila jedan "stelt". Prema nezvanicnim – tri. Tada se vec postavilo pitanje da li je dotasanji pravac razvoja "stelt" tehnologije dobar ili treba nesto menjati. Pravi odgovor jos nije nadjen. Mozda ce sada opet, kao i kad je u pitanju bio "stelt" proraditi "spijunska linija" u koriscenju "legalnih izvora informacija" da bi se doslo do osnovnih postavki nove tehnologije?!
Subota 10.12.2016.22:42
"I bice zver(Amerika) smrtno ranjena(ovaj trenutni krah) ali ce se oporaviti i niko opet nece biti ravan zveri i svi narodi opet ce joj se pokloniti:(

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)