Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 05.12.2016.
12:32
sputnik.news, Vestionline A
Ruski lovac Su-33 je prilikom sletanja na nosač aviona "Admiral Kuznjecov" izleteo van palube broda i pao u more, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ponedeljak 05.12.2016.15:38
Pa desava se da kad nesto puno radi zna i da ponekad zakaze. Mislim da nosace aviona ne treba koristiti bez velike potrebe jer je dosta komplikovan sistem sletanja.
Ponedeljak 05.12.2016.17:59
Pa ko ima brdo aviona koji konstantno lete moze da se desi da slucajno izgubi neki. Ko nema moze samo da serre ko ove usrase ovde.
Utorak 06.12.2016.13:09
Po verodostojnim vojnim izvorima za gubitak aviona KRIV je iskljucivo pilot (a ne napukla sajla) . Kod Amerikanaca iskusni pilot jednostavno nastavi i pokusa iz drugog pokusaja . Uostalom u vreme dogadjaja vremenski uslovi za letenje i vidljivost bili su idealni . Rusi jednostavno nisu dovoljno uvezbani za upotrebu nosaca aviona posto im je to u istoriji prvi put da ga koriste za borbu. To se lepo videlo golim okom prvih dana kada su kamere snimale pomocno osoblje koje opsluzuje avione . Dosta su spori i nespretni . Za razliku od Rusa , Amerikanci (razlika se meri svetlosnim godinama) imaju mnogo vece iskustvo . U sukobu sa Amerikom nestali bi za par dana . Namece se pitanje samo po sebi , da li bi Rusi trebalo da proizvode ono sto znaju - traktore i vodku ?
Sreda 07.12.2016.21:55
US NAVY је од увођења у оперативну употребу F-18 Hornet изгубила на идентичан начин преко 40 ваздухоплова.Колико су успели да их спасу,јер авион не тоне брзо,задржи се на површини око 15 мин,не зна се.Према томе, све ово иде у рок службе.Дешавало се,дешава се и дешаваће се.Дешава се и Британцима,а они на свом носачу Ilustrius држе Harriere,VTOL,авионе са вертикалним слетањем и полетањем.Од слетања на носач авиона теже је само слетње на носач авиона ноћу.То је изрека америчких пилота.
Sreda 07.12.2016.21:56
Руско министарство тврди да је авион пао у море јер је приликом слетања пукла сајла која би требало да закочи кретање авиона по палуби брода". Авионска туга је голема, пуче сајла а резерве нема! Ово бре као у оној народној песми о српским шоферима: "Гледај нано како знаш за шофера да ме даш"! Па каже даље: "Шоферска ја туга преголема, пуче гума а резерве нема"! Пре неко време американци отегљише њихов невидљиви разарач у луку, јер су му стали невидљиви мотори. Њихова тугаљива песма гласи: "Американска туга је голема, стаде невидљиви разарач, а тегљача нема"! Све у складу са дечијом песмом Драгана Лаковића: "Све што лети мора и да слети, све што плива мора и да зарони"! Не римује се најбоље, али је истина!
Sreda 07.12.2016.21:59
Колико се може прочитати међу стручнијим и упућенијим (не злонамјерним) авијатичким стручњацима, Кузњецов има проблем са том сајлом која је замјењена управо прије овог слијетања. Та сајла је кумовала и претходном паду морнаричког МИГа29 јер је чекајући да се иста оправи, а команда је оклијевала да га прослиједи на копнени аеродром - просто остао без горива. Ово је очигледно вјежба свих употребљивих родова ОС, а уочавају се пропусти (технички и организациони) јер Русија за разлику од САД које су непрестано у рату, нема неких искустава. У сваком случају, уче.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)