Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 30.11.2016.
12:40
rs.sputniknews.com A
Koalicija "Albanci odlučno" potpisala je koalicioni sporazum sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) posle konsultacija na međunarodnim adresama, izjavio je predsednik "Force" Nazif Cungu.
Petak 02.12.2016.22:51
Тирана, Приштина, Тетово, Улцињ и Прешево формирали су Унију албанских општина, чиме је према извештају телевизије „Топ ченел“ из Тиране први пут „формирана унија главних општина у региону којом руководе Албанци“, а која ће, како наводе, имати за циљ изградњу механизама потребних за међусобну сарадњу.
Petak 02.12.2016.22:51
Оно што је одмах многима упало у очи је да се набројане „албанске општине“, осим Албаније, већински налазе у још три различите државе, и то у Србији, Црној Гори и Македонији. И док су се из Србије ипак могла чути реаговања високих званичника на овај догађај, власти у Подгорици по обичају немају коментар на нешто што многи држе за вид својеврсне провокације, а што је по мишљењу доктора Будимира Алексића, функционера Нове српске демократије, очигледно само „сигнал да Црногорски режим наставља благонаклоно да гледа на великоалбанске аспирације и великоалбански пројекат“, односно, како каже, „конкретно на потезе који се у оквиру тога пројекта повлаче прво из Тиране, а онда се преносе на цео регион, дакле, на Црну Гору, Србију, Македонију и Грчку“.
Petak 02.12.2016.22:52
– Црногорски режим није реаговао ни када су са неких важних политичких и културних адреса у Тирани стизале директне претње по територијални интегритет Црне Горе и када су стизали позиви за одвајање њеног дела територије – подсећа наш саговорник, – Вероватно најдрастичнији пример јесте дивљање албанских екстремиста пре неколико месеци када су потпуно неометано побадали албанска обележја дубоко унутар територије Црне Горе – каже Алексић. – Дакле, реч је о граничном прелазу Кула код Рожаја и на планини Мокри, чиме су хтели да покажу докле иду границе неке њихове замишљене, засад фантомске творевине – истиче наш саговорник.
Petak 02.12.2016.22:52
Потпуни изостанак реакције црногорског режима по мишљењу Алексића био је очекиван ако се има у виду да је „Ђукановићев режим управо тим екстремистима признао лажну државу на територији државе Србије“. – Зато је и ово што се данас дешава последица те срамне одлуке којом су охрабрени они који пропагирају идеју такозване природне или „Велике Албаније“, а једна таква идеја директно угрожава мир у региону јер атакује на делове територије Црне Горе, Србије, Македоније и Грчке. Ако знамо да су мафијаши, криминалне структуре из реда заговорника велике Албаније добрано финансирале референдум о одвајању Црне Горе, и издвајању Црне Горе из државе са Србијом. Па је након тога Ђукановић признао лажну државу Косово 2008. године и да постоји тај дил, односно та сарадња између врха црногорског режима на једној страни, и на другој страни, између носилаца великоалбанских пројеката и криминалних структура у лажној држави Косово – закључује Алексић.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)