Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 26.11.2016.
08:23
B92 A
Kubanski lider i revolucionarna ikona Fidel Kastro preminuo je u 91. godini života, objavila je kubanska državna televizija.
Subota 26.11.2016.14:13
Vjecnaja pamjat. Naziveo se i umro prirodno, a ne kao njegove kolege Gadafi, Sadam, Jasen, Sloba... Od zle zapadne ruke...
Subota 26.11.2016.22:43
Ne dozvoli dragi bog da ga ras,čereče amero-nato hijene.Primi mu časnu dušu u svoje rajsko carstvo.Slava mu!
Ponedeljak 28.11.2016.22:03
Eл Команданте, био си један од највећих који су икада ходали земљом. Почивај у миру, далеко од предатора са севера. Докле год живиш у нашим срцима, живеће Револуција и отпор америчком окупатору! Покој ти души!
Ponedeljak 28.11.2016.22:04
Моје саучешће нарооду Кубе и породици Фидела,последњој громади великих револуционара који је сачувао свој народ и поред невиђених санкција од стране САД и њихових чанколиза са запада....
Ponedeljak 28.11.2016.22:06
Велики револуционар Фидел Кастро. Извео је револуцију у дворишту САД и ослободио Кубу од туторства Америци. У првим годинама имао је подршку Совјетског Савеза. Али Кастро је опставо и када је остављен од свих то јест када је крајем 20. века свуда рушен социјализам. Кастро је успео сачувати Кубу, њену независност и друштво које је градио. То је могао само човек изузетног талента и храбрости.
Ponedeljak 28.11.2016.22:07
Одлазак овог последњег историјски значајног светског лидера, ће сигурно имати утицаја на унутрашњу, па самим тим и спољну политику Кубе. Како је аутор чланка нагласио, његова улога је само у посленњој деценији била симболична, али је баш због тога била веома утицајна на јавно мњење. Поред свих мана које "красе" апсолутно све политичко-економске системе, кубански је некако успео да преживи америчке економско-политичке криминално-мафијашке санкције, које су са неоспорним геноцидним тенденцијама трајале скоро 60 година! Шездесет година, током којих је поносни и слободарски кубански народ успео да одржи независност и интегритет, и као ни један други, силом прилика, усавршио вештину преживљавања, што ни мало није једноставно на једном острву. У таквим условима, политички плурализам и економско добростање су били неизбежне жртве, које нису сломиле дух Кубанаца, у пркос настојањима америчких бандоглавих крвника (Поготову од 1990 године и краја СССР-а). Hasta la victoria siempre, Comandante!
Ponedeljak 28.11.2016.22:08
„Социјализам или смрт” остао је Кастров слоган иако је демократија у западном стилу освојила свет, а други комунистички режими у Кини и Вијетнаму прихватили комунизам, оставивши Кубу са 11 милиона становника као економски ослабљену „марксистичку необичност”, истиче америчка агенција. Zbog čega zapadne agencije ignorišu ono što citiraju i sa odbojnošću govore o komunizmu? Da li te agencije znaju da komunizma nikada i nigde nije bilo? Opstanak Kastra toliki period pod sramnim sankcijama i opsadama lovaca na glave je pobeda pravde nad zlom. Ostavio je duboki pečat na narod i državu i doprineo da opstanu, što bi retko kome u svetu uspelo. Nadživeo je politički i biološki mnoge koji su ga mrzeli i radili mu o glavi, kopali jame i postavljali zamke. Kubanska revolucija je jedna od 5 originalnih i sa brendom i sve što se oko Kube događalo je uticalo na mnoge ponižene da se uzdignu i slede primer dostojanstvene i nepokolebljive borbe za slobodu i nezavisnost. Slava mu i hvala za prijateljstvo.
Ponedeljak 28.11.2016.22:10
Револуционар - који је остварио свој сан... Комуниста - који је остао доследан идеји....Држабник који је ... - бранио и (одбранио)своје идеале. Диктатура пролетаријата, је законитост прелазног револуционарног периода - Експропријације Експропријатора, а не лични "хир" некаквог "надобудног вође" ( и самозваног "диктатора" како му приписујете!) који тако "елиминше опозицију"...?! ( Шта је опозиција - Комунисти...? ) У условима ташистичког глобалистичког "окружења"...где је сваког дана претио интервенционизам и контра-револуција - одржати Социјализам као уређење државе (поред рђавог комшијеСАД-е!) био је велики подвиг и доказ...да ће радничка класа ипак једног дана - бити ГРОБАР буржоаске квази-демократије.
Ponedeljak 28.11.2016.22:10
Умро је... ПРВИ СВЕТСКИ БОРАЦ против отровне ГЛОБАЛИСТИЧКЕ ПОЛИТИКЕ...!! Умро је прави КОМУНИСТА, који је живот подредио ИДЕАЛУ равноправности свих људи...Не лицецемерно и лажно као на другим меридијанима, већ принципијелно и доследно - до краја свог живота...Само један Човек може се са њим "мерити" по МОРАЛУ....?! ...То је легендарни... - ЧЕ...И нико више... !!
Ponedeljak 28.11.2016.22:10
Почивај у миру Команданте,нека ти је вечна слава и хвала!Твоја светлост наставља да живи,поздрави Чеа. VIVA CUBA,ЖИВЕЛА СРБИЈА

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)