Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Petak 11.11.2016.
08:34
jutarnji.hr, Vestionline #Commented 45 and 46 rows # #Changed code from 45-46 A
Šokantnu priču u losanđeleskoj kancelariji FBI-a ispričao je 20. aprila 1955. godine Marijan Džon Markul. Čovek koji se tada predstavljao kao maršal Josip Broz Tito zapravo nije pravi Tito, nego ruski agent koji je preuzeo Titov identitet, pošto je pravi Josip Broz nestao u Rusiji 1937. godine. To stoji u FBI-jevoj zabelešci s početka maja 1955. godine.
Petak 11.11.2016.09:28
Али и прави Слободан Милошевић је нестао у Русији 1981.год.а Србију је водио Петар Иларионович Шелохонов .
Petak 11.11.2016.10:53
Umro Tito i na rapsravi o Paklu ili Raju zaključe da ipak nije bio loš čovek, ali pošto je bio ateista i zadrta komunjara, dogovore se Bog i Satana da jednu godinu provede u Paklu a drugu u Raju. Prvi ga preuzme Đavo i posle godinu dana dolazi Bogu: - Gospode Bože, daj uzmi ovoga, tvoj je red, napravio mi veliku štetu, mnoge demone je pretvorio u pionire sad me naterali da organizujemo radnu akciju sređivanja Pakla! Posle godinu dana dolazi Đavo i kaže: - Gospode Bože, daj onu komunjaru, na mene je red, prošlo godinu dana. A Bog mu kaže: - Kao prvo nemoj da me zoveš Gospode Bože, već druže Bože. Kao drugo Bog ne postoji. A kao treće ako čujem još samo jednom da našeg druga predsednika nazoveš komunjarom, sudićemo ti kao narodnom izdaajniku!
Petak 11.11.2016.13:38
Zasto je taj Lebedev (Rus bre) toliko mrzeo Srbe , a voleo Hrvate , Bosance i Sipptare ??? ... Amerika tj. Klinton je morao sve to da "ispegla" i Srbima pokloni Republiku Srpsku (Dejton) .... E e e ej "braco" Rusi sta uradiste od Srbije ??? Uvek ista prica ... kao i sa Velikom Bugarskom !!! Uzurpirali nam "Rusi" Sanstefanskim sporazumom pola Srbije u korist Velike Bugarske da bi nam Austrougarska pomogla (Berlinski kongres) da povratimo sve okupirane teritorije !!! A mi za uzvrat u znak zahvalnosti likvidiramo prestolonaslednika nadvojvodu Franca Ferdinanda ... Sve za rusku ljubav !!!
Subota 12.11.2016.21:36
Након сахранке Јованке Броз уз Тита, поново су постале актуелне теорије по којима „највећи син наших народа и народности“ није сахрањен испод огромне мермерне плоче у Кући цвећа. Прича се додатно захуктала објављивањем изјаве инжињера Драгомира Гавриловића, омиљеног Титовог грађевинца, да је Тито, у ствари, сахрањен два пута: једном за камере, а други пут стварно. ЦИА је у својим истраживањима закључила да Тито нипошто није био Југословен, те као такав није никада добро научио „ма-терњи“ српско-хрватски језик.
Subota 12.11.2016.21:47
Син индустријалца?_______ Најбројније теорије су оне о „правом пореклу“ Тита. Према једној од њих, Тито је био ванбрачно дете мајке Марије и извесног Самуела Мајера, пољског Јевреја и успешног индустријалца из Беча, код кога је Марија повремено радила. Тврдњу о јеврејским, а не хрватским коренима изнео је и Титов лични лекар, проф. др Александар Матуновић у својој књизи „Јованка Броз – Титова сувладарка“, која је недавно објављена у Београду али он за такву тврдњу не износи никакве доказе.
Subota 12.11.2016.21:49
Је ли Тито био Хабзбург?______ Према другој, Тито је био ванбрачни син племића Франца Хабзбурга и собарице Марије, Пољакиње која је радила на двору Хабзбурга. Рођен је у Бечу 16. јуна 1892. године, био је, што је карактеристика више теорија, Масон али овај пут, и члан Ватиканске тајне ложе. Наиме, Тита је финансирао Ватикан у циљу маргинализовања Српске православне цркве. Новац му је уплаћиван преко једне швајцарске банке која је, да ствар буде још луђа и, прала новац на-цистичке Немачке. Овај пут теоретичари завере иду толико детаљно да наводе чак и број банковног рачуна: 0018736 на име Валтер Вајс – Тито.
Subota 12.11.2016.21:50
Јевреј Амброз?_______ Јосип Броз, Хрват, бравар без једног прста, умро је 1913. године и – није имао надимак Тито. Након Првог светског рата наводно је било више комуниста са тим надимком. Али онај који нас занима, а којег познајемо као председника СФРЈ, заправо је јевреј Јосип Амброз. „Он је, уствари, Јосип Амброз, који ће у војној школи у Печују преузети идентитет Јосипа Броза, Хрвата рођеног у Бечу, који је умро 1913. У Печују је тада био и Адолф Хитлер, мршави Баварац, син цариника са железнице. Он се разболео од замрачења плућа, односно туберкулозе. Пошто је елиминисан из школе, Хитлер се нашао на улици. „, Наводи Предраг Анђелић, аутор књиге“ Тајни досије – Јосип Броз „. Јосип Амброз је преузео идентитет Хрвата како би се као уљез убацио међу јужнословенске народе. Наравно, 1913. године његови претпостављени нису ни сањали да ће доћи до распада Аустро-угарске и до формирања краљевине СХС.
Subota 12.11.2016.21:53
А оно што је посебно занимљиво за ову теорију је тврдња да се дотични Јосип Амброз као члан 25. регимента 41. домобранског пука Аустро-угарске војске у Првом светском рату „прославио“ по својим злочинима над српским војницима и цивилима у Подрињу и Мачви. „Чињеница је“, изјавиће једном приликом Владимир Дедијер, „да је Тито избегавао да ми говори на питања о свом учешћу у Првом светском рату. Он помиње како је био у 25. домобранској пуковнији и онда прескаче првих шест месеци рата и говори о Петроварадину. Заједно са Титом, у 42. домобранској или „Вражјој дивизији“, како је још називана, у 25. пуку, наводно, борио се и Влатко Мачек, лидер Хрватске сељачке странке.
Subota 12.11.2016.21:54
Поборници ове теорије као доказ наводе и податак да је пред сам крај Другог светског рата, када су се Вјекослав Сервеци и Славко Станцер као ус-ташки официри предали комесару 51. војвођанске партизанске дивизије Милану Басти, они су затражили да се састану са Брозом. Када је Милан Баста Амброзу јавио кога има у својим рукама и шта они захтевају, Титов одговор је гласио:“ Хитно их све стрељати“. Разуме се, због тога што су они, као Титови саборци из прошлог рата, били ретки који су знали Брозов прави идентитет. Све ове теорије о Титовом пореку поткрепљене су тврдњом да га у родном Кумровцу није преопознао брат „правог“ Јосипа Броза.
Subota 12.11.2016.21:54
Тито масон?_______ У већини ових теорија, наводи се и да је Тито био члан тајне организације познате као Слободни зидари или Масони. Броз је, наводно, био члан загребачке масонске ложе „Максимилијан Врховец“, а његова масонска „браћа“ су му у штампи давали невиђени публицитет током „бомбашког процеса“, када је пред судом Краљевине Југославије неочекивано признао да је члан КПЈ. Зато и не треба да чуди, сматрају поборници ове теорије, што се Јосип Броз, по свом доласку у Београд маја 1941. године сместио у једној вили на Дедињу, која је припадала ником другом до Владимиру Рибникару, јевреју, масону и власнику листа „Политика“.
Subota 12.11.2016.21:55
Ова вила се налазила уз Немачки главни штаб, а сам Броз се наводно хвалио како су он и његови саборци „без страха пред носом непријатељу планирали акције против окупатора“. У погледу сумње да је Тито био масон, наводи се и његов идиличан однос са Винстоном Черчилом, који је, опет наводно, био масон „33. степена.
Subota 12.11.2016.21:56
Тито троструки агент?_______ Према неким причама, „највећи син наших народа и народности“ погинуо је, а Коминтерна је на његово место поставила двојника који је био шпијун. И ту постоји више теорија. Једна тврди да је Тито страдао у Русији 20-их година прошлог века, а друга да је погинуо у бици на Сутјесци, али у обе теорије замењен је совјетским агентом. Занимљива је и теза Момчила Јокића да је Тито био троструки агент. Наиме, поред Стаљиновог НКВД-а, Јокић тврди да је Тито радио и за Британски Интелигент Сервис, у који га је увео вајар Антун Аугустинчић али и за немачки Абвер.
Subota 12.11.2016.21:57
Тито је планирао распад Југославије?_______ Недавно су поједини хрватски медији објавили да је Јосип Броз Тито је уз помоц најутицајнијих словеначких и хрватских комуниста намерно радио на рушењу СФРЈ и стварању независних република још од почетка шездесетих година прошлог века. „Јутарњи лист“ је једном приликом као главну тему изнео тврдње из најновије књиге најпознатијег хрватског историчара Душана Биланџића у којој некадашњи „комунистички историчар“ то недвосмислено наводи. Ово је први пут да се у Хрватској о концепту СФРЈ не говори као о „великосрпском пројекту“, вец као о идеји која је имала за циљ да се границе на овом простору искроје баш онако како је замишљено у Јајцу 1943. године на чувеном заседању АВНОЈ -а. Што знаци директно против интереса српског народа. Наиме, Биланџић у својим открићима наводи да је Тито још 1962. схватио да Југославија као концепт не може да опстане, те да је са два своја најближа сарадника, Словенцем Едвардом Кардељом и Хрватом Владимиром Бакарићем усмеравао Југославију према распаду – када то буду допустиле међународне околности. Ова идеја је преточена у Устав СФРЈ из 1974. године, где је прецизирано да југословенске републике имају право на самоопредељење до отцепљења.
Subota 12.11.2016.21:58
Арбитражна Бадинтерова комисија је почетком деведесетих година на основу тог устава утврдила да југословенске републике имају право на међународно признање – без промене авнојевских граница. Душан Биланџић је објавио тајне записнике са седнице Извршног комитета ЦК СКЈ од 15. до 17. марта 1962, на којем су се наводно сукобили концепт очувања јединствене Југославије, који је заступао први српски комуниста Александар Ранковиц, и концепт лаганог расформирања државе који је заступао Кардељ. Перо Симић, аутор књиге „Тито – тајна века“, каже да је 1962. Тито последњи пут званично подржао идеју целовите Југославије али да је од тада „кренуо у другом правцу“. „Он је тада декларативно подржао Ранковића. Али, Кардељ и Бакарић тада почињу да развијају своје амбиције које су несметано могле да се спроводе од 1966. и пада Александра Ранковића. Брионски пленум је у ствари значио и крај идеје о јединственој Југославији“, тврди Симић .
Subota 12.11.2016.21:58
Тито је умро као муслиман?_______ Најновија теорија везана за Тита. Ову тврдњу је потврдило више извора, а један од њих је Титов лични секретар Берислав Бадурина, који је изјавио да је Тито умро као муслиман, читајући Кур’ан по трећи пут. Београдски муфтија Хамдија Јусуфспахић је потврдио Титову приврженост исламу: „Ја сам се више пута срео са Титом. Срео сам се са њим и као студент у Каиру. Био сам студент исламско-теолошког универзитета. То је најстарији универзитет на свету. Ал Азхар се зове. Био сам тамо професор у југословенској допунској школи када смо се први пут срели. Тито је дошао у наш клуб, Клуб Југословена, и питао: „Ко од вас, дјецо, говори арапски?“. Био сам једини који је у то време од омладине говорио арапски. Онда је Тито рекао: „Учите дјецо арапски јер арапски је језик будућности“, наводи Јусуфспахић који је велики пријатељ с Титом постао током 1968. године, након свог доласка у Београд. Јусуфспахић је испричао и како се током година Тито код њега често распитивао како и колико пута дневно се моле муслимани, а најчешће су разговарали о томе како муслимани замишљају Бога. Као још један доказ ове тврдње наводи се и чињеница да је на Титовој надгробној плочи наведено само његово име и презиме, те године рођења и смрти. Међутим, овде се враћамо на теорију која тврди да је Тито био масон јер се, наводно, оваква традиција везана за надгробне споменике везује и за Слободне зидаре.
Subota 12.11.2016.21:59
Тито продао југословенски свемирски програм?______ Поред теорија о Титовом „истинском пореклу“, на овој листи своје место свакако заслужује и она која тврди да је Југославија имала свемирски програм који је Јосип Броз Тито продао Американцима. Тако барем тврди словеначки режисер документараца Жига Вирц у свом филму „Хјустон, Ве Хаве а Проблем“. Према тврдњи овог аутора, да није било Тита, Американци никада не би отишли ​​на Месец. Тито је, тврди Вирц, у војној бази Жељава изградио највећи тајни подземни свемирски центар у Европи. У том центру, који се назива „Објект 505″, Југославија је наводно развила оперативну технологију за лет у свемир. Вирц наводи да је Југославија остварила брзи напредак, базиран на тајним записима пионира свемирске технологије Хермана Поточника, чија је књига „О проблему свемирског лета – ракетни мотор“ ,писана још 1928. године, сматра темељима свемирске технологије у којој се детаљно објашњавају појмови попут свемирске станице, геостационарне орбите и слично. У замену за овај програм, Броз је добио подршку Беле куће као и значајну финансијску надокнаду. У филму се, између осталог, наводи податак да је у једном тренутку на југословенски рачун уплаћено двије и по милијарде долара
Subota 12.11.2016.22:21
Крајем Другог светског рата у Србију је дошла друга идеологија и “ гумицом ” покушала да обрише комплетну историју нашег народа. Хероји нису били хероји, победе нису биле победе, а поштовања више није било, само понижење… Петра Бојовића је 20. јануара 1945. претукла група партизана који су дошли да га принудно иселе из његове куће у Трнској 25, у Београду. Према једном од сведочења, овај срамни догађај изгледао је управо овако: “Брозови ‘ослободиоци’ упадају у кућу војводе Петра Бојовића у Трнској улици под бројем 25. Много им се допада та кућа: радо би се уселили. Кад су ушли, примећују војводин мундир преко столице, а на столу војводину шапку. Већ и сама чињеница да је Бојовић био ‘краљев војвода’ довољна је да ‘ослободиоци’ примене силу. Најпре шутирају његову војводску шапку, а потом, после грубих речи, насрћу и на слабашног војводу, на завршници девете деценије живота. Војводин син Добросав скаче да заштити оца, али је савладан снажним ударцима и убрзо потом биће упућен у робијашницу Сремске Митровице.” Од повреда задобијених током батинања војвода је ускоро преминуо, а његово тело је на Ново гробље пребачено таљигама. Како би спречили давање почасти једном од највећих јунака српске историје, комунисти су на Радио Београду објавили вест да ће свако ко покуша да дође на сахрану војводе Бојовића бити ухапшен и кривично гоњен.
Subota 12.11.2016.22:38
После 36година од Титове смрти он нам је крив што је мртав. Што Срби, једини народ на планети, и даље псују Бога и Хлеба. Што су им села празна а многи градови у одумирању. Што нам фабрике које подигнуте за Титово време више не постој. Што су се искрене међунационалне и међуверске љубави крунисане браковима чије се потомство нашло у ћорсокаку. Што нам се сервирају разне лажи, не само о њему. Што се бесомучно свађају позиције и опозиције, а исте су, безидејне. Што председник Републике не штити постојећи Устав. Што патријарх Иринеј и Синод ничим ваљаним не подучавају Паству да се губи национални идендитет. Стари, верујући Срби би рекли: Боже, ако Те има, помози. Али, прво заслужним за стање у Србији. За време када се стварала Србија, говорило се да су малом Србијом корачали Велики Људи. А данас?
Subota 12.11.2016.22:41
Само наивни могу поверовати у тврдњу да Тито није био ни против Срба или др.народа.Неспорно је имао учешће у ау.војним формацијама које су чиниле злочине над цивилима у Мачви,Посавини,Јадру...Па што Тито није дезертирао,као многи часни људи мобилисани за борбу против Срба?Друга пикантерија је да је Тито у истим борбама био у војној формацији са Хитлером,који је, бежећи од Срба,изгу-био једну цокулу са ноге,а непосредно пред 2.св.рат то признао и изјавио да "мора да освети цокулу".Као друго,Тито и његови сарадници су "заслужни" за данашњи погром Срба и растурање Србије.
Subota 12.11.2016.22:42
Нема објашњења зашто је Србима после рата забрањен повратак на Косово и Метохију, зашто су само у Србији уведене аутономне покрајине а не и у Хрватској ПО ИСТОМ ПРИНЦИПУ: "АП Далмација" због културне специфичности као Војводина, и "АП Банија, Лика, Кордун" због етничког састава као КиМ уз додатни разлог - због геноцида коме је био изложен српски народ у тим крајевим. У везу "афирмације братства и јединства као општејугословенске тековине", аутори потпуно заборављају да је Устав из 1974. који је био припрема за распад СФРЈ донела КПЈ, а да су распад 90-их година реализовали челници КПЈ/СКЈ - Туђман, Кучан, Милошевић, Глигоров... по шеми која је успостављена тим уставом. Имајући у виду те ЧИЊЕНИЦЕ, потпуно је бесмислено писати о братству и јединству као тековини комунистичке политике.
Ponedeljak 14.11.2016.00:29
I sta dalje,ovo sve navedeno nemoze Niko da negira ili da veruje,ali jedno je istina,copo nam je ostavio dosta smrada,i ako ga ne unistimo jos dugo bi mogli u njemu da se gusimo.A mogli smo to spreciti na vise nacina,asta reci na ovo sve nego"srbska posla".Mnogo smo i sami krivi i zato danak placamo.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)