Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 02.11.2016.
10:20
sputniknews.com,Vestionline A
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu doneo je odluku da uvede još jedan humanitarni prekid vatre u Alepu. On će stupiti na snagu 4. novembra od 9 DO 19 časova, saopštio je načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov.
Petak 04.11.2016.21:54
Gerasimov je rekao da je ta odluka doneta u saglasnosti s vlastima Sirije. Prvo trodnevno "humanitarno primirje" koje su u Alepu proglasile ruska i sirijska vojska isteklo je 22. oktobra. Tokom tog primirja ipak se nisu evakuisali civili i ranjeni, niti su se povukli borci. Osam humanitarnih koridora otvorenih da se to omogući, ostalo je takoreći pusto. Gerasimov je rekao da će svi humanitarni koridori uspostavljeni ranije, ponovo biti otvoreni za odlazak civila i boraca iz Alepa. "S obzirom da naše američke kolege nisu sposobne da razdvoje opoziciju od terorista, mi se obraćamo direktno vođama svih oružanih grupa, i pozivamo ih da prekinu borbe i napuste Alep sa svojim oružjem", rekao je Gerasimov.
Petak 04.11.2016.21:54
Međutim, sirijska pobunjenička grupa Nur el Din el Zinki odbacila je ruski predlog za humanitarnom pauzom u Alepu, nazivajući je medijskom senzacijom za "javnu upotrebu". Portparol pobunjenika Jaser el Jusef rekao je da Rusija "nije ozbiljna", dodajući da ih se ne tiče poslednja inicijativa iz Moskve. Jusef je ocenio da predlog ruskog predsednika Vladimira Putina ne oslikava realnost na terenu i zatražio je međunarodnu komisiju koja će ispitati "ruske laži", navodi agencija AP. Sirijska vojska, pokrenula je 22. septembra veliku ofanzivu uz podršku ruske avijacije za rivanje snaga sirijskih pobunjenika iz istočnih kvartova Alepa, koji su pod njihovom kontrolom još od 2012. godine. Rusija je 18. oktobra prekinula bombardovanje Alepa "u znak dobre volje" da bi omogućila humanitarnim službama da evakuišu civile, a borcima da se povuku iz najvećeg sirijskog grada.
Petak 04.11.2016.21:55
Kremlj je u petak saopštio da predsednik Putin ne smatra da sada treba nastaviti borbene akcije vojnih aviona nad Alepom, već da je, uprkos velikoj ofanzivi koju su pokrenuli pobunjenici da odbace sirijsko-ruski napad, potrebno produžiti "humanitarnu pauzu" u borbama.
Petak 04.11.2016.22:00
Poremecenim umovima koji danas vladaju tom nesretnom Amerikom, sve su svrake popile mozak od silne arogancije, gramzljivosti I mracnjastva vladara iz senke koji I vladaju ovom sve opasnijom tvorevinom po ceo svet. Sproveli su sve sto su rekli da ce sprovesti u njihovim pamfletima, narod US je u velikom procentu ne-edukovan, sebican, bez humanosti, I opasan po mir u celom svetu jer se ta gramzljivost gospodara I umrtvljene, polupismene mase mora konstantno zadovoljavati - otimanjem tudjeg. Zar iko moze da pomisli da to moze ici u nedogled. Mnogi su veliki bili I prosli kao da nikad bili nisu.Imperije nestale zbog pohlepe,mrznje I odvojenosti od realnosti.To se I ovoj imperiji vec uveliko desava. Samo tad nije bilo nuklearnog oruzja, a sad ga ima I ono u rukama pormecenih psihopata I te kako preti.Klintonka I njena klapa su spremni na sve, ego, lazi, pohlepa I arogantna zanesenost da su nepobedivi I da svacije mogu oteti, kostace ovaj svet.Da nas gospodja ne vrati u pecine I kameno doba.....

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)