Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 26.10.2016.
14:38
rs.sputniknews.com A
Savet Federacije je usvojio predloženi zakon o suspenziji sporazuma sa SAD o uništenju plutonijuma koji je predložio predsednik zemlje. Ranije je Državna duma usvojila zakon o suspenziji sporazuma o plutonijumu sa SAD koji je Vladimir Putin podneo 3. oktobra.
Petak 28.10.2016.21:14
Русија и Запад улазе у нови Хладни рат који би могао довести до све већих конфронтација у свету, пише „Дејли телеграф”. Руски председник Владимир Путин се супротставља америчкој хегемонији на међународном плану а Кремљ је, како наводи лондонски дневник, већ одлучио да прекине дипломатску комуникацију са САД бар до америчких избора 8. новембра у нади да ће имати „искренији” однос са наследником Барака Обаме. До тога је дошло након што је амерички државни секретаср Џон Кери отказао било какву координацију у вези Сирије, рекавши да је Русија уништила вишемесечне дипломатске напоре. Руско Министарство одбране је оптужило Обамину администрацију да покушава да „коначно уништи односе са Русијом”, подсећа Дејли телеграф, а заменик министра спољних послова Сергеј Рибјаков изјавио је да би Москва могла да одговори уколико САД уведе нове санкције Русији због бомбардовања сиријског Алепа.
Petak 28.10.2016.21:15
Војни и политички експерти у Москви упозоравају да Русија и Запад иду ка конфронтацији која би могла бити опасна колико и кубанска ракетна криза”, наводи лондонски дневник цитирајући мишљење стручњака са московског института ПИР. „Ако говоримо о последњем Хладном рату, тренутно смо негде између подизања Берлинског зида и кубанске ракетне кризе. Другим речима, на ивици смо рата, али без механизама да управљамо конфронтацијом,” каже генерал Евгениј Бужински, шеф ПИР и бивши шеф Дирекције за међународне споразуме при руском Министарству одбране. Путин је, како се наводи, јасно указао на размере те конфронтације прошле недеље у одговору на питање руског новинара да ли су односи са Вашингтоном пропали због Сирије. „То нема везе са Сиријом, већ са покушајем једне земље да наметне своје одлуке читавом свету,„ рекао је он. Путин се највише приближио формалном проглашењу „Хладног рата” 3. октобра када је суспендовао споразум о преради плутонијума из 2000. са САД због политике Вашингтона која „није пријатељска”.
Petak 28.10.2016.21:15
Потенцијална жаришта кризе су пре свега Балтик, где се НАТО и Русија узајамно оптужују за нагомилавање трупа као и Сирија, наводи лист и подсећа да је сиријски председник Башар Ал Асад прошле недеље рекао да се сукоб у тој земљи већ претвара у директну америчко-руску конфронтацију. У међувремену, Москва јача утицај на Блиском истоку и већ је предузела кораке да побољша односе са владом Абдела Фатаха ел Сисија у Египту, а спекулише се и о поновном отварању војних база на Куби и у Вијетнаму.
Petak 28.10.2016.21:16
Ако би којим случајем дошло до врућег рата , да с е запамти да ће терористи да ударе прво, запамтите, по слабијима да би показали шта знају и умеју, зато треба друга страна већ сада да одабере циљ по коме ће она ударити и наравно да тај циљ не треба да буде мања држава већ три пута већа од оне по којој терористи приказују своје умеће.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)