Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 25.10.2016.
11:18
Vestionline A
Ekipa bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića uhapšena je u Crnoj Gori na osnovu dojave Mirka Velimirovića iz Zubinog Potoka, koji se terti da je bio deo te grupe koja je spremala terorističke napade u toj državi u izbornoj noći, piše podgorička Pobjeda.
Četvrtak 27.10.2016.20:52
Подгоричка штампа пише данас да је групу предвођену бившим командантом српске жандармерије Братиславом Дикићем која је ухапшена уочи избора у Црној Гори под оптужбама за тероризам полицији пријавио један од њених чланова, Мирко Велимировић (45) из Зубиног Потока. Како наводе Вијести и Побједа, то пише у наредби за спровођење истраге специјалног тужиоца Саше Чађеновића који је за покушај тероризма поред Дикића, осумњичио Кристину Христић и Александра Синђелића за којим се трага, док се осталима на терет ставља криминално удруживање. У том тужилачком документу откривено је на који начин су црногорске безбедносне службе „спречиле да се Црна Гора завије у црно“, пишу Вијести. „Велимировић је допринео откривању криминалне организације“, пише у Чађеновићевој наредби коју преноси подгоричка штампа. Наводно, његово задужење у терористичкој групи било је да набави оружје, муницију, униформе, преноси поруке, обезбјеђује им простор у ком ће боравити и складиштити оружје. Велимировић је одао план када је, по наводима у штампи, наводно од Синђелића преузео 15.000 евра за које је требало да купи 50 аутоматских пушака и три сандука муниције „које ће сместити у кући коју би изнајмио у Подгорици“. Након што је до детаља прихватио план за нападе, своја задужења, али и сазнао туђа, намере групе пријавио је полицији.
Četvrtak 27.10.2016.20:55
„Дошао је у Управу полције и пријавио план деловања криминалне организације и њене чланове и тиме је открио криминалну организацију… Он је службеницима полиције преносио добијена упутства од организатора криминалне организације, те идентификовао друге чланове који су дошли у Црну Гору, описао план њиховог деловања, локације на којима се налазе… „, пише у наредби. Велимировића је пензионисани официр српске жандармерије Дикић оптужио да је полицијски сарадник који му је у Подгорици наместио хапшење, када му је испред тржног центра Делта поклонио мобилни телефон и у аутомобил убацио кључеве. У тужилачкој наредби коју преноси данашња штампа пише да је Велимировић Дикићу испред тог тржног центра предао телефон „леново“ који је заштићен посебним програмом од могућег прислушкивања и кључеве од куће у којој се налази оружје. Главни специјални тужилац Миливоје Катнић раније је казао да су „зауставили да се оружје унесе у Црну Гору“. Објаснио је да је између Србије и Албаније уништено оружје које су терористи намеравали да користе у Црној Гори, подсећа подгорички лист. Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је синоћ у Београду после састанка Бироа за координацију служби безбедности, да су на територији Србије припремане нелегалне активности у Црној Гори, и да су у Србији проверени људи који су пратили премијера Црне Горе Мила Ђукановића. „Имамо чврсте ма-теријалне доказе, чак и паре, 125.000 евра смо узели, униформе и разне друге ствари, то се налази у поседу државних органа Србије. Онај ко мисли да ће Србија на било који начин да учествује у некаквом злочину тај се грдно преварио“.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)