Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 19.10.2016.
13:08
rs.sputniknews.com A
Predsednica sirijskog parlamenta Hadija Abas je u intervjuu za Sputnjik najavila da će Sirijska Arapska Republika priznati rezultate referenduma 16. marta 2014. godine o ujedinjenju Autonomne Republike Krim sa Ruskom Federacijom.
Petak 21.10.2016.23:09
За актуелну ситуацију у Сирији и региону у целини одговорност сносе пре свега Сједињене Америчке Државе и њихови савезници, а њихове оптужбе на рачун Русије су политичка реторика која не узима у обзир стварно стање ствари, изјавио је руски председник Владимир Путин.
Petak 21.10.2016.23:11
Циљ Москве јесте да се не дозволи да се у Сирији понови сценарио Либије и Ирака, одакле пре „арапског пролећа“ није било опасности од тероризма, рекао је Путин у интервјуу француском телевизијском каналу ТФ1. „Рекао бих да је то политичка реторика, која нема много смисла и не узима у обзир реално стање ствари“, одговорио је Путин на молбу да прокоментарише жестоку реторику на рачун Русије поводом бомбардовања Алепа, која укључује и изјаве америчког државног секретара и председника и шефа дипломатије Француске.
Petak 21.10.2016.23:12
„Сетимо се шта су представљали Либија и Ирак док ове државе или државне структуре нису уништиле снаге наших западних партнера. То, наравно, нису били примери демократије у складу с нашим данашњим схватањем. Вероватно, могуће је и потребно било утицати на промену структуре друштва, структуре државе, структуре власти, саме природе власти. У сваком случају, међутим, тамо уопште није било знакова тероризма“, истакао је Путин. „С ових територија није стизала претња ни за Париз, ни за Азурну обалу Француске, ни за Белгију, ни за Русију, ни за Сједињене Америчке Државе. Сада је то извор терористичке претње. Наш циљ је да не дозволимо исто то на територији Сирије“, објаснио је Путин.
Petak 21.10.2016.23:13
Путин је подсетио на недавни договор о прекиду ватре у Сирији, када је инсистирао на томе да се прво реши задатак раздвајања Нусра фронта и других терориста од здравог дела опозиције, али да су Американци инсистирали на томе да се прво објави прекид ватре, а да ће потом они испунити задатак раздвајања терориста и оних који то нису. Москва је на то, најзад, пристала и проглашено је примирје, а четири дана касније америчка авијација је извела напад на сиријску армију, подсетио је Путин и скренуо пажњу на чињеницу да је одмах после овог бомбардовања ДАЕШ прешао у офанзиву на тој територији. „Наше америчке колеге су ми рекле да је то био погрешан напад. Истина, од ове грешке погинуло је 80 људи. То је прво. Друго, вероватно такође случајно, ДАЕШ је прешао у офанзиву одмах после овог напада. Истовремено, на нижем нивоу, на оперативном, један од америчких војника директно је рекао да су они неколико дана припремали овај напад. Како су могли да погреше ако су то припремали, како је то могуће? На овај начин наш договор о прекиду ватре је оборила она страна, нисмо ми“, рекао је Путин.
Petak 21.10.2016.23:14
Русија може само да поздрави жељу Доналда Трампа, кандидата републиканаца на предстојећим председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама, да сарађује с Москвом, потребно је само да та сарадња буде поштена, обострана и узајамна, рекао је Владимир Путин. „Нама се сви допадају, Америка је велика земља, Американци су веома интересантни, симпатични, талентован су народ. Наравно, боље је радити с онима који желе да сарађују с нама. Ако Трамп каже: ’Желим да радим с Русијом’, то се може само поздравити“, навео је Путин.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)