Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 19.10.2016.
11:46
Tanjug A
Podgoričke "Dnevne novine" objavile su transkript navodnog razgovora bivšeg šefa srpske Žandarmije Bratislava Dikića sa izvesnim Sinđom, koji treba da potvrdi da je Dikić sa grupom ljudi planirao hapšenje premijera Mila Đukanovića, ukoliko proglsi pobedu svoje DPS.
Sreda 19.10.2016.13:22
Mislim da je Milo veoma ugrožen dolaskom Bebe Popović . Taj je Đinđiću došao glave pa verujem da se ni Milu ništa dobro ne piše ...
Sreda 19.10.2016.14:25
rekao sam ja da je putin poslao ove "specijalce" jer želi da spriječi da crna gora uđe u nato i jer milo neće da crna gora bude ruska gubernija.
Petak 21.10.2016.21:55
Живим у ЦГ и синоћ сам гледала интервју специјалног тужиоца Миливоја Катнића на ТВ ВИЈЕСТИ....Гледала сам и нисам могла да вјерујем шта слушам од тог човјека?! Толику количину небулоза...глупости и чињеница које благе везе немају са здравим мозгом! Тај његов интервју може слободно да послужи као наставно средство бруцошима Правног факултета или студентима војне академије или безбједњацима....Слушала сам и најискреније након интервјуа ме било срамота и стид како сјутра пријатељима из Србије да погледам у очи кад ова ст-ока хапси и оптужује њихове сународнике и назива их најгорим именима и сврстава малтене у исти ранг са талибанима....џихадистима и осталим терористима....?! Да ли је то могуће......???
Petak 21.10.2016.21:56
Spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić sa­op­štio je si­noć da ne zna ko su po­li­ti­ča­ri za či­ji ra­čun su na­vod­no tre­ba­li da bu­du iz­ve­de­ni te­ro­ri­stič­ki na­pa­di u Cr­noj Go­ri u ne­dje­lju ve­če. On je ka­zao i da je oruž­je ko­je su te­ro­ri­sti na­vod­no na­mje­ra­va­li da une­su u Cr­nu Go­ru za­pli­je­nje­no i uni­šte­no ne­gdje iz­me­đu Sr­bi­je i Al­ba­ni­je. O toj ak­ci­ji uni­šte­nja oruž­ja, kao i o pra­će­nju te­ro­ri­sta, ko­je je po­če­lo u sep­tem­bru, ka­ko tvr­di Kat­nić, ni­je oba­vi­je­šte­na ni­jed­na po­li­ci­ja ni­ti slu­žba iz okru­že­nja. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, osim gru­pe ko­ja je uhap­še­na, bi­le su an­ga­žo­va­ne još če­ti­ri ma­nje gru­pe, ali ne­ma­ju po­dat­ke o nji­ma. Spe­ci­jal­ni tu­ži­lac je ka­zao i da su in­for­ma­ci­je o stva­ra­nju kri­mi­nal­ne gru­pe do­bi­li „od Bo­ga i ta­li­ka ju­nač­ko­ga”. To­kom go­sto­va­nja u emi­ji „Na­či­sto” na TV Vi­je­sti, Kat­nić ni­je ob­ja­snio ka­ko su osum­nji­če­ni za te­ro­ri­stič­ke na­pa­de pla­ni­ra­li da uhap­se pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća u ne­dje­lju ve­če. Ta­ko­đe, iz­nio je i ve­o­ma di­sku­ta­bi­lan po­da­tak da za­pli­je­nje­no oruž­je ni­je­su uni­šti­li pri­pad­ni­ci spe­ci­jal­nog ti­ma, već oni ko­ji su im po­ma­ga­li u toj ak­ci­ji. – Imam do­ka­ze da je na­pra­vljen plan da u od­re­đe­nom tre­nut­ku kad te­ro­ri­sti uđu u Skup­šti­nu za nji­ma kre­nu na­rod i po­li­ti­ča­ri. Ne­mam po­dat­ke, ne­mam do­ka­ze ko­ji bi to bi­li po­li­ti­ča­ri. Ne mo­gu da ka­žem ko su po­li­ti­ča­ri jer to ne znam. Ni­je se de­sio upad u Skup­šti­nu, pa ne­mam do­ka­za. Ko ka­že da sve ovo ne bi mo­gao da od­ra­di ne­ko iz pre­mi­je­ro­ve bli­zi­ne ili iz tih struk­tu­ra – upitao je Kat­nić. On tvr­di da je do­nio od­lu­ku da se jav­nost oba­vi­je­sti jer ni­je htio da ri­zi­ku­je da na­rod poč­ne da se oku­plja is­pred Skup­šti­ne.
Petak 21.10.2016.21:56
Po nje­go­vim ri­je­či­ma, te­ro­ri­sti su na­kon upa­da u Skup­šti­nu tre­ba­li da se pre­svu­ku u uni­for­me cr­no­gor­ske po­li­ci­je, ko­je su pret­hod­no na­ba­vi­li, ali ni te uni­for­me ni­je­su pro­na­đe­ne. – Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo je u ovom slu­ča­ju pred­u­zi­ma­lo sve rad­nje sa po­li­cij­skim odje­lje­njem, kao i sa Agen­ci­jom za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost. Svim rad­nja­ma sam ko­or­di­ni­rao i svi do­ka­zi ko­ji su pri­ba­vlje­ni u ovom pred­me­tu pri­ku­plja­ni su pod kon­tro­lom spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca. Pre­u­zi­mam na se­be sve ve­za­no za za­ko­ni­tost po­stu­pa­nja u ovim do­ga­đa­ji­ma, za sve rad­nje i po­stup­ke spro­ve­de­ne u ovom do­ga­đa­ju – is­ta­kao je Kat­nić. On tvr­di da ima do­ka­ze ko­ji uka­zu­ju na ste­pen osno­va sum­nje u stva­ra­nja kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je na te­ri­to­ri­je Sr­bi­je i Cr­ne Go­re ko­ja bi se ba­vi­la te­ro­ri­zmom. – Cilj i plan te gru­pe je bio da uz pri­mje­nu oruž­ja i na­si­lja is­ko­ri­ste pri­su­stvo de­se­ti­ne hi­lja­da gra­đa­na ko­ji tre­ba da se oku­pe is­pred Skup­šti­ne. Ta gru­pa je tre­ba­lo da ne­u­tra­li­še sna­ge bez­bjed­no­sti i da za­tim na­sil­no uđu u zgra­du Skup­šti­ne, za­u­zmu je, a ka­da uđu po­li­ti­ča­ri i na­rod, da or­ga­ni­zu­ju od­bra­nu zgra­de. Tač­ni­je, da se za­ba­ri­ka­di­ra­ju, da se obu­ku u uni­for­me po­seb­ne je­di­ni­ce, ko­je su pret­hod­no na­ba­vi­li, da pu­ca­ju na gra­đa­ne, da se mi­sli da to ra­di na­ša po­li­ci­ja i da če­ka­ju po­moć dru­gih gru­pa ko­je su tre­ba­le da im se pri­klju­če – na­veo je Kat­nić.
Petak 21.10.2016.21:57
Na pi­ta­nje gdje je oruž­je i gdje su uni­for­me, Kat­nić je od­go­vo­rio da je oruž­je uni­šte­no, dok uni­for­me ni­je­su na­šli. – Ka­da za­u­zmu Skup­šti­nu pre­vo­znim sred­stvom sa spe­ci­jal­nom na­mje­nom, bi­lo bi im do­ve­ze­ni oruž­je i mu­ni­ci­ja, ko­je bi po­di­je­li nji­ho­vim gru­pa­ma – ka­zao je Kat­nić, ali ni­je od­go­vo­rio gdje je to vo­zi­lo i da li je za­pli­je­nje­no. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ima­li su po­dat­ke da je po­sto­ja­la još jed­na kri­mi­nal­na gru­pa, ali ni­je že­lio da sa­op­štio ime vo­đe te gru­pe, osim da je po­ri­je­klom iz Da­ni­lov­gra­da. – Ni­je­smo ih ot­kri­li, na­la­ze se na ne­po­zna­toj lo­ka­ci­ji. Si­gur­no su na­pu­sti­li Cr­nu Go­ru – re­kao je Kat­nić. Ka­ko je do­dao, tre­ba­lo je da se na tač­no od­re­đe­ne lo­ka­ci­je, ko­je su po­zna­te or­ga­ni­za­to­ru i ko­man­dan­ti­ma, uba­ci 50 pu­ša­ka i 3.500 me­ta­ka, kao i dru­ge nji­ho­ve gru­pe, naj­ma­nje če­ti­ri ko­je su bro­ja­le od 10 do 12 lju­di. Me­đu­tim, Kat­nić je sa­op­štio da ta li­ca ni­je­su iden­ti­fi­ko­va­na, ali da on zna da su te gru­pe po­sto­ja­le. – Ima­li smo kon­tro­lu si­tu­a­ci­je. Oruž­je ko­je je tre­ba­lo da stig­ne za­u­sta­vi­li smo na od­re­đe­noj lo­ka­ci­ji i ni­je bi­lo mo­guć­no­sti da ono stig­ne u Cr­nu Go­ru. To je oruž­je bi­lo van do­ma­ša­ja ovih li­ca – na­gla­sio je on. Na pi­ta­nje da li je to oruž­je u po­sje­du na­ših slu­žbi, Kat­nić je ka­zao da ga oni ne pri­ka­zu­ju jer mu ni­je­su ni do­zvo­li­li da uđe u Cr­nu Go­ru.
Petak 21.10.2016.21:58
Na in­si­sti­ra­nje no­vi­na­ra da ka­že šta je sa oruž­jem, spe­ci­jal­ni tu­ži­lac je re­kao da je ono uni­šte­no. – To oruž­je je uni­šte­no ta­mo gdje je tre­ba­lo da se uba­ci u Cr­nu Go­ru. Do­veo bih u opa­snost ne­ke lju­de ako bih re­kao gdje je to. Oruž­je su uni­šti­la li­ca po na­šem na­lo­gu, van Cr­ne Go­re, na te­ri­to­ri­ji iz­me­đu Sr­bi­je i Al­ba­ni­je (je­di­na te­ri­to­ri­ja iz­me­đu te dvi­je ze­mlje je Ko­so­vo – prim aut). Oruž­je je uni­šte­no ka­da je na­ma od­go­va­ra­lo – na­veo je Kat­nić. On tvr­di da ima­ju ma­te­ri­jal­ne do­ka­ze, snim­ke raz­go­vo­ra, pre­gled mo­bil­nih ko­mu­ni­ka­ci­ja… – Od­go­va­ram svo­jom ča­šću za to –ka­zao je glav­ni spe­ci­jal­ni tu­ži­lac. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, te gru­pe ko­je bi ušle u Cr­nu Go­ru ima­le bi za­da­tak da eli­mi­ni­šu SAJ, po­seb­nu je­di­ni­cu po­li­ci­je i voj­sku On je na­veo da je Alek­san­dar Sin­đe­lić ne­do­stu­pan na­šim or­ga­ni­ma, ali da ima­ju do­ka­ze da je on or­ga­ni­za­tor. Kat­nić je po­tvr­dio da op­tu­že­ni Bra­ti­slav Di­kić ima zdrav­stve­ne pro­ble­me....
Petak 21.10.2016.22:20
Дакле ово је само део "бисера" од уваженог специјалног тужиоца? Каже да немају доказе ко је наручилац осујећених терористичких напада(?), али тужилац није могао да прећути да се спрема ништа мање него државни удар(?), ...упад у Скупштину(?),...заробљавање врлог нам и дичног премијера(?),....и на крају баладе би ти страшни терористи на челу са болесним човјеком, једном старијом госпођом и пар малољетника преобучени у полицијске униформе ЦГ пуцали у масу и играли се мало рата.....?! Био би то незапамћен масакр голоруких терориста и "ЦГ би била завијена у црно"...мислим леле Мило, нама са тобом...!!!
Petak 21.10.2016.22:32
ПС:...Да траги - комедија буде већа, уважени г-дин Катнић је рекао да се та група пратила још од септембра....?! Па онда се мислим како кад су их пратили и наводно дошли до података да спремају нешто у ЦГ, зашто господа безбједњаци нису сарађивали са колегама из Србије и зашто су их онда пустили да уђу у ЦГ...? Ееее....не лези враже, уважени господин Катнић је рекао да су цг структуре одрадиле одлично свој посао и да није било потребе да траже помоћ од српских колега....?! Није пропустио на крају да дода и како Србија има одличне кадрове који супер раде свој посао и како...." ми са њима имамо одличну сарадњу".....? Да ли....?! Није него....!!! Е да...није одговорио водитељу емисије гдје је и на ком мјесту Дикић ухапшен, иако га је то више пута упитао у интервјуу..? Немушто је и одговорио на питање шта је са оружјем...? Ма све у свему....Катнићев интервју је вријеђање људске интелигенције и не може да ме убједи да је то неубједљива подметачина Мила Ђукановића и Бебе Поповића....И КВИТ !!! Живи били па видјели.......!!!
Petak 21.10.2016.22:36
Сад у пар дана тужилаштво зна и колико их је било актера и ко је требао гдје и када да пуца, а не знају већ 12 година ко је уб-ио гл и одговорног уредника листа "ДАН" Душка Јовановића...? Данас је тачно 4531. дан од тог злочина !!! Још увјек не знају ко је уб-ио инспектора Славољуба Шћекића...а прошло је ево 10 година...ДЕЦЕНИЈА.....!!!
Petak 21.10.2016.22:51
Најискреније ми је данас жао и тешко што Француска и Белгија нису ангажовали нашег уваженог специјалног тужиоца, г-дина Катнића и цг полицију....иначе им се не би десили терористички напади у Паризу и Бриселу и толике жртве...јер ево су се цг господа показали прави хероји на магарцу...када су онако ефикасно похапсили болесног човјека и старију г-ђу из Новог Сада са све неком дјечурлијом.....А замислите оружје су цг господа "уништили ван територије ЦГ...негдје између Србије и Албаниј-е....без да су те земље обавјестили о тим активностима"....? Питам се ко је ту онда терориста и ко обавља послове у мутном.....? Све у свему....." Ђекна још није умрла а к'аће не знамо....."???

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)