Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 18.10.2016.
15:04
vijesti.me A
Branilac bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, advokat Milan Petrović kazao je "Vijestima" da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru započeo štrajk glađu i žeđu.
Četvrtak 20.10.2016.18:22
Хапшење групе држављана Србије због наводне претње тероризмом на дан избора у Црној Гори представља смишљен потез режима Мила Ђукановића у намери да се на све могуће начине, па и таквим спиновањем, одржи на власти, сматра бивши шеф Војно-безбедносне агенције (ВБА) Србије генерал у пензији Момир Стојановић.
Četvrtak 20.10.2016.18:23
Директор црногорске полиције Славко Стојановић изјавио је данас да је претходне ноћи ухапшено 20 особа из Србије, због сумње да су на територији Црне Горе починили кривична дела стварања криминалне организације и тероризма. Они су, како је рекао, имали намеру да прво преузму аутоматско оружје, а потом да вечерас изврше нападе на институције система, полицију и представнике државних органа, не искључујући могућност напада на високе државне званичнике. Незванично се помињало да је на челу те групе бивши шеф Жандармерије Србије Братислав Дикић.
Četvrtak 20.10.2016.18:23
Интересантно је, међутим, да о свему томе није био обавештен министар унутрашњих послова Црне Горе Горан Даниловић, због чега ће, наводи он, неко морати да одговара. Даниловић је саопштио да од Управе полиције није добио званичну информацију о хапшењу 20 особа и да, према његовим сазнањима, иза случаја наводног планирања напада не стоји ниједан политички субјекат, али да има информацију о хапшењу Дикића. Казао је, такође, да ће испитати зашто је током јучерашњег дана од 14.55 до 15.15 часова заказао електронски систем на граничним прелазима и зашто камере нису снимиле ко је улазио у државу.
Četvrtak 20.10.2016.18:24
На питање како му све то звучи око хапшења групе српских држављана, Стојановић напомиње да данас службе и државни апарат могу свашта да инсценирају. „Не верујем да иза господина Дикића или те групације стоје било какве намере за извођење терористичких активности за напад на личности, како је већ рекла портпаролка Специјалног тужилаштва.“ Вероватно се, сматра он, ради о смишљеном потезу актуелне црногорске власти у намери да у преосталим сатима у изборном дану обезбеди што већу подршку за Демократску партију социјалиста Мила Ђукановића.
Četvrtak 20.10.2016.18:25
Коментаришући изјаву лидера опозиционог Демократског фронта Андрије Мандића да је Дикић у добрим односима са бившим шефом црногорске полиције Веселином Вељовићем и са Бебом Поповићем, који важи за спин доктора Мила Ђукановића, па би било какве акције пре могли да спремају против опозиције, а никако против власти, Стојановић каже да је то само потврда његових речи. „Мој је утисак да се ради о некој комбинацији актуелне власти са циљем да се грађани Црне Горе уозбиље и дају подршку актуелном режиму. То хапшење на дан избора. Па да ли можете да верујете да неки озбиљни људи или нека озбиљна држава може тако да убаци грађане да руше уставом утврђено уређење у некој земљи? Сувише је то неозбиљно и то је оно што говори о недемократичности актуелног црногорског режима и о његовом покушају да се на све могуће начине, па и таквим спиновањима и даље одржи на власти“, каже бивши шеф српске ВБА.
Četvrtak 20.10.2016.18:26
Вучић гриз‘о језик да би данас оћутао______ Иако је Специјално државно тужилаштво Црне Горе у току дана саопштило да је већ почело са саслушањем криминалне организације, коју чини 20 држављана Србије осумњичених за тероризам, ради лишавања слободе премијера Црне Горе Мила Ђукановића након завршетка данашњих парламентарних избора, званични подаци о томе нису достављени надлежним институцијама у Србији. „Немамо никакве податке о томе. Министар полиције Србије ме је обавестио. Чудан ми је дан на који се то дешава и то је све што ћу о томе да кажем“, рекао је премијер Србије Александар Вучић одговарајући на питање новинара. Уз подсећање да је Дикић пензионисан, Вучић је оценио: „За све остало боље да се угризем за језик три пута и да прећутим.“ Српски премијер је додао да ће о том случају више говорити сутра, кад се заврше избори у Црној Гори „како на њих не би утицао ни на који начин“. Српска полиција током поподнева није примила никакву званичну информацију о хапшењу држављана Србије.
Četvrtak 20.10.2016.18:27
„Ми ни у овом тренутку немамо никакву званичну информацију од државних органа Црне Горе, ни о лицима која су ухапшена, ни о делу које им се ставља на терет, нити о природи кривичног дела. Док не стигну званични документи и званично обавештење, све је у домену спекулација, па би било неодговорно да ја учествујем у томе“, рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
Četvrtak 20.10.2016.18:27
Коментар о хапшењу није имао ни председник Црне Горе Филип Вујановић, истичући да треба сачекати да се огласе надлежни црногорски органи. „Имам сазнања која се тичу информација о лоцирању и хапшењу групе која је планирала да данас изведе терористичке акције у Црној Гори“, рекао је Вујановић након гласања, али је додао да је на државним органима Црне Горе да се о томе огласе.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)