Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 17.10.2016.
15:36
Tanjug, Vestionline A
Posle izbora u Crnoj Gori, nemačka štampa se u ponedeljak najviše bavi ličnošću premijera Mila Đukanovića, koji je kako podsećaju, već 25 godina na vlasti i "nije izučio ništa drugo do da diriguje Crnom Gorom", ali piše i o rascepkanoj crnogorskoj opoziciji, prenosi Dojče vele.
Sreda 19.10.2016.23:10
Данас имамо прилику да читамо како је Мило «победио» захваљујућу националним мањинама у Црној Гори. Једина национална мањина у Црној Гори је албанска национална мањина. Остају Његошеви Црногорци, потурице и припадници исламске вероисповести. Интересантно је да се Мило ослонио да о судбини Црне Горе и Његошевим Црногорцима и потурицама, одлучују припадници исламске вероисповести и албанске националне мањине. Милу и његовој фа-шистичкој клики се смеје и мртав Чедомир Љубо Чупић, рођен у САД, политички комесар Никшићког одреда, народни херој, као што се смејао и Италијанима пре стрељана, јер и он ради исто Црној Гори, оно што су радили италијански фа-шисти.
Sreda 19.10.2016.23:46
После избора у Црној Гори, немачка штампа се углавном бави личношћу премијера Мила Ђукановића али пише и о расцепканој црногорској опозицији, пише “Дојче веле”. Шпигл онлајн је објавио текст у коме пише и ово: „У Црној Гори су социјалисти дугогодишњег премијера Мила Ђукановића победили на парламентарним изборима, али нису добили апсолутну већину. Према рачуници Института за истраживање избора Цеми, ДПС је освојила 41 одсто гласова и 36 од 81 мандата. Сада се земља налази пред тешким формирањем владе.
Sreda 19.10.2016.23:46
Опозиција у држави је врло фрагментирана и тешко је објединити. Према актуелним резултатима избора, опозициони Демократски фронт је освојио 20 одсто гласова (18 мандата), опозициона алијанса Кључ 11 одсто (девет мандата). Десет одсто гласова (осам мандата) освојиле су опозиционе Демократе. Социјалдемократска партија (СДП), дугогодишњи партнер ДПС, са којом се почетком године посвађао, добила је пет процената (четири мандата). Даљих шест мандата освојиле су странке Бошњака, Хрвата и Албанаца.” „Ако се ови резултати потврде, за Ђукановића ће бити тешко да формира владу и да задржи функцију премијера. За то би морао да придобије социјалдемократе и партије етничких мањина. Али и широк савез опозиционих снага које нису хомогене могао би само са великим тешкоћама да се претвори у делатну владајућу коалицију. Црна Гора је са око 625.000 становника кандидат за ЕУ и НАТО. Ђукановић је за наставак тог курса. Приступ НАТО је споран за грађане, а опозиција о томе нема јединствену позицију. Неке опозиционе странке важе као проруске.”
Sreda 19.10.2016.23:46
„Изборе је обележила напета атмосфера. Савез цивилних организација МАНС регистровао је 75 неправилности и поднео пријаве. Полиција је ухапсила 20 Срба који су осумњичени да су планирали нападе аутоматским оружјем. Излазност је била 73 процента, што је са три одсто више него прошле године”, пише Шпигел онлајн. „Већ 25 година постоје добри разлози због којих он – и само он – обавезно мора да остане на власти”, пише о Милу Ђукановићу дневник Франкфуртер рундшау. Најпре је био партнер за српске интересе за време ратова у Хрватској и Босни, потом се радило о дистанцирању од Србије, па о независности проглашеној 2006, а затим о томе да је он био једини који је знао посао у младој држави и могао да задовољи „бизнисмене”, а онда о томе да је имао толику моћ да је само он као патрон могао да дели послове. А сада је важно да опозиција не дође на власт како се Американци не би наљутили.”
Sreda 19.10.2016.23:47
„У Црној Гори постоје људи који мисле да он никада неће отићи са власти. И за то мишљење постоје добри разлози. 2011, када је Ђукановић препустио послове премијера једној од својих марионета, Игору Лукшићу, то је трајало само неколико месеци. И заједница бизнисмена је тражила да се газда врати. За самог Ђукановића није важан само имунитет који га штити од кривичног гоњења. Он има 54 године. И заправо није изучио ништа друго до да диригује Црном Гором.” „Овај пут, најјачи аргумент му је да проруска странка Демократски фронт мора бити заустављена јер је она против приступа НАТО-савезу. Ђукановић успешно упозорава да би у супротном била угрожена читава држава и зна да га при томе подржавају ЕУ и САД. Неке државе НАТО су већ ратификовале чланство Црне Горе, а процес ће трајати још неколико месеци. Практично више нема начина да се заустави.”
Sreda 19.10.2016.23:47
Јавни сервис АРД на свом интернет-порталу пише: „Још се не зна хоће ли Ђукановић остати шеф владе. Али, чак и ако препусти некоме функцију, то не значи да ће доћи до промене политике, каже Вања Ћаловић, која руководи кровним савезом грађанских иницијатива МАНС. Једно је питање да ли ће он отићи а друго да ли ће се ДПС променити. Јер, Ђукановић је већ двапут одлазио, али само површно, оба пута је ослободио фотељу, али то ниједном није значило да он више не доноси одлуке.“ „Теоретски, све опозиционе странке заједно могле би да спрече Ђукановића да формира владу. Али, опозиционе снаге су сувише разједињене, сматра политолог Златко Вујовић, шеф Центра за мониторинг и истраживање ЦЕМИ.То што би оне могле да формирају владу не значи да ће то и учинити, каже он, и додаје:Најважнија тема је НАТО. Највећи опозициони савез, Демократски фронт, који је добио око 20 одсто гласова, јесте про-руски и стриктно против приступа НАТО. Други по снази опозициони савез под именом Кључ, који је освојио десет процената гласова, у основи је прозападно оријентисан. Томе треба додати и више мањих партија које могу бити језичац на ваги”, преноси АРД.
Četvrtak 20.10.2016.15:00
________ ИЗБОРИ 2016: ПЛАЧ СЕСТРЕ ФАНТОМОВЕ_______ Ајде иксе, не диза се, вита јело, ој...ој...... Зелен боре! С оног свијета, добро доша' међу своје, ој...ој.... За изборе! Зла нафако земље ове, родска муко, ој...ој..... Братски сломе! У списак те убачише, благош' у дом, ој...ој....Наш фантоме! Туђа срећо и нафако, и гласачу без лаписа, ој...ој....Власти блиска! Демократски искораку, убачени елементу, ој...ој...С' овог списка! Не мучи нас премучене, тамо њима, ој...ој....Нема спаса! У вељу си књигу стига', бриго наша, ој...ој.... КОГА ГЛАСА...???
Četvrtak 20.10.2016.15:16
(Лелек Видре Ђуканове на бирачком мјесту бр. 64 у МЗ Квасне Воде, СО Мокри Чвор)

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)