Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 05.09.2016.
03:00
S. Đurić - Vesti A
Lazar Ristovski (63) odavno ima uspešnu karijeru, ostvario je i svoj san da zaigra u filmu o Džejmsu Bondu, ali je ponosan na ulogu mašinovođe Ilije u filmu "Dnevnik mašinovođe". Ova rola mu je jedna od najdražih i možda najtežih, jer ju je reditelj i scenarista Miloš Radović pisao specijalno za njega.
Sreda 07.09.2016.17:11
"......... Kako vidite stanje u srpskoj kulturi? - Vidim ga - nikako. Muzeji zatvoreni, biblioteke se gase, domovi kulture se zatvaraju. To znači da naše duhovno biće nestaje. Dok se političari prepucavaju ko je pametniji i jači, kulturno biće srpskog naroda se gasi. Kada se za kulturu bude odvajalo 10 posto budžeta, onda ću verovati da neko ima ozbiljnu nameru da Srbija opstane u vremenu sveopšteg izumiranja, svega ........... "
Sreda 07.09.2016.17:22
На жалост баш тако у култури је завладала тотална некултура, хаос и разврат ! Музеји су не годинама већ деценијама затворени....Кулрурно благо тако пропада смјештено у неадекватне просторије....Све је мање библиотека, нестају пред савременим кафеима, кафићима.... Све мање људи чита....млади нараштај такорећи и не зна шта је књига и лијепа писана ријеч.....Али зато одлично знају шта су Андроиди? Који је најновији телефон избацио iPhone...? Које су игре тренутно актуелне? Šта је Pokemon GO ?
Sreda 07.09.2016.17:29
Нестале су старе познате српске кафане по Београду....Оне су биле стециште и састајалиште познатих личности од глумаца.... пјевача....спортиста па и понеког политичара нижег ранга....Одлично се сјећам интервјуа пок. Моме Капора када је причао баш о кафанама и о животу који се ту одвијао, биле су то рече животне академије! Ту су се могли срести неспојиви, кафанске авантуре су се препричавале генерацијама од Ђуре Јакшића па до данашњих дана..... А данас? Све некако сјајно...бајно....улицкано....стерилно.....а некако без душе.....!!!
Sreda 07.09.2016.17:45
ПС: ......причао је Момо како би га жена послала да купи Политику, док она скува јутарњу кафу. Али њега би тај пут до Политике обавезно зауставио код прве кафане, јер се знало гдје у којој кафани ко сједи? И обично се кући враћао у мрклу ноћ !!! Биле су то незаборавне приче и дружења и обично свака кафана је имала по једног хроничара, старију особу која је памтила прохујале дане и историју те кафане....А они као млади момци су са дивљењем све то слушали па и неријетко понеки догађај је Капору послужио у његовим романима! Било је ту пуно шале, смијеха и дружења за кафанским столом прекривеним оним коцкастим столњаком.... Пред крај живота, пролазио је тужан и разочаран поред некадашњих кафана а које су данас претворене у кафиће, лаунџ- барове, пицерије....из којих трешти прегласна музика, свако сједи сам за својим столом, онај поред стакла незаинтересовано гледа у уличне пролазнике а пролазници гледајући у ту особу иза стакла....Свако сваког гледа а нико никог не види....! Што тада Капор рече више се нико не дружи, свако јури за својим послом и носи свој проблем, нервозан ...оптерећен, без смисла за хумор и шалу...несвјестан оног ко сједи тик до њега!!! Ето то нам све уб-ија и уништава наше духовно биће, па постајемо зомбији....роботи....ко би га знао већ....?!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)