Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 02.09.2016.
15:42
Vestionline A
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su Rusija i SAD postigli razumevanje o većini pitanja u Siriji.
Nedelja 04.09.2016.23:20
Поред начелног договора да су земље чланице Г20 спремне за примену потребних мера како би се дошло до чврстог и одрживог привредног раста, најважнија порука овог самита, по свему судећи ипак ће бити политичка, а не економска. Главни догађај, ако је веровати руским и америчким медијима, одиграће се данас када се на маргинама скупа очекује сусрет америчког председника Барака Обаме и његовог руског колеге Владимира Путина. Ово ће вероватно бити последњи састанак домаћина Кремља са тренутним становником Беле куће, али од разговора се очекује да буду више него протоколарни. Наиме, по политичким кулоарима се све више шушка да су Москва и Вашингтон надомак постизања договора око сиријске кризе. Званичници ни на једној страни и не покушавају да такве гласине демантују.
Nedelja 04.09.2016.23:21
Споразум о Сирији о којем преговарају САД и Русија обухватао би прекид ватре у целој земљи и фокусирао се на достављање помоћи граду Алепу, рекао је амерички изасланик за Сирију Мајкл Ратни, а преноси Ројтерс. Према писму које је Ратни упутио оружаној сиријској опозицији и које је датирано на 3. септембар, а у које је британска агенција имала увид, споразум би обавезао Русију да спречи војне авионе сиријске владе да бомбардују области које под контролом држи главна опозиција. Такође, споразум би захтевао повлачење снага сиријске владе са кључног пута за снабдевање Алепа северно од тог града.
Nedelja 04.09.2016.23:21
Заузврат, САД би координисале са Русијом акције против Ал Каиде, наведено је у писму, без изношења детаља. Танјуг преноси да је амерички државни секретар Џон Кери изјавио да су решена многа техничка питања у вези са договором САД и Русије о Сирији, али да и даље остаје пар тешких питања, преноси Ројтерс.„САД су пристале да се састану са руском страном још једном како би премостили разлике око пар преосталих питања”, рекао је Кери новинарима на маргинама самита Г20. Ројтерс преноси и да је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио да су Русија и САД близу постизања договора у Сирији.„Близу смо договора... Али умеће дипломатије захтева време за примену. Не могу да вам кажем када ће споразум бити постигнут и објављен. Мислим да нема разлога за очекивање да ће преговори пропасти”, казао је Рјабков новинарима.
Nedelja 04.09.2016.23:22
Амерички председник Барак Обама изјавио је раније у току дана да САД и Русија раде на финализацији примирја у Сирији које би омогућило веће испоруке хуманитарне помоћи тој ратом разореној земљи. „Још нисмо постигли договор”, рекао је Обама новинарима након састанка са премијерком Велике Британије Терезом Меј, указавши на то да претходна примирја нису дуго трајала. Британска агенција подсећа да су се војни званичници из САД и Русије, које се налазе на супротним странама у сиријском рату који траје пет година, недељама састајали како би утврдили услове договора. У грађанском рату у Сирији је уб-ијено више од 250.000 и расељено 11 милиона људи. Изазвана је незапамћена избегличка криза, а последично је дошло до бујања исламистичког екстремизма.
Nedelja 04.09.2016.23:26
Taj korak do primirja je jaako dugacak. Uvek citamo istu stvar, pa onda razlaz bez dogovora. Zasto? Zato sto Rusija nikada nece pristati da se predsednik Sirije smakne sa vlasti. Primeri Libije, pa redom do Sirije, govore o tom "boljitku i demokratiji" na americki pljackaski nacin.
Nedelja 04.09.2016.23:26
Pa neratuju Rusija i Usa pa oni da potpisuju primirje u drugoj zemlji..... U ovoj opstoj nesreci primirje je samo mali korak.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)