Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 26.08.2016.
16:16
Vestionline A
Odnosi između Moskve i Ankare ponovo su pod znakom pitanja. Turska armija je 24. avgusta ušla na teritoriju Sirije uz podršku iz vazduha koju joj pruža koalicija na čelu sa Amerikom i otpočela antiterorističku operaciju "Štit Eufrata" koju nije usaglasila sa Damaskom.
Petak 26.08.2016.16:43
Сирија,земља која нестаје пред очима целог света.Тренутно ту дивну земљу комадају разне армије и криминалне групе.Некада рај на земљи,претвара се у гомилу рушевина а њени становници у бескућнике по целом свету .Све су започели САД,свргавањем Садама Хусеина у суседном Ираку.Тако је настала такозвана "исламска држава" која се шири по целом региону.Потреба Америке да руши власт у другим земљама створила је такозвану опозицију у Сирији.Касније су се у рат укључиле на разне начине:Саудиска Арабија,Турска ,Изреал,Јордан,Катар,Француска,Британија ....Резултати тих активности"међународне заједнице"је потпуно уништење сиријских градова и милиони избеглица.Може се рећи да је на делу уништење целе једне нације и хиљадугодишње цивилизације због уских интереса појединих земаља.
Nedelja 28.08.2016.23:37
У операцији ’Штит Еуфрата’ Турска подржава умерену сиријску опозицију својим тенковима, артиљеријом и авијацијом. То је схема коју су Турци већ примењивали”, изјавио је старији научни сарадник Института за оријенталистику Александар Васиљев. По његовим речима, раније су Турци у северном Ираку исто тако дејствовали, и то успешно, заједно са тамошњим Курдима који су им лојални. „Тада су створили читаву мрежу упоришта и војних база. Тако је Анкара покушавала да се бори против ’Радничке партије Курдистана’ и да ту борбу пренесе са југоистока Турске на север Ирака
Nedelja 28.08.2016.23:38
Москву је операција Анкаре непријатно изненадила, јер је показала да је после сусрета Путина и Ердогана преурањено очекивати зближавање ставова двеју земаља по питању Сирије. Одлуком о покретању операције у Џараблусу турски лидер је упутио сигнал да односи са САД за њега имају приоритет и да ће он дејствовати у оквиру антитерористичке коалиције под вођством Вашингтона, а не Москве. Према сазнањима до којих је дошао лист „Коммерсант”, руски војни и дипломатски врх је спреман да у случају заоштравања ситуације употреби затворене канале комуникације са турским колегама, а у случају потребе и да пренесе своја страховања Вашингтону.
Nedelja 28.08.2016.23:39
Политику ми обични људи, баш и не схватамо. Можда је само желио Курдима да "отвори очи", прије него што до краја "закрве" са Сиријцима. А овдје је и Америка показала своју дволичност и према Турцима, а и према Курдима. А можда је и онај покушај државног удара у Тирској био лажиран. Наш народ каже "политика је ку*рва", а ми обични људи можемо само нагађати и "празнити се" пишући свое коментаре.
Nedelja 28.08.2016.23:39
У Турчина вјере нема ... политика је прљава работа.Запад брани улог у терористе и то Русија зна...Биће весело...!!!
Nedelja 28.08.2016.23:40
Операцију је одобрио потпредседник САД Џо Бајден током своје посете Анкари!?.....Нико им није пружио већи отпор, јер су припадници ИД почели да напуштају град још уочи операције, а у њеној најактивнијој фази су се практично потпуно повукли!?....све је јасно,пуч је исцениран!Путин нек размисли ,о српској пословици,неверуј турчину-латинима ни кад ти помажу!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)