Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 09.08.2016.
08:04
A. V. - Vesti A
Snimajući male Pokemone mi zapravo snimamo naše stanove, kupatila, parkove, dvorišta, bar tako smatraju zagovornici teorije zavere. Čak je i filmski reditelj Oliver Stoun ukazao da je ova igrica novi oblik invazije na privatnost ljudi.
Sreda 10.08.2016.23:34
______ Покемон Гоу – То је ЦИА у сваком дворишту, у свакој кући и војној бази…______ Мало занимљивих података о игрици ПОКЕМОН ГОУ (POKEMON GO): По изворима на енглеском језику: – Аутор ове игрице је фирма НИАНТИК ЛАБЗ (NIANTIC LABS). Они су интерни старт-ап Гугла. О везама Гугла с Великим Братом – ако већ не знате, изгуглујте сами, а ми идемо даље: – Фирму НИАНТИК основао је Џон Хенки (John Hanke), који је такође оснивач и фирме КИ ХОУЛ (KEY HOLE = кључаоница). Ова фирма основана је у оквиру пројекта картографије терена – коју је откупио исти тај Гугл, који је касније на основу те исте „КЉУЧАОНИЦЕ“ направио своје познате програме Гугл-мапе, Гугл-Земљина кугла, Гугл-улице. – А сад најглавније: фирму „КЉУЧАОНИЦА“ (Keyhole, Inc.) финансирала је фондација за помоћ предузетништва ИН-КЈУ-ТЕЛ (IN-Q-TEL). Ова фондација власништво је Централне обавештајне агенције (ЦИЈА), и легално је била од стране ЦИЈЕ основана 1999. године.
Sreda 10.08.2016.23:35
Помоћу горе поменутих апликација решени су важни задаци: – спроведено је било мапирање (картографија) површине целе наше планете, укључујући друмове, војне објекте, итд. А некад су се мапе са размером 1цм=1 км сматрале стратешким војним тајнама, а у грађанске су карте намерно били уношени нетачни подаци… – аутомобили роботи из Гугл-улица завирили су нам у све сокаке – направивши детаљне мапе свих наших градова, улица, аутомобила, нас самих – и наших чак лица… Остао им је био само још један проблем – како да уђу, како да завире још и у наше куће и станове, у наше подруме, стазе у сенци, касарне, државне зграде, фирме, надлештва – и тако даље, све по списку… И одједном се ту нашла та невина фирмица, тај НИАНТИК ЛАБЗ – која у народ пушта генијалну вирусну игрицу по најновијој и модерној технологији, с додатном стварношћу…
Sreda 10.08.2016.23:36
Ви треба само да с нета на ваш смарт-фон с камером скинете тај мали програмчић и да му доделите одговарајућа права (приступ камери, микрофону, жироскопу, навигацији и разним УСБ уређајима на које се може прикључити) – и ваш смарт-фон тог ће момента завибрирати и јавиће вам где се налазе ваша прва 3 покемона (да ли сте запазили да се та прва 3 покемона увек налазе баш ту негде у вашој близини?) „Игрица“ затим тражи да те покемоне снимите из свих угловаи са свих страна – а ви ћете бити срећнни јер сте добили своју прву награду. Истовремено ће вам послати и слику просторије где се управо налазите, укључујући и географске координате и чак и угао нагиба телефона. Честитамо – управо сте им снимили и послали снимак вашег стана (радног места… итд…)
Sreda 10.08.2016.23:36
_____Да ли желите да вам објашњавамо и даље?_____ Скидајући „игрицу“ с нета ви прихватате и услове њихове понуде. А она није баш тако наивна. НИАНТИК вас чак и званично упозорава: „Ми сарађујемо с државним структурама и приватним компанијама. Скидањем ове игрице ви нас овлашћујете да овим структурама и компанијама можемо предавати све податке о вама или и о вашем детету…“. Али ко ће, забога, све то да чита?… У том њиховим упозорењу (условима, које прихватите ка скинете „игрицу“) налази се и нарочита једна тачка 6, која гласи: „Наш програм није у стању да изврши команду вашег претраживача „do not track“ = „не иди замном, не прати ме“. Другим речима – чим то укључите почињу да вас прате и од тада ће вас надаље стално и свуда пратити. А ту нам се – осим добровољног и радосног мапирања свега и свачега унаоколо – отварају и још забавније могућности: На пример некоме (знамо већ коме) се захоће да дозна шта се моментално догађа у некој згради, на пример у Скупштини или Влади… Или и у некој касарни. Одједном код десетина посланика, чиновника, чистачица, кафе куварица, новинара – или и војника и официра – завибрирају смартфони и појави се обавештење „ево га ПИКАЧУ у вашој близини!!!“. А весели чиновници, чистачице, новинари, посланици, војници – озарени срећом – исучу своје смартфонове и поукључују по њима камере, микрофоне, навигације, жироскопе… И почну да се врте около гледајући у екране смартфонова и све да снимају и да у мрежу шаљу терабајте видео снимака… Свака вам част – сами сте то хтели… Tражили сте – шта сте тражили, добићете…

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)