Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 30.07.2016.
14:03 >> 15:47h
Tanjug, Vestionline A
Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Sloveniju gde će razgovarati za tamošnjim zvaničnicima, prisustvovati ceremoniji stogodišnjice ruske kapele i učestvovati u ceremoniji otkrivanja spomenika ruskim i sovjetskim vojnicima koji su poginuli u Sloveniji tokom Prvog i Drugog svetskog rata. Putin je trebalo da sleti na aerodrom u Ljubljani u 13 sati, ali je doputovao sa sat vremena zakašnjenja zbog, kako je saopšteno iz Kremlja, nepredviđenih domaćih obaveza.
Subota 30.07.2016.15:23
Sta je to rusofili , Rusi zaobilaze Srbiju !? "car" u poseti Sloveniji , a njegov "spoljni" momak Crnoj Gori !!!
Ponedeljak 01.08.2016.20:02
Putinovo kašnjenje je legendarno. Izveštači iz Kremlja redovno čekaju po nekoliko sati, jer susreti retko počinju na vreme.Njegovo kašnjenje varira od lidera da lidera, i samo sat čekanja je znak poštovanja. Putin je kasnio 50 minuta na svoj prvi sastanak sa papom Franjom 2013. godine. Svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ga je, međutim, jednom čekao četiri sata, a evropski lideri redovno čekaju sat vremena ili više.
Ponedeljak 01.08.2016.20:02
Putin je kasnio i na početku svog mandata. Na sastanak sa engleskom kraljicom 2003. godine kasnio je 14 minuta, a godinu dana ranije, roditelji dece poginulih u avionskoj nesreći, su ga na groblju čekali dva sata. Putin je 2012. tri sata kasnio na sastanak sa Džonom Kerijom u Moskvi, ostavljajući američkog državnog sekretara da šeta na Crvenom trgu i igra se s palčevima, pre nego što je dobio zeleno svetlo iz Kremlja. Nije zabeleženo da je neki lider jednostavno odustao pre nego što se video sa ruskim predsednikom.
Ponedeljak 01.08.2016.20:03
S obzirom da Putin uspeva da stigne na vreme na televizijske konferencije za štampu, ili na neke pažljivo planirane događaje, opšta je pretpostavka da je njegova sporost pri susretu sa ruskim i međunarodnim političarima pažljivo smišljena radi psihološkog efekta.
Ponedeljak 01.08.2016.20:06
Неће требати много времена па да сазнамо, да ли је Путинова посета радна ии комеморативна. Негде сам прочитао да Словенија и није баш чврста по питању сарадње са Русијом у односу на друге чланице "ЕУ-таназије". Осим тога, комеморативни карактер посете има велико војно-политичко значење јер представља упозорење. Наиме "Љубљанска врата" су западна врата Београда, који је кружни ток балкаснке раскрснице. Ово је уствари упозорење Словенцима а и Аустријанцима. Ако допусте, да НАТО формације, крену на Русију преко балканске раскрснице, од Словеније остаће читав само део око капелице и на љубљанском гробљу.
Ponedeljak 01.08.2016.20:06
Naš Car Putin je još 2006 godine sa Orbanom potpisao sporazum o izgradnji ogromnih podzemnih skladišta gasa za snabdevanje Evope, a pogotovo Italije, Slovenije i Austrije gasom iz "Južnog toka". Kada je "Južni tok" zakočen od strane EU, Putin je ladno rekao da ruski gas može da stigne do Evrope i preko neke zemlje koja nije članica EU. Čim je počeo razgovor o gradnji gasovoda sa Turcima, EU se usplahirila jer posle zatvaranja tranzita preko Ukrajine 2019 godine, ostao bi im Turčin sa rukom na ventilu, umesto bratko Tuta Bugarin na "Južnom toku".Brže bolje su počeli tajni pregovori da se ipak gradi "Južni tok", pa su Rusi smanjili cevku na protok gasa na onoliko koliko potroše Turci, a sve drugo će da ide za EU preko Varne.Dakle, počinje da živi "Južni tok" i Slovenci su to nanjušili pre svih kao što su uostalom znali sve pre svih u Jugoslaviji. Čuven je i onaj Hafnerov prst koji je digao i rekao na sednici CK "Slobodane, pazi šta radiš".Ko ima prave informacije, taj caruje.
Ponedeljak 01.08.2016.20:07
Putinov glavni problem sa Slovenijom jeste ekonomski. Rusija ima samo u robnoj razmeni svake godine u poslednjih 10 godina 400-500 miljona deficita sa Slovenijom dok su investicije egal( svako na svaku stranu cca 150 miljona godišnje). I to je največa kvaka među državama koja u vreme visokih cena energenata nije bila toliko vidljiva a sa padom cene enrgenata i finasiskom krizom ta brojka sve više je izlazila na videlo. Zato su i delegaciji sa Putinom ministri vezani na privredu i zato je več najavljena kontra poseta Pahora Moskvi na jesen sa jakom delegacijom privrednika i sa velikom nadom rusa da urade pazar sa slovencima i sa čim drugim osim energentima i sirovinama.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)