Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 17.07.2016.
06:30
Vestionline A
Igrica Pokemon Go koja je zarazila čitavu planetu ipak nije tako bezazlena.
Utorak 19.07.2016.22:11
"......... Naime, u Kaliforniji je primećen sve veći broj vozača koji igraju ovu igricu dok upravljaju volanom. To je već rezultiralo nesrećom u kojoj je čovek sleteo sa litice zato što je jurio Pokemone........."
Utorak 19.07.2016.22:15
Шта све неће измислити тај луди и блентави Запад? Погубили су компас о реалном међусобном дружењу и квалитетном контакту па у виртуелном свијету јуре покемоне....и остале демоне!!! ономад гледам на некој ТВ станици....чини ми се да се радило о Новом Саду...како мноштво младих безглаво јурцају по парку, гледајући свако у свој мобилни...хватајући покемоне....и као поента је да се тако особе друже међусобно а и да се што више крећу јер је игрица динамична.........
Utorak 19.07.2016.22:25
Као да нам није доста отуђења иовако...јер данас не само млади него скоро све старосне групе бу-ље у своје мобилне љубимце...На улици млади ходају са слушалицама и мобилним у руци...несвјесни опасности када прелазе пјешачки прелаз да ли је ту и неки аутомобил? Недавно је код Никшића настрадала 14-год дјевојчица јер је прелазила рампу а од музике на мобилном није ни примјетила воз..... У кафићима баште и локали су пуни али....нико ни са ким не контактира јер практично свако сједи задубљен у свој телефон...куцка...пише...слика се....Нема више здравог дружења....људи ће изгу-бити моћ говора...Млади већ причају са скраћеницама као на Twitter-y....што им кажеш већ за пар минута забораве.....и питам се какве ли ће тек генерације следеће бити....?! Не смијем ни да размишљам, сва срећа па је то мајка природа удесила....па нећу бити ту.....!!!
Utorak 19.07.2016.22:57
______ Покемон Гоу – То је ЦИА у сваком дворишту, у свакој кући и војној бази…______ Мало занимљивих података о игрици ПОКЕМОН ГОУ (POKEMON GO): По изворима на енглеском језику: – Аутор ове игрице је фирма НИАНТИК ЛАБЗ (NIANTIC LABS). Они су интерни старт-ап Гугла. О везама Гугла с Великим Братом – ако већ не знате, изгуглујте сами, а ми идемо даље: – Фирму НИАНТИК основао је Џон Хенки (John Hanke), који је такође оснивач и фирме КИ ХОУЛ (KEY HOLE = кључаоница). Ова фирма основана је у оквиру пројекта картографије терена – коју је откупио исти тај Гугл, који је касније на основу те исте „КЉУЧАОНИЦЕ“ направио своје познате програме Гугл-мапе, Гугл-Земљина кугла, Гугл-улице. – А сад најглавније: фирму „КЉУЧАОНИЦА“ (Keyhole, Inc.) финансирала је фондација за помоћ предузетништва ИН-КЈУ-ТЕЛ (IN-Q-TEL). Ова фондација власништво је Централне обавештајне агенције (ЦИЈА), и легално је била од стране ЦИЈЕ основана 1999. године.
Utorak 19.07.2016.22:57
Помоћу горе поменутих апликација решени су важни задаци: – спроведено је било мапирање (картографија) површине целе наше планете, укључујући друмове, војне објекте, итд. А некад су се мапе са размером 1цм=1 км сматрале стратешким војним тајнама, а у грађанске су карте намерно били уношени нетачни подаци… – аутомобили роботи из Гугл-улица завирили су нам у све сокаке – направивши детаљне мапе свих наших градова, улица, аутомобила, нас самих – и наших чак лица… Остао им је био само још један проблем – како да уђу, како да завире још и у наше куће и станове, у наше подруме, стазе у сенци, касарне, државне зграде, фирме, надлештва – и тако даље, све по списку… И одједном се ту нашла та невина фирмица, тај НИАНТИК ЛАБЗ – која у народ пушта генијалну вирусну игрицу по најновијој и модерној технологији, с додатном стварношћу…
Utorak 19.07.2016.22:58
Ви треба само да с нета на ваш смарт-фон с камером скинете тај мали програмчић и да му доделите одговарајућа права (приступ камери, микрофону, жироскопу, навигацији и разним УСБ уређајима на које се може прикључити) – и ваш смарт-фон тог ће момента завибрирати и јавиће вам где се налазе ваша прва 3 покемона (да ли сте запазили да се та прва 3 покемона увек налазе баш ту негде у вашој близини?) „Игрица“ затим тражи да те покемоне снимите из свих угловаи са свих страна – а ви ћете бити срећнни јер сте добили своју прву награду. Истовремено ће вам послати и слику просторије где се управо налазите, укључујући и географске координате и чак и угао нагиба телефона. Честитамо – управо сте им снимили и послали снимак вашег стана (радног места… итд…)
Utorak 19.07.2016.22:58
_____Да ли желите да вам објашњавамо и даље?_____ Скидајући „игрицу“ с нета ви прихватате и услове њихове понуде. А она није баш тако наивна. НИАНТИК вас чак и званично упозорава: „Ми сарађујемо с државним структурама и приватним компанијама. Скидањем ове игрице ви нас овлашћујете да овим структурама и компанијама можемо предавати све податке о вама или и о вашем детету…“. Али ко ће, забога, све то да чита?… У том њиховим упозорењу (условима, које прихватите ка скинете „игрицу“) налази се и нарочита једна тачка 6, која гласи: „Наш програм није у стању да изврши команду вашег претраживача „do not track“ = „не иди замном, не прати ме“. Другим речима – чим то укључите почињу да вас прате и од тада ће вас надаље стално и свуда пратити. А ту нам се – осим добровољног и радосног мапирања свега и свачега унаоколо – отварају и још забавније могућности: На пример некоме (знамо већ коме) се захоће да дозна шта се моментално догађа у некој згради, на пример у Скупштини или Влади… Или и у некој касарни. Одједном код десетина посланика, чиновника, чистачица, кафе куварица, новинара – или и војника и официра – завибрирају смартфони и појави се обавештење „ево га ПИКАЧУ у вашој близини!!!“. А весели чиновници, чистачице, новинари, посланици, војници – озарени срећом – исучу своје смартфонове и поукључују по њима камере, микрофоне, навигације, жироскопе… И почну да се врте около гледајући у екране смартфонова и све да снимају и да у мрежу шаљу терабајте видео снимака… Свака вам част – сами сте то хтели… Tражили сте – шта сте тражили, добићете…

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)