Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 05.07.2016.
14:41
Vestionline A
Kada se završio Hladni rat, Vlada Poljske je otkrila tajna sovjetska dokumenta u kojima se izlaže mogući plan vođenja rata između NATO-a i Varšavskog pakta. Kako piše "Nešenel interest", taj plan, poznat kao "Sedam dana do Rajne", našao su u osnovi vojnih vežbi 1979. godine na kojima je simulirano nanošenje udara na 25 ciljeva na teritoriji Poljske.
Utorak 05.07.2016.16:19
Mozda je to i bio jedan od scenarija ( sve se sto plasira zapad mora uzeti sa teskom rezervom jer smo svjedoci njihovi lazi ) ali danas je to iskljucivo u cilju blacenja Rusije i strasenja naroda na zapadu i njegovo pripremanje za napad na Rusiju. U vreme komunizma Rusija i ruski narod su tesko postradali i opljackani. Izgubili su i kao narod i kao drzava sve poluge vlasti. To nije "smetalo" zapadnim zemljama da za sve negativno sto su cinili Sovjeti pripisu Rusima.
Utorak 05.07.2016.16:20
Koje budalastina !!! Kada su Ameri imali nuklearno naoruzanje Bacuske su bile sretne ako su mogle da koriste kalasnjikov !!! Ali to je zaista nebitno ... oduvek sam govorio da su Bacuske ZLO covecanstva i da se "nuklearke" greskom bacile na Japan (samo zbog americke odmazde) .... "nuklearke":je trbalo prosuti po Moskvi i Sank Peterburg !!!
Utorak 05.07.2016.17:33
Oces reci da bi bezbrizno i bezbjedno amerika pljackala po cijelom svijetu. Zaboravljas jednu stvar U tom slucaju americi ne bi bili potrebni ti i tvoi mudzahedini pa bi i islam bio iskorjenjen. Ovako vas amerika drzi za topovsko meso.
Utorak 05.07.2016.18:57
Zoran Petrović iz Trebinja dobro pamti 6.juni 1992. godine. Zna i da je to bila subota, pijačni dan u Trebinju. Tog dana njegova majka ranjena je tokom jednog od granatiranja Trebinja. Bila je jedna od prvih civilnih žrtava rata u ovom gradu.Zoran kao i njegova porodica, pamte svaki detalj tog užasa. Njegova majka lečila se dugo nakon toga. Razbolela se i umrla pre deset godina. Zoran tvrdi da je ranjavanje imalo velike posledice na njeno zdravlje. - Bila je na poslu ovde sa svojim kolegama i prilikom izlaska na sporedni ulaz granata je pogodilau ivicu kuće. Bila je to granata 130 mm ispaljena sa područja regularne vojske Hrvatske iz pravca Dubrovnika. To je jedna od mnogobrojnih granata sa te strane. Majka je tada dobila teške povrede noge, priča Zoran. Granate su u periodu od maja do septembra 1992. godine ispaljivane na Trebinje i okolinu više puta. Ponovilo se to i u avgustu 1995. godine. Bilo je smrtno stradalih i ranjenih civila. Oštećeni su brojni stambeni objekti. Granate su padale u dvorište škole i u krug ovdašnje bolnice. Dobroslav Ćuk, ratni direktor Opšte bolnice Trebinje kaže da je to bilo strašno vreme, vreme straha, neizvjesnosti.- Mi u bolnici bili smo prinuđeni u to vreme da potpuno prilagodimo bolnicu tim uslovima. Sećam se da smo bolesnike iz bolesničkih soba na južnoj strani, a najviše ih je na južnoj strani, premještali u hodnik i druge prostorije - priča Ćuk. Tadašnje grudno odelenje preješteno je, jer nije imalo adekvatno sklonište. Šteta na objektu bolnice je sanirana, mada jedan stepenik još podsjeća na ta užasna vremena. Pokret za Trebinje inicirao je ideju o mapiranju mjesta koja su granatirana. - To radimo za generacije koje dolaze, da našim potomcima pokažemo da je Trebinje bilo žrtva granatiranja u periodi 1992-95.godine - navode iz Pokreta.
Utorak 05.07.2016.19:14
ne mogu da se odlučim šta je gluplje, ovaj debilni članak ili ovi "stručni" komentari...
Utorak 05.07.2016.22:13
dođem da nešto naučim od intelektualaca poput tebe, kao ono prošli put kad si me naučila da ljudi ne žive na mostovima pa ni gradovi ne mogu u nazivu imati reč most.
Utorak 05.07.2016.20:21
Svetska Gubernija istorijski gledano dva puta se debelo izvukla !? Da je bilo Bozje pravde NE BI postojala vise (koliko su se samo zemalja nakrali , te belosvetske zemljokradice !?) !!! Lord Velington je sprecio ODMAZDU Napoleona i zajedno sa 7 koalicijom dotukao istog kod mesta Vaterlo , a bez Cercila i Ruzvelta (o Trumanovim dvema A-bombama da i ne govorim) danas bi se u Svetskoj Guberniji sprehalo dojc !!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)